30 Mart 2013 Cumartesi

MALATYA UN KURABİYESİ



Malzemeler
1 çorba kasesi vitayağı
1 çorba kasesi pudra şekeri
alabildiği kadar un
kayısı çekirdeği
Yapılışı
Vitayağı ve pudra şekerini mikserle beyazlaşıncaya kadar çırpın. Un ekleyip yoğurun. Şekil verin. Üzerine kayısı çekirdeği batırın. Soğuk fırına atıp hafif rengi dönünceye kadar pişirin.
Not: Mutlaka soğuk fırına atın yoksa kurabiyeleriniz yayılır.


27 Mart 2013 Çarşamba

ANTEP PEYNİRLİ SALATA

 
 
Malzemeler
6 tane milföy hamuru
kıvırcık
göbek marul
1 kutu konserve mısır
çeri domates
tuz
sıvıyağ
Yapılışı
6 adet yumuşatılmış milföyü yan yana dizip hafifçe bastırın. Merdane ile açıp tart kalıbına yerleştirin. Çatalla bir kaç yerden delik açın. Üzerine yağlı kağıt serip kuru fasulye, nohut gibi ağırlık yapıcak baklagil koyun. Sıcak fırında kızarıncaya kadar pişirin. Antep peynirini ılık suda 10 dakika bekletin süzüp kızartın. Milföyü servis tabağına alıp üzerine irice doğranmış kıvırcık, göbek marulu yerleştirin. Mısır serpin. Kızarttığınız antep peynirlerini yerleştirin.
 
 

 
 

MURATBEY PARMAK PEYNİRLİ MAKARNA

 
 
 
Malzemeler
1 paket fiyonk makarna
sıvıyağ
Yapılışı
Makarnayı haşlayıp süzdürüp yağlayın. Servis tabağına alıp muratbey naturena parmak peynirleri dilimleyip üzerine yerleştirin, mayonez ve ketçapla süsleyip servis yapın.
***Çocuklar için değişik ve ilgi çekici bir sunum olabilir. Muratbey naturena parmak peynir sosis görüntüsünde çocukların ilgisini çekebilecek çok lezzetli ve besleyici bir peynir.

24 Mart 2013 Pazar

DEREOTLU PASTANE POĞAÇASI

 
 
 
Malzemeler
2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı vitayağı
1 yemek kaşığı toz şeker
2 çay kaşığı tuz
3 yumurta (birinin sarısı üzerine)
1 demet dereotu (ince doğranmış)
alabildiği kadar un
1 paket instant maya
içi için
1 çorba kasesi muratbey lor peyniri
Yapılışı
Tüm malzemeleri karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın. Hamuru 1 saat dinlendirin. Ceviz büyüklüğünde toplar yapın. Elinizle hafifçe bastırın. İç malzemeden koyup şekil verin. Yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün. Çatalla çizin. 30 dakika dinlendirin. Sıcak fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
 


17 Mart 2013 Pazar

TAZENANE 1000.TARİF- KADAYIFLI PASTA

 
 
Malzemeler
keki için
4 tane yumurta
4 fincan un
4 fincan toz şeker
1 fincan su
1/2 fincan sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı kakao
kreması için
1 litre süt
3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 su bardağı toz şeker
ayrıca
1 su bardağı süt
1 poşet krem şanti
300 gr kadayıf
2 çorba kaşığı tereyağ
1/2 su bardağı toz şeker
Yapılışı
Yumurta ile toz şekeri kabarıncaya kadar çırpın. Sırasıyla diğer malzemeleri ekleyip yağlanmış tepsiye dökün. 170 derece fırında pişirin. Kreması için tüm malzemeleri karıştırıp pişirin. 1 su bardağı süt ile kremşantiyi çırpın. Soğuyan krema ile kremşantiyi karıştırıp 5 dakika mikserle çırpın. Kremayı soğuyan kekin üzerine yayın. Kadayıfları ince ince doğrayıp tereyağda kavurun. Şekeri ekleyip rengi dönünceye kadar kavurmaya devam edin. Kadıyıflar soğuyunca kremanın üzerine yayın.
 

LİPTON SİYAH İNCİ

 
 
Lipton'dan yepyeni bir lezzet daha Lipton Siyah İnci.
Türkiye'nin çay tarlalarından toplanan ve mükemmel bir çay lezzeti için iri yapraklar halinde kurutulan taze çay yapraklarını, ateş kırmızısı bir dem için çay taneleri ile harmanlayan yeni Lipton Siyah İnci, her bardakta gerçek çay keyfine dönüşüyor.
Harmanı ve ateş kırmızısı demiyle yoğun bir çay lezzeti sunan Lipton Siyah İnci, en keyifli anlarını bir bardak çayla tamamlamak isteyen çay severlerin vazgeçilmezi olacak.   
Çayı çok seven biri olarak Lipton'un bu güzel çayınıda zevkle içicem. Lipton çok güzel çay bardağı ve tabağıda yollamış. Lipton'a teşekkür ederim.
Lipton Siyah İnci

13 Mart 2013 Çarşamba

KIYMALI NOKUL

 
 
Malzemeler
3 su bardağı un
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
1/2 paket yaşmaya
alabildiği kadar ılık su
1 yumurta sarısı
susam
içi için
300 gr kıyma
2 tane soğan
2 tane sivri biber
tuz, karabiber
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Yapılışı
Hamur için tüm malzemeleri karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın. 1 saat dinlendirin. Soğanı yemeklik doğrayıp sıvıyağda soteleyin. Kıymayı ekleyip kavurun, ince doğranmış biberi, tuzu ve baharatı ekleyip kavurun. Hamuru 3'e bölün. Oklava ile yufka büyüklüğünde açın, iç malzemeden yayıp rulo yapın. 2 parmak enliliğinde kesin. Yağlanmış tepsiye dizin. Diğer hamurlarada aynı işlemi yapın. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin. 30 dakika dinlendirin. Sıcak fırında pişirin.
 

11 Mart 2013 Pazartesi

PÜRELİ ARPA PİLAVI

 
 
Malzemeler
2 su bardağı arpa şehriye
1 yemek kaşığı muratbey tereyağ
1 yemek kaşığı sıvıyağ
300 gr kuşbaşı kuzu eti
2 tane domates
2 tane soğan
2 tane sivri biber
tuz, pulbiber, kekik
ayrıca
3 tane patates
1 çay bardağı rendelenmiş muratbey kaşar peyniri
1 çay bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı tuz
Yapılışı
Kuzu etini 1 yemek kaşığı sıvıyağda soteleyin. Yumuşayan kuzu etine yemeklik doğranmış soğanı ekleyip kavurun. Küp küp doğranmış biberi, domatesi, tuzunu ve baharatlarını ekleyip 5 dakika pişirin. Tereyağını eritip arpa şehriyeyi kavurun, hafif rengi dönmeye başlayınca tuzunu ve 3 su bardağı sıcak su ekleyip pişirin. Patatesi haşlayıp ezin. Tereyağını kızdırın, haşladığınız patatesi, tuzu ve sütü ekleyip pişirin. Servis kabının kenarına arpa şehriye pilavını, ortasına et soteyi koyun. Üzerine püreyi yayın. En son olarak rendelenmiş kaşar peynirini serpin. Kızgın fırında üstü kızarana kadar pişirin.
 

8 Mart 2013 Cuma

KAVURMALI KÖFTE

 
 
 
Malzemeler
2 su bardağı yarma
500 gr dana eti
2 çorba kaşığı muratbey trabzon tipi tereyağ
1 çorba kaşığı sıvıyağ
tuz, karabiber
Yapılışı
Yarmaya, bir çay kaşığı tuz ve su ekleyip yoğurun. 20 dakika dinlendirin. Nohut büyüklüğünde toplar yapın. Kaynar tuzlu suda haşlayın. Etleri küp küp doğrayın. 1 çorba kaşığı sıvıyağda etleri kavurun. Ocaktan almaya yakın etin içerisine tereyağı, tuzu, karabiberi ve yarma köftelerini ekleyip 2-3 dakika daha kavurun.
 
 

7 Mart 2013 Perşembe

LİMON KREMALI KEMALPAŞA TATLISI

 
 
Malzemeler
1 paket kemalpaşa tatlısı
1 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
kreması için
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 limon kabuğu rendesi
1 paket vanilya
Yapılışı
Su ve toz şekeri kaynatın. İçine kemalpaşa tatsılısını ekleyin. Kısık ateşte 25 dakika pişirin. Kreması için tüm malzemeleri karıştırıp pişirin. Ocaktan aldıktan sonra vanilyayı ekleyin. Kupun altına 1 adet kemalpaşa tatlısı koyun. Üzerine kremayı kepçeyle dökün. Donuncaya kadar bekletin. En son üzerine 1 adet daha kemalpaşa tatlısı koyun. Antep fıstığı serpin.
 

5 Mart 2013 Salı

TANDIR BÖREĞİ




Malzemeler
3 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
alabildiği kadar ılık su
içi için
300 gr kıyma
2 tane soğan
tuz, karabiber
1 yemek kaşığı sıvıyağ
ayrıca
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı tahin
2 yemek kaşığı tereyağ
üzeri için
1 yumurta sarısı
susam, çörek otu
Yapılışı
Hamur için tüm malzemeleri karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında yoğurun. Hamuru 30 dakika dinlendirin. Soğanı yemeklik doğrayıp sıvıyağda soteleyin. Kıyma, tuz ve karabiberi ekleyip pişirin. Eritilmiş tereyağ, sıvıyağ ve tahini karıştırın. Hamuru 2'ye bölün. Oklava ile bıçak sırtı kalınlığında açın. Tahinli karışımdan sürün. Ortasını bıçakla yuvarlak kesin. Kenarlarını bıçakla kesin. Tüm parçaları ortada toplayıp beze yapın. Diğer hamurada aynı işlemi uygulayın. Buzdolabında 30 dakika dinlendirin. İlk hamuru oklava ile açıp tepsiye yerleştirin. İç malzemeyi yayın. Diğer hamuruda açıp üzerini kapatın. Böreği kesin üzerine yumurta sarısı sürün, susam ve çörekotu serpin. Sıcak fırında pişirin.

1 Mart 2013 Cuma

ÇERKEZ PEYNİRLİ OTLU MİLFÖY PİDELERİ

 
 
Malzemeler
10 tane milföy hamuru
500 gr ıspanak
2-3 dal pazı yaprağı
yarım demet maydanoz
2-3 dal taze nane
2-3 dal taze kekik
2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tane soğan
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
yarım su bardağı haşlanmış mısır
5-6 dilim pastırma
200 gr muratbey çerkez peyniri
Yapılışı
Soğanı yemeklik doğrayıp sıvıyağda kavurun. Ispanak ve pazı yaprağını ekleyip kendi suyunda pişirip ocaktan alın. İnce doğradığınız maydanoz, taze nane, kekik, haşlanmış mısır ve baharatları katıp karıştırın. Pastırmayı ince doğrayıp ekleyin. Muratbey çerkez peynirini rendeleyip ıspanaklı harca ekleyin. Yumuşayan milföylerin ortasına harçtan koyup kenarlarını kapatıp birleştirin ortası açık kalsın. Üzerine yumurta sarısı sürüp sıcak fırında pişirin.

ÇİKOLATALI MUZ

 
 
 
Malzemeler
3 tane muz
1 paket bitter çikolata
hindistan cevizi
renkli şekerler
fındık
Yapılışı
Muzların kabuklarını soyup ortadan ikiye bölün. Bitter çikolatayı benmari usulu eritin. Muz dilimlerini bir çubuğa takıp bitter çikolataya batırın. Üzerine istediğiniz malzemeden serpin. Yağlı kağıt üzerine dizip buzdolabında donmasını bekleyip servis yapın.