18 Haziran 2014 Çarşamba
BİSKÜVİLİ DONDURMA
Malzemeler
4 tane içi çikolata dolgulu bisküvi
8 yemek kaşığı dondurma
40 gr çikolata
Yapılışı
Bisküvileri ortadan ayırın. Dondurmayı yarım bisküvilerin üzerine yayın ve diğer bisküvileri üzerlerine kapatın. Bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Bisküvilerin üzerine bitter çikolata sürün. Buzlukta bekletip istediğiniz zaman servis yapın.
15 Haziran 2014 Pazar
DONDURMALI FRANSIZ TOSTU
Malzemeler
4 dilim tost ekmeği1 tane yumurta
1 su bardağı süt
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı toz şeker
250 gr çilek
1 yemek kaşığı toz şeker
4 top dondurma
kızartmak için
sıvıyağ
Yapılışı
Bir kapta süt, yumurta, vanilya ve toz şekeri mikserle çırpın. Ekmek dilimlerinin iki tarafınıda bu karışıma iyice bastırın. Tavaya bir çay bardağı sıvıyağ koyup ekmeklerin iki tarafınıda kızartıp soğumaya bırakın. Çilekleri doğrayın ve tencerede bir yemek kaşığı şekerle birlikte suyunu çekinceye kadar pişirin. Ekmekleri servis tabağına alın. Üzerlerine pişen çilekleri paylaştırın. Bir top dondurma ilave edip servis yapın.
10 Haziran 2014 Salı
KAKAOLU POĞAÇA
Malzemeler
1 tane yumurta
1 çay bardağı yoğurt
100 gr kaymak
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1,5-2 yemek kaşığı kakao
aldığı kadar un
tuz
içi için
köy peyniri
Yapılışı
Hamur için yumurtayı geniş bir kapta çırpın. Üzerine yoğurt, kaymak ve sıvıyağı ilave edin. Tuzunu ayarlayın. Kabartma tozunu, kakaoyu ve azar azar un ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. Üzerini örtüp 10 dakika dinlendirin. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın. Avucunuzda açıp ortasına peynir koyup iki kenarını ortada toplayıp parmaklarınızla bastırın. İsterseniz yuvarlak şekil verin. Yağlanmış tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpin. Önceden ısınmış fırında pişirin.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)