23 Nisan 2015 Perşembe

ÇİLEKLİ RÜZGAR GÜLÜ

 
 
 
Malzemeler
10 tane çilek
10 tane milföy hamuru
1 çay bardağı rendelenmiş çikolata
1 tane yumurta sarısı
üzeri için
şekerli pasta süsü
Yapılışı
Milföyleri mutfak tezgahına serip yumuşamasını bekleyin. Dört kenarından kesip, tam ortalarına dilimlenmiş çilek yerleştirin. Üzerine çikolata serpip, kesik milföy parçalarını rüzgar gülü olacak şekilde kapatın. Yumurta sarısı sürüp şekerli pasta süsü serpin. Önceden ısınmış fırında pişirin.
 

13 Nisan 2015 Pazartesi

KIBRIS TATLISI

 
 
 
Malzemeler
4 tane yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı hindistan cevizi
1 su bardağı ince çekilmiş ceviz
1 su bardağı galeta unu
2 paket vanilya
1 tane kabartma tozu
ıslatmak için
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
üzeri için
1 su bardağı süt
1 poşet krem şanti
1 kilo süt
1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
yarım su bardağı nişasta
1 paket vanilya
Yapılışı
Islatmak için toz şekeri ve suyu kaynatıp soğutun. Yumurta ve toz şekeri kabarıncaya kadar çırpın. Sıvıyağ, hindistan cevizi, ceviz, galeta unu, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın. Büyük bir
dikdörtgen borcamı yağlayıp karışımı dökün, önceden ısınmış fırında pişirin. Kek biraz ılınınca dilimleyip şerbeti dökün. Krem şantiyi, 1 bardak sütle çırpın. Krema için, bütün malzemeyi karıştırıp krema kıvamında pişirin. Biraz soğuyunca çırpılmış krem şantiyi ekleyip tekrar mikserle çırpın ve kekin üzerine dökün. Soğuyunca üzerine bolca hindistan cevizi serpin.

9 Nisan 2015 Perşembe

KEDİ KURABİYE

 
 
 
Malzemeler
150 gr tereyağ (oda ısısında)
1 su bardağı pudra şekeri
2 tane yumurta
yarım paket kabartma tozu
1 tane vanilya
3 su bardağı un
1 yemek kaşığı kakao
Yapılışı
Oda ısısında yumuşamış tereyağına, pudra şekeri, yumurta, 3 su bardağı unu, kabartma tozunu ve vanilya ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Gerekirse biraz un ilavesinde bulunabilirsiniz. Hamurdan portakaldan biraz daha küçük bir parça koparıp kakao ekleyip tekrar yoğurun. Her iki hamuruda streç filme sarıp yarım saat buzdolabında bekletin. Beyaz hamuru iki streç film arasında açın kalıpla biraz oval bir şekil çıkarıp kedinin başını oluşturun. Kakaolu hamuruda açın ve küçük bir oval kalıpla şekil çıkarıp ikiye bölün ve kulakları oluşturun. Kakaolu hamurdan burun, göz ve bıyık yapın. Yağlı kağıtla kaplanmış tepsiye dizin. Önceden ısınmış fırında hafif pembeleşene kadar pişirin.

7 Nisan 2015 Salı

MAYALI BALKABAKLI MİNİ TART

 
 
Malzemeler
2 tatlı kaşığı kuru maya
3 su bardağı un
6 yemek kaşığı tereyağı
2 tatlı kaşığı şeker
1 tutam tuz
2 tane yumurta
1 çay bardağı süt
karamelli balkabağı için
1 kg balkabağı
2,5 yemek kaşığı tereyağı
yarım su bardağı toz şeker
1,5 çay bardağı süt
krem patiseri için
2,5 çay bardağı süt
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı toz şeker
2 tane yumurta
2 yemek kaşığı nişasta
Yapılışı
Mayayı ılık sütte eritin ve 10 dk bekletin. Tereyağını soğukken küçük parçalara kesin. Un, maya, toz şeker, tuz ve yumurtayı yoğurun. Son olarak tereyağ parçalarını ekleyin ve ele yapışmayan bir hamur yoğurun. Hamuru streç filme sarıp yarım saat buzdolabında bekletin. Hamuru merdane ile açıp, bardakla yuvarlaklar çıkarıp yağlanmış, unlanmış tekli tart kalıplarına yerleştirin ve çatalla içlerine delikler açın. Kalan hamurları kapak yapmak için ayırın. Krema için süt, vanilya ve toz şekeri ısıtarak eritin. Karışım soğuyunca çırpılmış yumurtaları ekleyin.Nişastayı da ekleyerek kremayı pişirin ve soğutun. Balkabağı için, kabakları rendeleyip ikiye bölün. Bir tavada tereyağını ve toz şekeri karıştırmadan eritin, rendelediğiniz balkabaklarının yarısını karışıma ekleyin ve karamel oluşana kadar pişirin. Geri kalan balkabaklarını bir tencerede süt ile birlikte pişirin. Mikserle sütlü kabağı püre haline getirin ve bu püreyle krem patiseriyi karıştırın. Karışımı tekli tartların içine dökün ve üzerlerine karamelli balkabaklarından birer yemek kaşığı koyun. Kalan hamuru tekrar açıp bardakla yuvarlaklar çıkarın ve tartların üzerini örtün. Üzerinlerine yumurta sarısı sürüp. Önceden ısınmış fırında pişirin.
Not: İsterseniz porsiyonluk değil, büyük bir tart kalıbındada pişirebilirsiniz.