17 Aralık 2008 Çarşamba

JÖLELİ PASTA



Serdarın doğum günü kutlu olsun.

Malzemeler
4 yumurta
4 fincan şeker
Yarım fincan sıvıyağ
1 yemek kaşığı nişasta
1 kabartma tozu
1 vanilya
4 fincan un
1 paket çikolatalı puding
süt
1 paket çilekli pasta kreması
1 paket jöle
Yapılışı
Yumurtayla şekeri çırpın. Diğer malzemeleride ekleyip karıştırın ve yağlanmış kalıba dökün. 170 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Fırından aldıktan sonra soğutun ve ikiye kesin. 1 paket çikolatalı pudingi sütle pişirin. Kekin içerisine sürün ve diğer kek parçasınıda üzerine kapatın. Çilekli pasta kremasınıda tarife göre hazırlayın. Keki çilekli pasta kremasıyla kaplayın. Jöleyide tarife göre hazırlayın. Tepsiye dökün. Donduktan sonra kare kare kesin. Pastanın üzerine dağınık atın.

16 Aralık 2008 Salı

ORMAN KEBABI



Malzemeler
500 gr dana kuşbaşı
2 adet patates
1 adet soğan
1 adet patlican
1 su bardağı haşlanmış bezelye
2 adet havuç
kızartmak için sıvıyağ
2 adet domates
tuz,pulbiber,keki
rendelenmiş kaşar peyniri
1 yemek kaşığı salça
1 su bardağı su
Yapılışı
Patlicanı alacalı soyup tuzlu suda bekletin. Suyunu süzüp kızgın yağda hafif kızartın. Patates ve havuçları küp küp doğrayıp kızartın. 1 yemek kaşığı sıvıyağda soğanları kavurun. Kuşbaşı etleri ekleyip etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Yemeklik doğranmış domatesleri katıp, domatesler suyunu çekinceye kadar pişirin. Kızarttığınız malzemeleri ve baharatları ete katıp karıştırın. Küçük güveç kaplarına karışımı paylaştırın. Üzerine 1 su bardağı suda erittiğiniz salçayı dökün. Rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Kaşar peyniri kızarıncaya kadar kızgın fırında pişirin.

15 Aralık 2008 Pazartesi

TON BALIKLI SALATA



Malzemeler
1 göbek marul
1 küçük kutu ton balığı
2 haşlanmış yumurta
1 adet kuru soğan
1 küçük kutu konserve mısır
limon suyu
2,3 çorba kaşığı sıvıyağ
tuz
Yapılışı
Ton balığını, ufak doğranmış yumurtaları, ince doğranmış soğanı,mısırı,ince kıyılmış göbek marulları katıp karıştırın. Limon suyu, sıvıyağ ve tuzunuda ilave edin. Göbek marullarında salatayı servis yapın.

14 Aralık 2008 Pazar

PEYNİRLİ PİDE



Malzemeler
2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 paket yaşmaya
2 çorba kaşığı tozşeker
2 yumurta (sarıları üzerine)
2 çay kaşığı tuz
alabildiği kadar un
İçi için
250 gr beyaz peynir
1 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı sıvıyağ
Yapılışı
Ilık sütte mayayı eritin. Diğer malzemeleride ekleyip ele yapışan yumuşak bir hamur hazırlayın. Üzerine bir bez örtüp 1 saat dinlendirin. İçi için peynire yağı ve yoğurdu ekleyip karıştırın. Hamurları ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın. Elinizle hafif açın. İç malzemeden koyup iki ucunu kapatın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün. Yarım saat dinlendirin. 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.

9 Aralık 2008 Salı

ELMA MARMELATI



Malzemeler
1 kilo elma
1 su bardağı tozşeker
Yapılışı
Elmaları soyup rendeleyin. İçerisine tozşekeri döküp ocakta yumuşayıncaya kadar pişirin. Sıcakken kavanoza koyup ters çevirin. Buzdolabında saklayın.
Bu elma marmelatını elinizde böyle hazır bulundurabilirsiniz. Elmalı turta yaparken içerisine fındık,tarçın serpip kullanabilirsiniz.

6 Aralık 2008 Cumartesi

AÇMA



Malzemeler
2 su bardağı süt
2 su bardağı sıvıyağ
1 paket yaşmaya
2 yumurta (birinin sarısı üzerine)
yarım su bardağı tozşeker
1 tatlı kaşığı mahlep
1 çay kaşığı tuz
100 gr yumuşamış margarin
alabildiği kadar un
Yapılışı
Ilık sütle mayayı eritin. Margarin haricindeki bütün malzemeleri içerisine katıp kulak memesinden daha yumuşak bir hamur hazırlayın. Sıcak bir ortamda 1 saat dinlendirin. Cevizden daha büyük parçalara ayırın. Elinizle hafifçe açın. İçerisine yumuşak margarin sürüp şekil verin. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp yarım saat daha dinlendirin. 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

4 Aralık 2008 Perşembe

ELMA TATLISI



Malzemeler
4 tane elma
2 su bardağı şeker
1 çay kaşığı ucuyla kırmızı gıda boyası
1 litre su
4 tatlı kaşığı kaymak
fındık
Yapılışı
Elmaların kabuklarını soyun. Tencereye elmaları dizin. Gıda boyasını suyla sulandırın. Tencereye şekeri dökün. Suyu ve gıda boyalı suyuda dökün. Ocakta kısık ateşte pişirin. Yumuşayan elmaları servis tabağına alın. Üzerlerine 1'er tatlı kaşığı kaymak koyup, fındıkla süsleyin.

1 Aralık 2008 Pazartesi

PORTAKAL ÇANAĞINDA KEREVİZ SALATASI



Malzemeler
1 adet portakal
2 adet kereviz
3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı mayonez
2 yemek kaşığı yoğurt
tuz,limon suyu
Yapılışı
Portakalın ağız kısmını biraz genişçe kesin. İçini oyun. Kerevizi yıkayıp soyun ve rendeleyin. Biraz limon ve tuzla ovun. Sarımsağı ezip yoğurda katın. Mayonezi ve kerevizide yoğurda ilave edip karıştırın. Portakal çanaklarının içerisine doldurun.