30 Ekim 2011 Pazar

ÇİN SALATASI (PİRİNÇ SALATASI)



Malzemeler
1 su bardağı pirinç
1 çay bardağı konserve mısır
1 kutu garnitür
5-6 adet salatalık turşusu
1/2 demet dereotu
1/2 demet maydanoz
tuz
limon suyu
sıvıyağ
Yapılışı
Pirinci haşlayıp süzün. Maydanoz ve dereotunu ince ince kıyın. Salatalıkları doğrayın. Tüm malzemeleri karıştırıp servis tabağına alın.

28 Ekim 2011 Cuma

SAÇAKLI MANTI



Malzemeler
1 bütün tavuk
500 gr un
tuz
alabildiği kadar su
Yapılışı
Tavuğu tuzlu suda haşlayıp tiftikleyin. Un, su, tuz ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın. Mandalina büyüklüğünde bezeler yapın. Oklava yardımıyla bıçak sırtı kalınlığında açın. Rulo yapıp erişte keser gibi kesin. Tepsiye yerleştirin. Kızgın fırında nar gibi kızarana kadar pişirin. Üzerine tavuk suyu gezdirip tavukları dizin. Tekrar fırına verip 10 dakika daha pişirin.
Not: İsterseniz sarımsaklı yoğurt döküp yiyebilirsiniz.


26 Ekim 2011 Çarşamba

MERCİMEKLİ BÖREK



Malzemeler
2 tane yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı su
tuz
1/2 limon suyu
alabildiği kadar un
ayrıca
1 su bardağı sıvıyağ (yağlamak için)
nişasta (açmak için)
içi için
1 su bardağı haşlanmış mercimek
2 tane soğan
1 çorba kaşığı sıvıyağ
tuz
Yapılışı
Soğanları yemeklik doğrayıp sıvıyağda kavurun. Mercimeği ve tuzu ekleyip 1-2 dakika daha kavurun. Hamur için tüm malzemeleri karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın. Ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın. Nişasta serpip açabildiğinizce ince açın. Sıvıyağ gezdirin katlayın. İç malzemeden koyup üçgen şeklinde kapatıp tepsiye dizin. Kalan yağdan böreklerin üzerine sürün. Kızgın fırında pişirin.

23 Ekim 2011 Pazar

PATATES KAVURMASI



Malzemeler
6 adet haşlanmış patates
3 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz
pulbiber
nane
Yapılışı
Soğanları yemeklik doğrayıp sıvıyağda kavurun. Küp küp doğradığınız patatesi, tuzu ve baharatı katıp 5 dakika kavurup servis tabağına alın.

21 Ekim 2011 Cuma

SEBZELİ TAVUK



Malzemeler
500 gr tavuk göğsü
3 tane kabak
3 tane havuç
5 tane renkli biber
2 tane soğan
1 yemek kaşığı nişasta
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1/2 çay bardağı soya sosu
Yapılışı
Tavukları jülyen doğrayın. Nişasta ve soya sosunu katıp 1 saat dinlendirin. Soğanları piyazlık doğrayıp sıvıyağda soteleyin. Sırasıyla tavuğu jülyen doğranmış havucu, kabağı ve biberi ekleyip pişirin.

MİM 28

Sevgili Arkadaşlarım umutsepeti ve birtutamkekik
"Blogger" konulu mimle beni mimlemişler.
Kendilerine çok teşekkür ediyorum.
Hemen cevaplıyorum.

- İlk düzenli okuduğunuz blog ve hissettikleriniz;
Damaktadı (blog açmadan önce bile takip ediyordum)
- Sanal alemde tanışıp görüştüğünüz Bloggerler;
Şimdiye kadar kimseyle tanışma fırsatım olmadı.
- Blog dünyasına adım attığınızda, gökyüzündeki yıldız kadar parlak gelen, asla onun gibi olamam diye düşündüğünüz Blogger'ler;
Bütün bloglar zaten çok güzel.
- Moda blogları arasında  en sevdiğiniz blog;
Hepsi çok güzel.
- Yazılarını okurken keyiflendiğiniz blogger'ler;
Blog adı vermiyim ama yazılarını keyifle okuduğum blogger'lar var.
- Sürekli sayfasını açtığınız, okuyup yorum bırakmadan çıktığınız bloglar;
Bloglar arasında böyle bir ayrımım yok.
- Kendinize yakın bulduğunuz bloggerler;
Takip ettiğim bütün blog arkadaşlarım.
- Blogger denildiği an aklımıza gelen ilk isimleri yazıyoruz :)
Blogumu açmadan öncesinden de takip ettiğim 3 blogger arkadaşımı yazıyım.
Damaktadı, Keskinli, Papatyaprenses.

17 Ekim 2011 Pazartesi

ÜZÜMLÜ ÇÖREK



Malzemeler
100 gr tereyağ
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
2 tane yumurta
1 paket yaşmaya
1 çay kaşığı tarçın
1 su bardağı üzüm
alabildiği kadar un
1 çay kaşığı tuz
ayrıca
1 tane yumurta sarısı
susam
Yapılışı
Tencerede sütü ılıtın. Tereyağ ve toz şekeri ekleyip eritin. Unu bir kaba alın, ortasına sütlü karışımı, mayayı,  2 tane yumurtayı, üzümü, tuz ve tarçını ekleyip yoğurun. Yumuşak bir hamur hazırlayın. Hamurun üzerini örtüp 30 dakika dinlendirin. Hamuru portakal büyüklüğünde parçalara ayırıp yuvarlayın. 15 dakika daha dinlendirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpin. Yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısınmış fırında pişirin.

14 Ekim 2011 Cuma

ŞEKİLLİ KÜÇÜK MİLFÖYLER



Malzemeler
5 tane milföy
yumurta sarısı
susam
Yapılışı
Milföyler yumuşayınca kalıplarla şekiller çıkarıp yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpip, önceden ısınmış fırında pişirin. İsterseniz aralarını kesip krem peynir, zeytin ezmesi sürebilirsiniz.

12 Ekim 2011 Çarşamba

MEYVELİ RULO PASTA


Malzemeler
4 tane yumurta
4 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
1/2 paket kabartma tozu
ayrıca
1 poşet kremşanti
1 su bardağı soğuk süt
3-4 tane şeftali
toz antep fıstığı
kakao
pembe top çikolata
Yapılışı
Pandispanya için yumurta ve toz şekeri 4 dakika çırpın, diğer malzemeleride ekleyip 4 dakika daha mikserle çırpın. Yağlı kağıt serili tepsiye harcı döküp pişirin. Fırından alınca sıcakken hemen sarın, üzerine nemli bez örtün. Kremşantiyi sütle çırpın. Yağlı kağıdı çıkarıp içine kremşanti sürüp şeftali dizin. Tekrar rulo yapın. Üzerine kremşanti sürün, istediğiniz gibi süsleyip buzdolabında 5-6 saat dinlendirip servis yapın.



Not: Tarifler otomatik olarak yayınlanıyor.

10 Ekim 2011 Pazartesi

LİMONLU VE HAŞHAŞLI MUFFİN

 
 
 
Malzemeler
3 tane yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ
2-2,5 su bardağı un
1 tane kabartma tozu
1 tane vanilya
3 yemek kaşığı haşhaş tohumu
1 tüp dr oetker limon aroması
yarım limon kabuğu rendesi
Yapılışı
Yumurtayla toz şekeri mikserle iyice çırpın. Süt ve eritilmiş tereyağını ekleyip 5-10 saniye daha çırpın. Diğer malzemeleride ekleyip tahta kaşıkla hafifçe karıştırın. Gerekirse un ilavesinde bulunabilirsiniz. Muffin kalıplarını margarinle yağlayın. Kalıpların 3'te 1'ini harçla doldurun. Önceden ısınmış fırında pişirin.

7 Ekim 2011 Cuma

TOP ÇİKOLATALI KURABİYE



Malzemeler
250 gr tereyağ (yumuşak)
1 su bardağı pudra şekeri
yarım limon kabuğu rendesi
3-4 damla dr oetker vanilya aroması
alabildiği kadar un
2 çay kaşığı kabartma tozu
top çikolata (bıldırcın yumurtası büyüklüğünde)
üzeri için
1 tane yumurta sarısı
Yapılışı
Oda ısısında yumuşamış tereyağ ve pudra şekerini elinizle yoğurun. Diğer malzemeleride katıp ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru 10 dakika dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp içine top çikolata koyup yuvarlayın. Yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısınmış fırında pişirin.

 

5 Ekim 2011 Çarşamba

MİLFÖYDEN LAHMACUN



Malzemeler
10 tane milföy hamuru
150 gr kıyma
1 adet domates
4 adet sivribiber
3 adet kırmızı biber
2 adet soğan
yarım demet maydanoz
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Yapılışı
Soğanı, sivri biberi ve kırmızı biberi robottan geçirin. Ufak doğranmış domatesi, ince kıyılmış maydanozu, kıymayı ve baharatları katıp harcı karıştırın. Yumuşayan milföylerin içine harcı paylaştırın. Milföylerin kenarlarından kıvırın, yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısınmış fırında pişirin.

Not: Bugünden itibaren tarifler 15 gün boyunda otomatik yayınlanacaktır. Yorumlarınızı daha sonra onaylayacağım.

3 Ekim 2011 Pazartesi

PATATESLİ TURŞU KAVURMASI




Malzemeler
2 çorba kasesi fasulye turşusu
3 tane soğan
2 tane patates(haşlanmış)
1 çay kaşığı pulbiber
1/2 yemek kaşığı sıvıyağ
Yapılışı
Soğanları piyazlık doğrayıp sıvıyağda kavurun. İkiye böldüğünüz turşuları, patatesleri ve pulbiberi katıp 5 dakika kavurun. Servis tabağına alın.

1 Ekim 2011 Cumartesi

ETLİ KÖZ KARNIYARIK



Malzemeler
6 adet patlican
500 gr kuzu eti
1 adet domates
2 adet sivribiber
1 tane soğan
1 su bardağı kaşar peyniri
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı sıvıyağ
tuz
karabiber
kekik
Yapılışı
Patlicanları mangalda közleyip kabuklarını tamamen soyun. Sıvıyağda etleri kavurun, pişmeye yakın yemeklik doğranmış soğanı, biberi ve domatesi ekleyip pişirin. Tuzunu ve baharatlarını katın. Patlicanları karnıyarık gibi yarın, iç malzemeden bolca içlerini doldurun. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Salçayı 1 su bardağı suda ezip yemeğin üzerine dökün. Kızgın fırında kaşar peyniri eriyinceye kadar pişirin.