30 Mayıs 2013 Perşembe

PİRİNÇLİ BÖREK

 
 
 
Malzemeler
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 tane yumurta
1 yemek kaşığı sirke
1 çay kaşığı tuz
alabildiği kadar un
kızartmak için
sıvıyağ
içi için
1 çay bardağı haşlanmış pirinç
300 gr kıyma
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tane soğan
tuz, karabiber
maydanoz
Yapılışı
Hamur çin tüm malzemeleri karıştırıp yumuşak bir hamur yoğurun. Cevizden küçük bezeler yapın. İçini hazırlamak için yemeklik doğranmış soğanı sıvıyağda kavurun. Kıymayı ekleyip pişirin. Ocaktan almaya yakın pirinci, tuzu ve karabiberi ekleyin. Ocaktan alınca ince kıyılmış maydanozu katın. Hamurları bıçak sırtı kalınlığında açıp iç malzemeden koyup kapatın. Kenarlarını ruletle kesin. Kızgın sıvıyağda kızartın.
 

27 Mayıs 2013 Pazartesi

KUZU ETLİ ENGİNAR

 
 
Malzemeler
500 gr kuzu eti
6 adet enginar
1 tatlı kaşığı un
1/2 limon suyu
1 tane soğan
tuz, karabiber
1 çay bardağı sıvıyağ
Yapılışı
Kuşbaşı doğranmış kuzu etlerini sıvıyağında soteleyin. Yemeklik doğranmış soğan, tuz ve karabiberi katıp kavurun. Üzerine enginarları dizin. 1 tatlı kaşığı un, 2 su bardağı su ve limon suyunu karıştırın. Enginarların üzerine dökün. Kısık ateşte pişirin.
 

24 Mayıs 2013 Cuma

ÇİLEK RÜYASI




Malzemeler
200 gr yulaflı bisküvi
75 gr muratbey tereyağ
3 yemek kaşığı süt
kreması için
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1 paket muratbey labne peyniri
ayrıca
çilek
kremşanti
çilek marmelatı
antep fıstığı
Yapılışı
Bisküvileri robottan geçirin. 75 gr muratbey tereyağını eritin. Bisküvileri ve sütü ekleyip karıştırın. Kelepçeli kalıba yayın. Kreması için süt, toz şeker, un ve nişastası karıştırıp pişirin. Ilınınca içerisine muratbey labne peynirini katıp 5 dakika mikserleyin. Kremayı bisküvilerin üzerine dökün. Buzdolabında 2 saat dinlendirin. Çilekleri dizip istediğiniz gibi süsleyin.

BAKLA KIZARTMASI

 
 
 
Malzemeler
500 gr taze bakla
2 yemek kaşığı limon suyu
1 su bardağı un
2 tane yumurta
1 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
kızartmak için
sıvıyağ
Yapılışı
Baklaları limonlu kaynar suda haşlayıp soğutun. Un, tuz, yumurta ve suyu çırpın. Baklaları harca bulayıp az yağlanmış teflon tavada arkalı önlü kızartın.
Not: İsterseniz Muratbey süzme yoğurtla servis yapın.

14 Mayıs 2013 Salı

KNOR'DAN ANNELER GÜNÜ SEPETİ



Knor 'dan çok güzel bir sepet geldi. İçinde çok harika ve benimde kullandığım knor ürünleri vardı. Güzel bir beyaz kase, salata sosu, çıtır pane harcı, köfte harcı, fırında et ve tavuk çeşnileri, çorbalar, patates püresi, daha başka ürünler, yani içinde evde kullandığım bütün ürünlerden vardı. Knor'a bu güzel hediye sepeti için teşekkür ederim.

KABAKLI KİŞ

 
 
Malzemeler
125 gr oda ısısında margarin
3 yemek kaşığı yoğurt
1 tane yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
2-2,5 su bardağı un
üzeri için
3-4 tane kabak
4 yemek kaşığı sıvıyağ
3 diş sarımsak
tuz
yarım demet dereotu
2-3 dal taze nane
200 ml krema
200 gr rendelenmiş muratbey kaşar peyniri
100 gr keş peyniri
Yapılışı
Hamur için bütün malzemeleri karıştırıp yoğurun. Gerekirse un ilavesinde bulunun. Hamuru 15 dakika dinlendirin. Hamuru hafif unlanmış tezgahta merdane ile açıp tart kalıbının içine kenarları yüksek olacak şekilde yerleştirin. Kabakları rendeleyip sıvıyağında soteleyin. Sarımsakları, dereotunu ve taze naneyi ince kıyıp ekleyin, birer çay kaşığı tuz, karabiber, pulbiber ve kimyon koyup karıştırıp ocaktan alın. İçine keş peynirini katın. Hafif ılınınca kişin üzerine yayın. Kremayı kabakların üzerine gezdirip önceden ısınmış fırında pişirin. Fırından alıp kabakların üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpip kızarıncaya kadar pişirin.
 

1 Mayıs 2013 Çarşamba

ISIRGAN OTLU TELLİ PEYNİRLİ KİŞ

 
 
Malzemeler
1-1,5 kilo ısırgan otu
1 tane soğan
yarım demet dereotu
yarım demet maydanoz
taze nane
taze kekik
3 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz, karabiber, pulbiber
kimyon, toz kırmızı biber
hamuru için
3,5 çay bardağı un
yarım çay bardağı yoğurt
1 tane kabartma tozu
125 gr oda ısısında margarin
tuz
ayrıca
Soğanı piyazlık doğrayıp sıvıyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Isırgan otunu ince ince doğrayıp ekleyin ve suyunu çekinceye kadar pişirin. Tuzunu ve baharatlarını katıp soğumaya bırakın, soğuyunca içine muratbey çerkez peynirini rendeleyip katın. Hamur için malzemeleri karıştırıp yoğurun. Hamuru hafif unlanmış zeminde merdane ile açıp tart kalıbının içine kenarları yüksek olacak şekilde yerleştirin. Isırgan otlu harcı üzerine yayın. Önceden ısınmış fırında pişirin, fırından almadan 5 dakika önce telli peynirleri üzerine serpip tekrar fırına koyun.