31 Ağustos 2013 Cumartesi

BULGURLU KÖFTE (TAZE NANE 5 YAŞINDA)

 
 
TAZE NANE 5 YAŞINDA
Blogu açalı bugün tam 5 yıl oldu. TAZENANE'yi ziyaret eden herkese çok teşekkür etmek istiyorum. İnşallah bundan sonra da sizlerle birlikte sağlıkla, nice yıllarda, güzel tariflerle blogumun devam etmesi dileğiyle.
 
Malzemeler
500 gr kıyma
1 su bardağı kısırlık bulgur
1 tane rendelenmiş soğan
tuz, karabiber
1 çorba kaşığı ince kıyılmış reyhan
ayrıca
1 çorba kasesi un
3 tane yumurta
kızartmak için: sıvıyağ
Yapılışı
Tüm malzemeleri karıştırıp yoğurun. Köfte şekli verin. Kaynar tuzlu suda haşlayıp kevgirle çıkartıp soğutun. Soğuyan köfteleri önce una daha sonra yumurtaya bulayıp kızgın sıvıyağda kızartın.
 

19 Ağustos 2013 Pazartesi

PİRİNÇTEN İÇLİ KÖFTE

 
 
 
 
Malzemeler
2 su bardağı pirinç
2 tane yumurta
tuz
alabildiği kadar un
içi için
400 gr kıyma
3 tane soğan
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1/2 demet maydanoz
tuz, karabiber
kızartmak için: sıvıyağ
Yapılışı
Pirince 4 su bardağı sıcak su ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin. Soğuyunca içerisine yumurta, tuz ve un ekleyip yoğurun, 1 saat dinlendirin. İçini hazırlamak için, soğanı yemeklik doğrayıp sıvıyağda soteleyin. Kıymayı ekleyip suyunu salıp çekinceye kadar pişirin. Tuz, karabiber ve ince kıyılmış maydanozu katın. Pirinçli hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar alın. Elinizi hafif suya batırıp için oyun iç malzemeden koyup kapatıp toplar yapın. Kızgın sıvıyağda kızartın.

16 Ağustos 2013 Cuma

PEYNİRLİ EKMEK KÖFTESİ

 
 
 
 
Malzemeler
1 bütün bayat ekmek
2 tane yumurta
1/2 demet maydanoz
1 tane soğan
tuz, karabiber, pulbiber, köfte baharı
kızartmak için: sıvıyağ
Yapılışı
Ekmeği hafifçe ıslatıp ufalayın. Soğanı rendeleyin. Tüm malzemeleri karıştırıp yoğurun. Köfte şekli verip, kızgın sıvıyağda kızartın.

13 Ağustos 2013 Salı

PATATESLİ SIKMA

 
 
Malzemeler
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
2 çay bardağı su
tuz
alabildiği kadar un
için için
4 tane haşlanmış patates
2 tane soğan
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı domates salçası
tuz, pulbiber
yağlamak için: 2 yemek kaşığı muratbey tereyağ
Yapılışı
Hamur için tüm malzemeleri karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. Ceviz büyüklüğünde bezelere ayırın. İçini hazırlamak için soğanı yemeklik doğrayıp sıvıyağda soteleyin. Salçayı ekleyip kavurun. Küp küp doğradığınız patatesi, tuzu ve pulbiberi ekleyin. Hamurları merdane ile açıp teflon tavada pişirin. Tereyağı ile yağlayıp, 2 çorba kaşığı patatesli harçtan koyup sıkıca rulo yapın.

6 Ağustos 2013 Salı

AHUDUDU SOSLU SU MUHALLEBİSİ

 
 
Malzemeler
4 su bardağı süt
1 su bardağı su
4 yemek kaşığı toz şeker
4 yemek kaşığı buğday nişastası
ayrıca
1 çorba kasesi ahududu
2 yemek kaşığı su
3 yemek kaşığı toz şeker
Yapılışı
Su, süt, toz şeker ve buğday nişastasını karıştırıp muhallebi kıvamında pişirin. Hafif ıslattığınız borcama muhallebiyi dökün. Ahududu sosu için tüm malzemeleri karıştırıp blendırdan geçirin. İstediğiniz kıvama gelinceye kadar kısık ateşte pişirin. Muhallebiyle birlikte servis yapın.
 

3 Ağustos 2013 Cumartesi

KUPA MANTISI

 
 
Malzemeler
1 tane yumurta
1 çorba kasesi un
1 çay kaşığı tuz
alabildiği kadar su
için için
1 yemek kaşığı sıvıyağ
300 gr kıyma
1 tane soğan
tuz, karabiber
ayrıca
1 çorba kaşığı muratbey tereyağ
1 çorba kaşığı domates salçası
1 su bardağı muratbey süzme yoğurt
tuz
kızartmak için sıvıyağ
Yapılışı
Hamur için tüm malzemeleri karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında yoğurun. İçini hazırlamak için soğanı yemeklik doğrayıp sıvıyağda soteleyin. Kıymayı ekleyip suyunu salıp çekinceye kadar pişirip tuzunu ve karabiberini katın. Hamuru ikiye bölün. Bıçak sırtı kalınlığında açın. İç malzemeden aralıklarla yerleştirin. Diğer hamuru açıp üzerine kapatın. Su bardağıyla yuvarlaklar çıkarın. Kenarlarına çatalla bastırın. Kızgın sıvıyağda kızartın. Tereyağını eritip salçayı içerisinde kavurup 1-2 yemek kaşığı su ve tuz ekleyin. Süzme yoğurdu hafif sulandırın. Mantıları servis tabağına alıp üzerine süzme yoğurt ve salçalı sosu gezdirin.