31 Mart 2009 Salı

KAVURMALI PİDE



Malzemeler
500 gr un
yarım paket yaşmaya
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
alabildiği kadar ılık su
içi için
1 çorba kasesi ince doğranmış kavurma
1 çorba kasesi telli peynir
ayrıca
1 yumurta sarısı
tereyağ
Yapılışı
Tüm malzemeleri karıştırıp ele yapışan yumuşak bir hamur hazırlayın. Yarım saat dinlendirin. 6 parçaya ayırın. Unlanmış zeminde uzun olucak şekilde elinizle hafif bastırarak açın. Arzu ettiğiniz kadar iç malzemeden koyun. Kenarlarını kapatın. Ortası açık kalsın. Yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün. Kızgın fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından aldıktan sonra tereyağla yağlayın.

30 Mart 2009 Pazartesi

ISLAK KEK



Malzemeler
3 tane yumurta
2 su bardağı tozşeker
2 su bardağı süt
1 paket vanilya
2 tane kabartma tozu
3 yemek kaşığı kakao
250 gr margarin
3.5 su bardağı un
üzeri içi
2 su bardağı süt
1 su bardağı portakal suyu
1 su bardağı kek karışımı
Yapılışı
Yumurta ve şekeri iyice çırpın. İçerisine vanilya, kakao, 2 bardak süt ve erimiş margarini ilave edip mikserle yarım dakika çırpın. Bu karışımdan 1 su bardağı kadar üzeri için ayırın. Un ve kabartma tozunuda ilave edip karıştırın. Kek kalıbını margarinle yağlayın. Kek karışımını kalıba boşaltıp fırında pişirin. Fırından çıkınca üzerine 2 su bardağı sütü, 2 su bardağı portakal suyunu ve 1 su bardağı ayırdığınız kek karışımını dökün. Hindistan cevizi ve toz antepfıstığıyla süsleyip servis yapın.

29 Mart 2009 Pazar

PRATİK PASTA



Malzemeler
1 paket kakaolu bisküvi
1 paket pötübör bisküvi
1 paket kakaolu puding
1 paket çilekli puding
1 kilo süt
renkli şekerler
Yapılışı
Kakaolu pudingi yarım kilo sütle pişirin. Bir tane beyaz bisküviyi pudinge batırıp borcama dik koyun. Kakaolu bisküviyide pudinge batırıp diğer bisküvinin yanına dik koyun. Malzeme bitinceye kadar bu işleme devam edin. Kalan yarım kilo sütle çilekli pudingi pişirin. Bisküvilerin üzerine dökün. Buzdolabında dinlendirin. Üzerini renkli şekerlerle süsleyin. Bisküvi pastasını keserken üçgen üçgen dilimleyin.

28 Mart 2009 Cumartesi

MİM 7

Sevgili Arkadaşım aslininmutfagi
"Lakaplar" konulu mimde benim mimlemiş.
Kendisine çok teşekkür ederim.
Hemen cevaplıyorum.
Adım Fatma ama herkez bana Fatoş der.
Benim tek lakabım.

MİM 6

Sevgili Arkadaşım yalnizkralice
"Bizi mutlu eden şeyler" konulu mimde beni mimlemiş.
Kendisine çok teşekkür ediyorum.
Hemen cevaplıyorum.
- İnsanların hayvanlara iyi davranması
- Sokakta yaşayan insanlara yardım edilmesi
- Hatırlanmak
- Sokaklarda yerlerde çöp görmemek.

TENCERE PİZZASI



Malzemeler
2 yumurta
3 kahve fincanı yoğurt
7 kahve fincanı un
1 kahve fincanı sıvıyağ
2 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Sosu için
2 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı su
kekik
ayrıca
renkli doğranmış biberler
sosis, sucuk
kaşar peyniri
Yapılışı
Tüm malzemeleri karıştırıp yoğurun. Ele yapışan biraz cıvık bir hamur olsun. Teflon tencereyi margarinle yağlayın. Elinizi hafif yağa batırıp hamuru tencereye yayın. Çatalla bir kaç yerinden delin. Salçalı sosu üzerine yayın. İstediğiniz malzemeleride üzerine dizin. Kapağını açmadan kısık ateşte 20-25 dakika pişirin.


27 Mart 2009 Cuma

ZEYTİNLİ PATATES SALATASI



Malzemeler
5 adet patates
yarım demet maydanoz
yarım demet dereotu
4 yemek kaşığı mayonez
1 yemek kaşığı limon suyu
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz
1 dolu kase biberli yeşil zeytin
Yapılışı
Patatesleri yumuşayıncaya kadar haşlayıp ezin. Patatesin içine ince kıyılmış dereotu ve maydanozu ilave edip karıştırın. Limon suyu,sıvıyağ,mayonez ve tuzuda ilave edin. Zeytinleri ince ince dilimleyin. Derin bir kaseyi streç filmle kaplayın. Zeytinleri kasenin etrafına dizin. Patatesli harcı içerisine boşaltın. Buzdolabında 3-4 saat bekletin. Servis yapacağınız tabağa ters çevirip çıkarın.

26 Mart 2009 Perşembe

İZMİR KÖFTE



Malzemeler
4 tane büyük patates
500 gr kıyma
3-4 dilim bayat ekmek için
1 adet soğan
3 diş sarımsak
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı köfte baharı
yarım bağ maydanoz
2 yemek kaşığı salça
2-3 su bardağı su
kızartmak için
sıvıyağ
süslemek için
çeri domates
Yapılışı
Köfteyi hazırlamak için ekmek içlerini ufalayın. Maydanozu doğrayın. Sarmısağı rendeleyin. Baharatlarını ve kıymayı katıp yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp uzun köfteler yapın. Patatesleri soyup uzun dilimler kesin. Sıvıyağda kızartın. Tepsiye alın. Üzerine köfteleri kızartıp dizin. Salçayı suda ezip 1 çay kaşığı tuz katın. Köftelerin üzerine dökün. Domatesleri dizin. Fırında 10-15 dakika pişirin.

24 Mart 2009 Salı

TURŞU KAVURMASI



Malzemeler
1 yemek tabağı fasulye turşusu
2 adet soğan
1 yemek kaşığı salça
yarım çay bardağı sıvıyağ
Yapılışı
Fasulye turşusunu akşamdan suya koyun. Tencerede sıvıyağı kızdırın. Piyazlık doğranmış soğanı kavurun. Salçayıda ilave edip biraz daha kavurun. Turşuları sudan alıp yıkayın. Tencereye ilave edin. 5 dakika daha kavurun. Servis tabağına alın.

23 Mart 2009 Pazartesi

HELLİMLİ SALATA



Malzemeler
250 gr hellim peyniri
1 küçük kıvırcık
1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz
sıvıyağ
limon
tuz
Yapılışı
Kıvırcıkları elinizle iri iri kıyın. İçerisine cevizi katıp karıştırın. Kıvırcıkları salata kasesine alın. Üzerine sıvıyağ,limon ve tuz gezdirin. Hellim peynirini dilimleyip ızgarada pişirin. Kıvırcıkların üzerine hellim peynirlerini dizip servis yapın.

22 Mart 2009 Pazar

MANTAR PASTA



Malzemeler
3 adet yumurta
2 kahve fincanı un
yarım kahve fincanı mısır nişastası
2 yemek kaşığı sıvıyağ
yarım kahve fincanı sıcak su
2 kahve fincanı tozşeker
1 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
yarım paket kabartma tozu
Kreması için
2 poşet kremşanti
1 su bardağı süt
içerisine
2 adet muz
Üzeri için
1 paket ahududulu meyve sosu
Yapılışı
Yumurtayı tozşekerle çırpın. Sırasıyla diğer malzemeleri ekleyip küçük bir çember kalıba karışımı dökün. 170 derece ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin. Keki fırından alıp soğutun. İkiye bölün. İçerisine kremşanti sürüp muzları dizin. Kalan kremşantiyle pastayı kaplayın. Meyve sosunu üzerindeki tarife göre hazırlayıp soğutun. Pastanın üzerine dökün. Kremşantiyle toplar yapın. Buzdolabında 3-4 saat dinlendirin.

20 Mart 2009 Cuma

SUSAMLI ÇÖREK



Malzemeler
Hamuru için
3 su bardağı un
1 paket toz kuru maya
1 yemek kaşığı tozşeker
1 çay kaşığı tuz
alabildiği kadar ılık su
için için
1 su bardağı susam
1 çay bardağı dövülmüş fındık
1 çay bardağı sıvıyağ
Yapılışı
Hamuru için tüm malzemeleri karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayıp 20 dakika bekletin. İçini hazırlamak için susamı teflon tavada hiç yağ eklemeden sürekli karıştırarak rengi dönünceye kadar kavurup soğutun. Soğuyan susamı robotta çevirin. İçerisine sıvıyağ ve fındıkları katın.



Hamuru ikiye bölün. Unlayarak oklava ile 1 cm kalınlığında açın. İç malzemeden üzerine bolca sürün.




Hamuru elinizle çeke çeke inceltip rulo yapın. Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Diğer hamurada aynı işlemi uygulayın. 10 dakika dinlendirin. Kızgın fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra çöreklerin daha yumuşak olmasını istiyorsanız üzerine biraz margarin sürüp nemli bir bez örtüp 15-20 dakika bekletin.



19 Mart 2009 Perşembe

İŞKEMBE ÇORBASI



Malzemeler
1 kilo kuzu işkembe
2 yemek kaşığ un
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 çay kaşığı tuz
8-10 bardak su
ayrıca
sarımsak
sirke
tozbiber
sıvıyağ
Yapılışı
İşkembeyi yıkayıp, bir avuç tuzla tuzlayıp iç içe geçirip 1-2 saat böyle bırakın. Sonra bıçakla iyice kazıyıp bol su ile yıkayın. 8-10 bardak su ile düdüklü tencerede iyice haşlayın. Soğuyunca işkembeyi ince ince kıyın. Bir tencerede yağ ile unu hafif pembeleşene kadar kavurun. Kıyılmış işkembe ve haşlama suyunu koyup 2-3 taşım daha kaynatın. Üzerine kırmızı biberli yağ gezdirin. Sarımsaklı sirke ile servis yapın.

18 Mart 2009 Çarşamba

BALKABAKLI BÖREK



Malzemeler
Hamuru için
500 gr un
1 çay kaşığı tuz
alabildiği kadar ılık su
içi için
yarım kilo rendelenmiş kabak
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
Yapılışı
Un,su ve tuz ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. 10 parçaya ayırın. Nemli bir bez altında 20 dakika dinlendirin. Hamurları oklava yardımıyla açabildiğiniz kadar ince açın. Yağlanmış tepsiye yayın. Üzerine kabak,şeker ve sıvıyağ gezdirin. Hamurlar ve iç malzeme bitinceye kadar bu işleme devam edin. En üzerine kalan hamuru açıp kenarlarına doğru kapatın. Kalan sıvıyağı üzerine döküp kızgın fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

16 Mart 2009 Pazartesi

ISPANAKLI KREP



Malzemeler
Krep için
2 yumurta
1 su bardağı un
1.5 su bardağı süt
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz
İçi için
Yarım kilo ıspanak
1 adet soğan
200 gr kıyma
1 tatlı kaşığı salça
tuz, karabiber
üzeri için
100 gr rendelenmiş kaşar peyniri
Yapılışı
Sıvıyağda yemeklik doğranmış soğanı kavurun. Salçayı ve kıymayı ekleyip kıyma suyunu çekinceye kadar pişirin. Ispanakları ekleyin. Tuzunu ve karabiberini katın. Ispanaklarda suyunu çekinceye kadar pişirin. Krep için tüm malzemeleri karıştırıp mikserle çırpın. Koyu boza kıvamına gelen hamurdan birer kepçe alıp teflon tavada pişirin. Kreplerin içerisine iç malzemeden koyup rulo sarın. Malzemeler bitinceye kadar bu işleme devam edin. Kreplerin üzerine kaşar peyniri serpip tepsiye dizin. Isıtılmış fırında kaşarlar yumuşayıncaya kadar pişirin.

15 Mart 2009 Pazar

TEREYAĞ YAPIMI



Malzemeler
5 kilo yoğurdun üzerinde birikmiş kaymağı
1 bardak su
Yapılışı
Evde yapılmış 5 kilo köy sütünden yoğurtun kaymağını alıp kavanoza koyun. Üzerine 1 bardak su koyup kavanozun kapağını kapatıp iyice çalkalamaya başlayın. Pütürleşip yağ kıvamına gelinceye kadar kavanozu iyice çalkalayın. Kıvam alınca kavanozun içindekini bir kaba boşaltın. Yağı kaşıkla sudan ayırıp başka bir kaba alın. Yağı suyun altında bir iki defa yıkayın. Tereyağ kullanılmaya hazırdır.

13 Mart 2009 Cuma

SPİRAL KURABİYE



Malzemeler
250 gr terayağ
3 su bardağı un
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı süt
Yapılışı
Tereyağını eritip, ılınmaya bırakın. Bir kabın içine un, pudra şekeri ve vanilyayı eleyin. İçerisine yoğurt ve ılınmış tereyağını katıp iyice yoğurun. Hamuru ikiye ayırıp yarısını streç filme sarın. Kalan hamura elenmiş kakao ve sütü katıp yoğurun. Kakaolu hamuru da streç filme sarın. Hamurları buzdolabında 2 saat dinlendirin. Daha sonra hamurları yarım parmak kalınlığında açın ve üst üste yerleştirip rulo yapın. Tekrar streç filme sarıp buzdolabında 2 saat dinlendirin. Soğuyan hamuru 1 cm kalınlığında dilimleyin ve yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirin.

11 Mart 2009 Çarşamba

BİBERLİ POĞAÇA



Malzemeler
2 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 paket yaşmaya
2 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı tozşeker
2 yumurta
alabildiği kadar un
içi için
200 gr beyaz peynir
3-4 adet sivri biber
2-3 adet kırmızı biber
2 adet domates
Yapılışı
Ilık sütle mayayı eritin. Diğer malzemeleri içine katıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. Ilık bir ortamda 1 saat mayalandırın. İçini hazırlamak için. Peyniri ezin, biberleri ince ince doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayıp hepsini karıştırın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizle hafifçe açın. İç malzemeden koyup ağızlarını kapatın. Kapama yeri alta gelicek şekilde tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin. 20 dakika dinlendirin. Isıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

10 Mart 2009 Salı

BALKABAKLI BİSKÜVİLİ PASTA



Malzemeler
1 kilo kabuğu soyulmuş kabak
yarım su bardağı tozşeker
1 paket kakaolu pötübör bisküvi
süslemek için
çırpılmış kremşanti
Yapılışı
Kabakları rendeleyin şekerle birlikte suyunu salıp yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp soğutun. Bisküvileri elinizle hafifçe ufalayın. Kabakların içerisine katıp karıştırın. Tek kişilik kaplara streç film serin. Kabaklı malzemeden koyup ağızlarını kapatın. Buzdolabında 1-2 saat dinlendirin. Servis tabağına ters çevirin. Krem şantiyle süsleyin.

9 Mart 2009 Pazartesi

ISPANAKLI BÖREK



Malzemeler
5 adet yufka
yarım su bardağı sıvıyağ
1,5 su bardağı süt
1,5 su bardağı su
3 adet yumurta(birinin sarısı üzeri için)
içi için
yarım kg ıspanak
1 büyük boy soğan
1 tatlı kaşığı salça
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Yapılışı
Ispanakları yıkayıp ince ince kıyın. Sıvıyağda yemeklik doğranmış soğanı kavurup salçasını katın. Tuzunu, karabiberini ve ıspanağı ekleyin. Ispanağın rengi dönünceye kadar kavurun. Sosunu hazırlamak için yumurtaları kırın. Çırpıcıyla hafifçe çırpın. Su,süt ve sıvıyağı ilave edin. Yufkaların birini tepsiye yayın. Diğer yufkaları elinizle parçalayın. Hazırladığınız sosa batırın. Tepsiye yayın. Yufkaları yarıladığınız zaman ıspanaklı harcı yufkaların üzerine yayın. Kalan yufkalarıda sosa bulayıp tepsiye dizin. Kalan sosu böreğin üzerine dökün. Yumurta sarısını sürüp yarım saat dinlendirin. Bıçakla böreği bir kaç yerinden delin. Kızgın fırında üzeri kızara kadar pişirin.

8 Mart 2009 Pazar

SUCUKLU KAŞARLI OMLET



Malzemeler
3 yumurta
yarım kangal sucuk
1 yemek kaşığı tereyağ
50 gr rendelenmiş kaşar peyniri
1 çay kaşığı tuz
Yapılışı
Tereyağını tavada eritip sucukları kızartın. Yumurtayı tuzla çırpın. Sucukların üzerine dökün. Yumurtaların pişmesine yakın. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpin. Servis tabağına alın.

7 Mart 2009 Cumartesi

KİVİLİ PASTA



Malzemeler
5 adet yumurta
5 kahve fincanı un
5 kahve fincanı tozşeker
1 kahve fincanı mısır nişastası
yarım kahve fincanı sıvıyağ
1 kahve fincanı sıcak su
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
içi için
3 su bardağı süt
yarım su bardağı un
yarm su bardağı toz şeker
50 gr margarin
1 paket vanilya
üzeri için
1 su bardağı süt
1 poşet kremşanti
gıda boyası
boncuk
arasına koymak için
6 tane kivi
Yapılışı
Yumurtayla şekeri kabarıncaya kadar çırpın. Diğer malzemeleri sırasıyla ekleyip yumurtanın sönmemesine dikkat ederek hafifçe karıştırın. Yağlanmış bir tepsiye dökün. 170 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Kreması için margarini eritip unu kavurun. Sütünü ve şekerini ekleyip fokurdamaya başlayıncaya kadar pişirin. Kremayı ocaktan aldıktan sonra 5 dakika mikserle çırpın. Keki soğutup ikiye kesin. İç kremasını sürüp kivileri dizin. Diğer keki üzerine kapatın. Krem şantiyi sütle çırpın. Krem şantiyle sıvayıp arzu ettiğiniz gibi süsleyin.

6 Mart 2009 Cuma

KIRMIZI LAHANA SALATASI



Malzemeler
Yarım kırmızı lahana
1 tane kırmızı turp
2-3 dal tazen soğan
4-5 dal marul
çeri domates
sıvıyağ
sirke
limon
tuz
Yapılışı
Kırmızı lahanayı ince ince doğrayıp sirke ve tuza yatırın. Turpu rendeleyin. Taze soğanı ince ince kıyın. Bir kapta kırmızı lahanayı,taze soğanı ve turpu karıştırın. 3-4 adet marul yaprağını yıkayıp servis tabağına alın. Salatayı marul yapraklarının üzerinde servis edin. Üzerine sıvıyağ,tuz ve limon gezdirin. Çeri domatesle süsleyin. Kırmızı lahanayı sirke ve tuza yatırınca rengi parlıyor. Kırmızı lahanayı bu şekilde buzdolabında hava almayan bir kapta 2-3 gün bekletebilirsiniz.

5 Mart 2009 Perşembe

KARIŞIK MEYVE KOMPOSTOSU



Malzemeler
2 tane elma
2 tane ayva
2 tane armut
3 litre su
2 su bardağı şeker
Yapılışı
Meyvelerin kabuklarını soyun. Çekirdeklerini temizleyip dilimleyin. Tencereye meyveleri koyun. Üzerine 3 litre suyu ilave edin. Su kaynamaya başlayınca şekeri ilave edin. Meyveler yumuşayana kadar kompostoyu kaynatın. Tencereye ayva çekirdeklerinide ilave ederseniz renk verir.

LAHANA TURŞUSU




Malzemeler
1 orta boy beyaz lahana
1 çay bardağı sirke
1 çay bardağı kaya tuzu
4-5 tane havuç
4-5 tane yeşil domates
5-6 tane yeşil ve kırmızı biber
1 kafa sarımsak
Yapılışı
Lahanayı irili ufaklı doğrayın. Yıkayıp süzdürün. Sarımsakları ince ince kıyın. Domatesleri dörde bölün. Kırmızı biberleri iri doğrayın. Havuçları uzun dilimler halinde doğrayın. Yeşil biberi bütün kullanabilirsiniz. Lahanayı, havucu, domatesi, biberleri ve sarımsakları kat kat kaba dizin. Tuzu bir kapta 1 bardak suyla eritin. Sirkeyide tuza katıp karıştırın. Lahananın üzerine sirkeli tuzu dökün. Turşu kabını ağzına kadar suyla doldurun. Üzerine bir ağırlık koyun. Kapağını sıkıca kapatın. 1 ay kadar güneş almayan bir yerde bekletin. Daha sonra yemeye hazır hale gelir. Tuz miktarını istediğiniz ölçüde ayarlayabilirsiniz.



3 Mart 2009 Salı

PORTAKALLI KEK



Malzemeler
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı tozşeker
4 yumurta
3-3,5 su bardağı un
1 su bardağı kıyılmış fındık
1 adet kabartma tozu
1 adet vanilya
1 su bardağı portakal suyu
3 yemek kaşığı portakal şekerlemesi
Yapılışı
Yumurtayla şekeri kabarıncaya kadar iyice çırpın. Diğer malzemeleride ekleyip karıştırın. Kek kalıbını margarinle yağlayın. Karışımı kek kalıbına dökün. 170 derece ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişirin.

2 Mart 2009 Pazartesi

SU BÖREĞİ



Malzemeler
7 yumurta
1 su bardağı su
2 çay kaşığı tuz
alabildiği kadar un
içi için
300 gr kaşar peyniri
1 demet maydanoz
150 gr tereyağ
1 çay bardağı sıvıyağ
Yapılışı
Yumurtaları hamur yoğurma kabına kırın. Su ve tuz ile birlikte çırpın. Alabildiği kadar un ilavesiyle orta sertlikte bir hamur yapın. 18 bezeye ayırıp 10 dakika dinlendirin. Bezeleri açabildiğiniz kadar ince açın. Tepsinin en altına koyacağınız yufkayı haşlamadan yağladığınız tepsiye yayın. Tereyağı eritin ve sıvıyağla karıştırın. Kaşar peynirini rendeleyip maydanozla karıştırın. Daha sonra açtığınız yufkaları kaynar tuzlu suya atın. 1 dakika haşlayıp kevgirle soğuk suya alın. Soğuk sudan elinizle süzerek alıp tepsiye yayın. Aralarına tereyağ sıvıyağ karışımından gezdirin. 9 yufka bitinceye kadar bu işleme devam edin. Arasına iç malzemeyi koyup, haşlanmamış bir yufkayı üzerine kapatın. Diğer yufkalarıda haşlayıp soğuk sudan geçirip tepsiye yayın. Aralarını yağlayarak yufkaları bitirin. En üste kalan yağı bolca dökün. Böreği bıçakla kesip dilimleyin. Kızgın fırında üzeri kızarana kadar pişirin.


1 Mart 2009 Pazar

AMERİKAN SALATASI



Malzemeler
4 tane patates
3 tane havuç
250 gr kornişon turşu
1 su bardağı haşlanmış bezelye
1 su bardağı mayanoz
1 çay kaşığı tuz
Yapılışı
Patatesi ve havucu soyup haşla. Haşlandıktan sonra küp küp doğrayın. Turşuyuda küçük küçük doğrayın. Genişçe bir kabın içine bütün malzemeleri ilave edip karıştırın. Mayonezi ve tuzunuda ilave edip karıştırın. Servis tabağına alın.