6 Aralık 2009 Pazar

PİRUHİ



Malzemeler
500 gr un
1 tane yumurta
tuz
alabildiği kadar su
ayrıca
1 çorba kasesi süzme yoğurt
2 çorba kaşığı tereyağ
nane
toz kırmızıbiber
Yapılışı
Un, su, tuz ve yumurta ile sertçe bir hamur yoğurun. İki bezeye ayırın. Oklava yardımıyla açın. Kare parçalar kesin. Ortalarına süzme yoğurt koyup üçgen şeklinde kapatın.





















Tuzlu suda haşlayıp servis tabağına alın. Üzerine kızdırılmış tereyağlı naneli tozbiberi döküp servis yapın.

42 yorum:

  1. ilk görüyorum ellerine sağlık sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. arkadaşım neler yaptın yine harikalar yaratmışsın ellerine sağlık canım ..iyi pazarlar..

    YanıtlaSil
  3. daha önce söyledigim gibi senin tarflerine bayılıyorum.degişik tatlar oluyor hepside.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  4. ismi çok ilginç geldi yöresel bir yemek sanırım.ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  5. Elinize sağlık,
    çocukluğumun unutulmayacak tatlarından biri. Babam anneme hep kıymalı içli malzeme kullandırarak yaptırırdı.
    Bizde adı biraz farklı, Kundurma diyoruz kendisine..
    sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Canım arkadaşım ellerine sağlık valla çok güzel olmuşa benziyor.Çok değişik bir tarif ama kızarmış tereyağının kokusunu duyar gibiyim :))
    Afiyet şeker olsun size.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  7. ellerine sağlık kilo almama garantisi varsa hemen yapayım. canım içindeki yoğur kesilip çökelek gibimi oluyor pişince?

    YanıtlaSil
  8. Döktürmüşsün yine canım. Nefis bir yemek bu. Eline koluna sağlık canım.
    İyi pazarlar
    sevgiler

    YanıtlaSil
  9. Canım,
    Nefis görünüyor, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  10. e yoğurtlu halini hiç tatmadım ellerine sağlık vallahi bilmediğin yemek yok

    YanıtlaSil
  11. değişik birşeymiş ilk defa duydum denicem paylaşım için çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  12. Tadini merak ettigim denemek istedigim bir tarif
    ellerine saglik cok guzel gorunuyor
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  13. Çok hamaratsın vallahi.Yine bir başka lezzet.Ellerine sağlık canım.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  14. İLK DEFA GÖRDÜM BU TARİFİ HERHALDE YÖRESEL ELLERİNE SAGLIK

    YanıtlaSil
  15. merhaba,
    çok ilginç bir tarif, görüntüsü iştah açıcı, ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  16. FARKLI BİR LEZZET AMA BİR OKADARDA LEZİZ GÖRÜNÜYOR BEN HİÇBİR HAMUR İŞİNE HAYIR DİYEMEM ASLA ELLERİNE SAĞLIK CANIM..
    SEVGİLER...

    YanıtlaSil
  17. ooo süper canım ya ellerine sağlkık....

    YanıtlaSil
  18. Eminim çok lezzetlidir ama.Yapmaya çok üşenirim:( Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  19. günaydınlar arkadşım her şey gönlünce olsun sevgiler

    YanıtlaSil
  20. Ayy çok nefis görünüyor,mutlaka denemeli ellerin dert görmesin canım..

    YanıtlaSil
  21. ımmhh..çok güzel görünüyor...

    hamilelere dikkat yazısı as...nefis görünüyor..ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  22. mmm ellerine sağlık.nefiss görünüyor.değişik geldi bana.sevgiler

    YanıtlaSil
  23. enfes birşey bu. ilk defa duydum. mutlaka deneyeceğim.

    YanıtlaSil
  24. hımm harika olmuş mantı gibi off cok canım cekti...

    YanıtlaSil
  25. Her zamanki gibi nefis ve değişik bir yemek yapmışsın. Hiç duymadım bu yemeği. Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  26. ELLERINE SAGLIK CANIM COK GUZEL OLMUS

    YanıtlaSil
  27. ilk defa duyuyorum nekadar değişik ellerine sağlık keşke tadabilme imkanım olsa eminim harikadır...

    YanıtlaSil
  28. nefis görünüyor uzun zaman oldu yemeyeli:) ellerine sağlık canım sevgiler

    YanıtlaSil
  29. Nefis görünüyor, ellerine saglik. Iyi haftalar diliyorum.

    YanıtlaSil
  30. Canım ne kadar değişik bir tarifmiş bu, ilk defa görüyorum ve çok hoşuma gitti.
    Mantının yoğurdu bu tarifte iç malzemesi olmuş adeta. Eminim çok lezzetlidir.
    Ellerine sağlık:).
    Sevgiler.
    aslı

    YanıtlaSil
  31. Selam piruhiyi gerçekten çok merak ediyorum tarifinle yapmaya çalışacam ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  32. Resim görüntü harika insanın canı çekiyor ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  33. bunu hiç duymamıştım!
    ama eminim çok lezzetlidir
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  34. Çok nefis görünüyor ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  35. Ne güzel olmuş. Piruhi'yi görünce aklıma hıngel geldi. Patatesli yapıyoruz biz. Ama eminim buda çok güzeldir. Hamurişi seven biri olarak deneyeceğim. Ellerine sağlık. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  36. Bence çok dğişik bir şey bu!

    YanıtlaSil
  37. ne değişikmiş bu adıda kendide :)

    YanıtlaSil
  38. merhaba arkadasım,guzel tarıfler eklemıssın yıne,ellerıne saglık,kızımın bugun dogum gunu gelmısken bır ıkı tarıf aldım yapacagım.
    bu ay eskılerı yenılemede evsahıplıgı yapıyorum,senı ve zıyaretcılerını beklıyorum,sevgıler
    http://cafemis.com
    http://cafemis.blogspot.com

    YanıtlaSil
  39. Ece süzme yoğurt pişince bir nevi çökelek gibi bir tat alıyor.

    YanıtlaSil
  40. yemede yanında yat harika bir yemek....

    YanıtlaSil
  41. off süper olmuş,en yakın zamanda deneyeceğim arkadaşım,herşey çok güzel,patates köfetsine de bayıldım,çoook sevgiler

    nurdanın mutfağı

    YanıtlaSil
  42. Tarifin adının Piruhi olduğnu bilmiyordum. Zaman zaman koyu süzme yoğurdumuz varsa yaparız, ama biz yoğurtlu hamur derdik artık adını öğrenmiş oldum...Ellerine sağlık... Sevgiyle kal...

    YanıtlaSil