25 Ocak 2016 Pazartesi

İMAM SARIĞI



Malzemeler
4 tane yumurta
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı sıcak su
1 su bardağı un
Yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı kakao
kreması için
3 su bardağı süt
yarım su bardağı toz şeker
1,5 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 tane yumurta sarısı
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tereyağ
ayrıca
100 gram bitter çikolata
2-2,5 su bardağı hindistan cevizi
Yapılışı
Yumurtaları toz şekerle birlikte kabarıncaya kadar çırpın. Un, vanilya, kabartma tozu, kakao ve azar azar suyu ekleyip tahta kaşıkla karıştırın. Yağlı kağıt serili dikdörtgen bir fırın tepsisine kek karışımını döküp önceden ısınmış fırında pişirin. Bir tencerede süt, toz şeker, nişasta, un ve yumurta sarısını karıştırıp pişirin. Ocaktan alırken tereyağ ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Soğuyan pandispanyadan yuvarlak bir kalıpla şekiller çıkarın. İki tane yuvarlak kekin arasına krema sürün. Kenarlarınada krema sürüp hindistan ceviziyle kaplayın. Üzerine benmari usulü eritilmiş çikolata sürün. Bitter sürdükten sonra kenarlarına isteğe göre antep fıstığı serpebilirsiniz.

13 Ocak 2016 Çarşamba

PEYNİRLİ HAŞHAŞLI BİSKÜVİ



Malzemeler
200 gr tereyağı (oda ısısında)
250 gr un
150 gr rendelenmiş muratbey kaşar peyniri
1 çay kaşığı tuz
3-4 yemek kaşığı buzlu su
3 yemek kaşığı mavi haşhaş
üzeri için
1 yumurta sarısı
haşhaş tohumu
Yapılışı
Tereyağ, kaşar peyniri, haşhaş ve tuzu elinizle karıştırın. Buzlu su ve unu yavaş yavaş ekleyip yoğurun. Hamuru streç filme sarıp 1 saat buzdolabında bekletin. Hafif unlanmış tezgahta hamuru merdaneyle açın. Tırtıklı ruletle kare şeklinde kesin. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp haşhaş serpin. Önceden ısınmış fırında pişirin. 

9 Ocak 2016 Cumartesi

ÇATLAK BROWNİ KURABİYE



Malzemeler
225 gr bitter çikolata 
2 tane yumurta
125 gr tereyağı
1 su bardağı toz şeker
2  su bardağı un
1 çay bardağı çekilmiş fındık
2 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
ayrıca
pudra şekeri
Yapılışı
Bitter çikolatayı iri parçalar halinde kırıp tereyağ ile birlikte benmari usulü eritip ılınması için bekletin.
Toz şekeri ve yumurtaları mikserle kabarıncaya kadar çırpın. Eritilmiş tereyağlı çikolatalı karışımı ve kakaoyu ekleyip 1 dakika daha çırpın. Un, fındık, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip 2-3 dakika daha çırpın. Çırptığınız karışımın üzerini kapatın buzdolabında 3-4 saat veya bir gece bekletin. Hamur donunca hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizle hızlıca yuvarlayıp pudra şekerine bulayıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı dizin çünkü kabarıyor. (hamur gözünüze cıvık gelebilir, ama un ilavesinde bulunmayın pişerken sorun olmuyor) 170-180 derece arası önceden ısınmış fırında 10-15 dakika arasında pişiyor. Fazla pişerse kurabiyeler sertleşiyor. 

ŞEFLERİN MUTFAĞI KİTABI (EYÜP KEMAL SEVİNÇ)



Şef Eyüp Kemal Sevinç, ünlü şeflerin lezzetli tariflerini, o mutfaklarda yaşanan keyifli anları Şeflerin Mutfağı adlı kitabında topladı. Şeflerin mutfağı Komili'nin katkılarıyla okurlarıyla buluşuyor. 33 ünlü şefin mutfağında yaşanılanlar, renkli tarifler eşliğinde Şeflerin Mutfağı adlı kitapta toplandı.