16 Mayıs 2015 Cumartesi

AHUDUDULU İRMİK TATLISI

 
 
 
Malzemeler
8 çorba kaşığı irmik
250 gr toz şeker
800 gr süt
250 gr ahududu püresi
tarçın
ceviz
Yapılışı
Ahududunun içine 1-2 yemek kaşığı süt ekleyip rondodan geçirip püreyi hazırlayın. Sütün içine ahududu püresi, irmik ve toz şekeri ekleyip ocakta karıştırarak fokurdayana kadar pişirin. Fokurdayınca 1-2 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. İstediğiniz kalıba ahududulu irmik tatlısının
yarısını döküp tarçın ve dövülmüş ceviz serpin. Kalan harcı tekrar üzerine dökün. Soğuyunca kalıptan ters çıkarıp servis yapın.
 
 
 
 
 

10 Mayıs 2015 Pazar

KİRAZLI ÇİKOLATALI MİLFÖY

 
 
Malzemeler
2 su bardağı çekirdekleri çıkarılmış kiraz
10 tane milföy hamuru
2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ
2 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 yemek kaşığı su
50 gr bitter çikolata
1 tane yumurta sarısı
1 yemek kaşığı süt
Yapılışı
Milföyleri düz bir zemine yerleştirin. Kolay yapışmasını sağlamak için yanlarına birer parmak genişliğinde tereyağı sürün. Ayrı bir yerde kiraz ve toz şekeri kısık ateşte hafif sulanana kadar pişirin. Mısır nişastasını su ile açıp kiraza ilave edin. 2 dakika daha pişirip soğumaya bırakın. Soğuyunca bitter çikolatayı ufak parçalara kırıp ekleyin ve milföylere paylaştırın. Rulo şeklinde sarın ve yağlanmış tepsiye dizin. Yumurta ve sütü karıştırıp milföylerin üzerine sürün. Önceden ısınmış fırında pişirin.