24 Mart 2009 Salı

TURŞU KAVURMASI



Malzemeler
1 yemek tabağı fasulye turşusu
2 adet soğan
1 yemek kaşığı salça
yarım çay bardağı sıvıyağ
Yapılışı
Fasulye turşusunu akşamdan suya koyun. Tencerede sıvıyağı kızdırın. Piyazlık doğranmış soğanı kavurun. Salçayıda ilave edip biraz daha kavurun. Turşuları sudan alıp yıkayın. Tencereye ilave edin. 5 dakika daha kavurun. Servis tabağına alın.

51 yorum:

  1. Ah ah yapılırmı şimdi bu öğlen öğlen ....Tabağı alayım desem blogun süsü bozulacak,yazı boş kalacak..Aman neyse ben bakakaldım artık.Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  2. Bloğunuzu yeni keşfettim. Evdeki ve eldeki malzemeler derler ya tam ona uygun bir yemek bloğu :) Takipçinizim artık. Akşama ne pişireceğim derdine son.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Taze Nane,bayılırım çok ama çok severim turşu kavurmasını.Rahmetli anneannem Orduluydu çok güzel yapardı.Seninkide süper görünüyor.Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  4. Canım,
    ellerine sağlık. Eşim Ordu'lu. Bu tada bayılıyor.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  5. Elinize sağlık bu çok güzel bir tat bilmeyenlere tavsiye edilir bende yeni tanıştım:)güzelde görüntü olmuş sevgilerimi gönderiyorum...

    YanıtlaSil
  6. Hımmm...ilk ben yiyorum desem yetiştimmi acaba..
    eline sağlık Fatoş'cum..bende turşu bulamassm kurusuyla yapıyorum..ordu ünye'li bir arkadaşta turşusunu yemiştim beş çayında çok hoştu..
    eline sağlık afiyetler olsun..

    YanıtlaSil
  7. aslında açken yemek bloglarını gezmicem demiştim ama yine dayanamadım ...*kelebek*bloğuna kondu..

    YanıtlaSil
  8. canım eline sağlık.ben hiç yememişim.geçenlerde Bartınlı bir arkadaşım yaptı.çok ta güzelmiş...sevgiler

    YanıtlaSil
  9. a çok güzel bu.bikere yemiştim ama hiç yapmadım.

    YanıtlaSil
  10. Bir kere yemiştim hoşuma gitmişti.Ellerinize sağlık.Sevgiler

    YanıtlaSil
  11. karalana,turşu kavurması derken anladım ki sen karadenizlisin dimi:))

    uzun zamandır yapılmıyor bizde turşu kavurması. yapmak lazım:)

    ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  12. ellerınıze saglık cok guzel gorunuyor bunu annemde cok guzel yapar cok lezzetlı oluyor kesınlıkle

    YanıtlaSil
  13. Tatlım ellerine sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
  14. ellerine sağlık canım : ))

    YanıtlaSil
  15. Ben salca koymadan kavururum
    Degisik cok guzel olmus
    eline saglik canim.
    Afiyet olsun,sevgiler

    YanıtlaSil
  16. tazen nanem.. naptin sen yaa.. en sevdigim tursu bu... Rahmetli ananemden sonra hasret kaldigim bir lezzet. sevgiler, medinem

    YanıtlaSil
  17. Turşu kavurması çok leziz oluyor, eline sağlık canım.

    YanıtlaSil
  18. kıs nanem karadenizliminiz siz biz çok yaparız fasulye turşu kavurmasını olsda yesekk afiyet olsun bi kerede bnm için bi lokma al

    YanıtlaSil
  19. ben hiç yapamdım ama yemiştim apayrı bir lezzet oluyor bu

    YanıtlaSil
  20. BEN BU TURŞU KOVURMASINI ÇOK MERAK EDİYORUM LEZZETNİ EVDE TURŞUM VAR YAPSAMMI BEĞENİLİRMİ DÜŞÜNCESİNDEN KIPIRDAYAMIYORUM KARIŞIK TURŞUM VAR FASULYE DEĞİL AMA BAKALIM NE ZAMANC ESARETE DİCEM :((

    YanıtlaSil
  21. ellerıne saglık

    YanıtlaSil
  22. Naneciğim gelemedim bu aralar ne güzellikler yapmışsın.mantar pastan,hellim salatan şahane.turşu kavurması süper.ellerine sağlık canım.hepsine bayıldım.sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  23. ya walla bugun yapmak geldi aklima ama fasulye degil karisik tursu var evde. ben de yarin karisik tursudan yaparim nolcak ki:)) rumeli'liler lahana tursusundan bu sekilde kapuska bilem yapiyolar. cok lezzetli oluyo.

    YanıtlaSil
  24. ooo annemlerde yapaordı gerçi benim pek aram yoktu ama şimdi olsa terdim :)
    Ellerine sağlık arlkadaşım...

    YanıtlaSil
  25. bekarken annem ne çok yapardı acayip lezzetli oluyor eline sağlık.

    YanıtlaSil
  26. ellerine sağlık canım çekti valla bi karadenizli olarak çok severim

    YanıtlaSil
  27. samsun a gittiğimde bende samsunlulardan öğrenmiştim ve denedim çok farklı ama güzel bir lezzet seninde ellerine sağlık afiyet olsun

    YanıtlaSil
  28. elin e sağlık canım ben hiç denemedim yemedim de ama methini çok duydum karadenizlilerden kısmet olurda gidersem trabzonda yiyeceğim:)))
    sağlıkla kal

    YanıtlaSil
  29. çok severim eline sağlık canım iyi geceler

    YanıtlaSil
  30. slm canım,hiç denememiştim.mutlaka güzeldir.ellerine sağlık.kekcafe

    YanıtlaSil
  31. off ne kadar güzel görünüyor bende isterimmmm:)) hayatım ellerine sağlık kavurmayı ve hellimli salatayı bana ayır geliyorum:=)=) sevgilerimle öpüyorum

    YanıtlaSil
  32. Ellerine sağlık Nane'cim. Bende bunun salçasız halini geçen haftasonu gelen misafirlerime yapmıştım. Herkes beğenmişti. Ama benim turşum bitti. Allahtan yaz yaklaştı yine turşu kurarız. :)
    Sevgilerle...

    YanıtlaSil
  33. hiç yemedim tadını merak ettim bak şimdi
    güzel görünüyor eminim tadıda güzeldir ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  34. trabzonlu arkadasimda yemistim nefis bir lezzeti vardi,eline saglik nefis olmus

    YanıtlaSil
  35. aaa süper bişey buuuu. ve hiç aklıma bile gelmemiş bişey. ellerine sağlık muhteşem..

    YanıtlaSil
  36. Ben hiç yemedim, ama çok güzel görünüyor, ellerine sağlık.

    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  37. Ben hiç yemedim.Değişik bir tat olmalı.Eline sağlık.

    YanıtlaSil
  38. çok severim turşu kavurmasını..ellerine saglık canım nefis görünüyor..sevgiler.

    YanıtlaSil
  39. Esim cok sever. Ellerine saglik. Cok lezzetli gozukuyor.

    YanıtlaSil
  40. bir kere tatma imkanım olmuştu. tadı damağımda kalmıştı. nefis görünüyor. ellerine sağlık canım. sevgiler..

    YanıtlaSil
  41. selam
    turşu kavurması güzel olmuş ama salatayada bayıldım
    ellerine sağlık

    sofrakeyfi.blogcu.com

    YanıtlaSil
  42. canım nanem ne güzel bir turşu bu..görüntüsü bile yeter..ellerine sağlık.sevgiler..

    YanıtlaSil
  43. bizim yöremizde çok yapılır ve biz çok severiz ellerinize sağlık nefis görünüyor.

    YanıtlaSil
  44. fatoşcuğum ellerine sağlık...geçen hafta ilk defa bir arkadaşım getirdi yedim ve çok beğendim..çok lezzetli gerçekten...seninde ellerine sağlık canım...öpüyorum seni...

    YanıtlaSil
  45. fatoşcuğum siteni tekrar gözden geçirirken sayçlarını gördüm... neden sayaç sayın çok fazla...hemde hiçbiri birbirinin aynı değil rakam olarak.. neden...merak ettim..yoksa sayaçlar doğruyu yansıtmıyormu???yazarmısın tatlım bana....öpüyorum seni...

    YanıtlaSil
  46. Güzel olmazmı?Harika olur bütün turşular kavrulabiliyor.Ama fasule turşusu karadeniz yöresine aitdir.
    Ellerine sağlk...
    iyi akşamlar..

    YanıtlaSil
  47. Benimde arkadaşım yapıp getirmişti. çok güzel bir tadı var. Sizinde elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  48. enfes bir görüntü hayır diyemiyeceğim bir lezzet ellerine sağlık sevgilerimle

    YanıtlaSil
  49. tarifinizi denemek istiyorum ama.neden aksamdan islatmamiz gerek tadi kalirmi adi ustunde tursu kavurmasi

    YanıtlaSil
  50. Nuray hanım maksat turşuyu ıslatmak değil, turşu çok tuzlu ise suya koyarsanız su tuzunu alsın diye. Turşunuz çok tuzlu değil ise suya koymanıza gerek yok.

    YanıtlaSil