2 tane yumurta
1,5 çay kaşığı tuz
2 kase un
aldığı kadar su
içi için
yarım kilo kıyma
2 tane soğan
tuz
karabiber
ayrıca
1 çorba kasesi sarımsaklı yoğurt
1,5 yemek kaşığı salça
2-2,5 kase su
pulbiber
Yapılışı
Unu bir kaba alın, üzerine tuz, yumurta ve suyu koyup kulak memesinden biraz daha sertçe bir hamur yoğurun. Hamuru 2 bezeye bölüp 10 dakika dinlendirin. Bezeyi bıçak sırtı kalınlığında açın. Dikdörtgen şeklinde kesin. İçi için soğanları rendeleyip süzgeçte bekletin. Kıyma, soğan, tuz ve karabiberi karıştırın. Kestiğiniz hamurların ortasına koyun. Dört tarafından toplayarak iç malzemesi gözükecek şekilde karşılıklı iki kenarı yapıştırın. Tepsiye dizin. Diğer bezeyede aynı işlemi uygulayın. Isıtılmış fırında hafif pembeleşene kadar pişirin. 2 kase suda salçayı eritip mantının üzerine dökün. Mantılar yumuşayıncaya kadar tekrar fırında pişirin. Servis tabağına alın üzerine sarmısaklı yoğurt ve pulbiber gezdirip servis yapın.