Malzemeler
500-550 gr un
2 tane yumurta
yarım su bardağı sıvıyağ
100 gr tereyağ
yarım su bardağı yoğurt
2 çay kaşığı karbonat
tuz
içi için3 tane patates
yarım demet dereotu
1 paket muratbey naturena herban dilimli peynir ( fesleğenli, çörekotlu ve domatesli)
1 tane yumurta akı
tuz
üzeri için
1 tane yumurta sarısı
susam
çöreotu
Yapılışı
İçi için patatesleri haşlayıp kabuklarını soğun ve rendeleyin. Peyniri ufak doğrayıp ekleyin. Dereotunu ince kıyın.Yumurta akına diğer iç malzemeyi ekleyip karıştırın ve bekletin. Hamuru için unu geniş bir kaba alıp ortasını açın, yoğurt, sıvıyağ, eritilmiş soğumuş tereyağ, yumurta, tuz ve karbonatı ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru streç filme sarıp yarım saat buzdolabında dinlendirin. Hamuru iki eşit parçaya bölün. Hamurun bir parçasını yağlanmış fırın tepsisine yayın. Üzerine patatesli peynirli iç harcı yayın. Üzerine kalan diğer hamuru yayın. Hamurun üzerine yumurta sarısı sürüp, çörekotu ve susam serpin. Önceden ısınmış fırında pişirin. Ilık servis yapın.