Malzemeler
8 çorba kaşığı irmik
250 gr toz şeker
800 gr süt
250 gr ahududu püresi
tarçın
ceviz
Yapılışı
Ahududunun içine 1-2 yemek kaşığı süt ekleyip rondodan geçirip püreyi hazırlayın. Sütün içine ahududu püresi, irmik ve toz şekeri ekleyip ocakta karıştırarak fokurdayana kadar pişirin. Fokurdayınca 1-2 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. İstediğiniz kalıba ahududulu irmik tatlısının
yarısını döküp tarçın ve dövülmüş ceviz serpin. Kalan harcı tekrar üzerine dökün. Soğuyunca kalıptan ters çıkarıp servis yapın.
8 çorba kaşığı irmik
250 gr toz şeker
800 gr süt
250 gr ahududu püresi
tarçın
ceviz
Yapılışı
Ahududunun içine 1-2 yemek kaşığı süt ekleyip rondodan geçirip püreyi hazırlayın. Sütün içine ahududu püresi, irmik ve toz şekeri ekleyip ocakta karıştırarak fokurdayana kadar pişirin. Fokurdayınca 1-2 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. İstediğiniz kalıba ahududulu irmik tatlısının
yarısını döküp tarçın ve dövülmüş ceviz serpin. Kalan harcı tekrar üzerine dökün. Soğuyunca kalıptan ters çıkarıp servis yapın.