31 Ağustos 2009 Pazartesi

HALLEYLİ PASTA (TAZE NANE 1 YAŞINDA)



TAZE NANE bugün 1 yaşında.
Bloğumu açalı bugün 1 yıl oldu. Öncelikle sizlere çok teşekkür etmek istedim. Daha önce hiç tanışmamış ve yüzyüze görüşmemiş olsak bile dostluğunuz, varlığınız için tekrar teşekkür ederim. 1 yıl içerisinde bir sürü arkadaş edindim.
Blogumda 345 tarif yayınladım ve sizlerden 6838 değerli yorum aldım. Beni hiç yanlız bırakmadınız. Blog açmak verdiğim en güzel karardı.
İnşallah bundan sonra da sizlerle birlikte sağlıkla, nice yıllarda , güzel tariflerle blogumun devam etmesi dileğiyle.

Malzemeler
1 paket halley
2 poşet kremşanti
2 su bardağı süt
2 tane tadelle
sosu için
50 gr margarin
1 kahve fincanı pudra şekeri
1 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 yumurta
Yapılışı
Halleyleri bıçakla parçalayın. Tadelleleri bıçakla iri iri kıyın. Kremşantiyi sütle çırpın. Halleyi ve tadelleyi içerisine katın. Bir kalıba döküp buzdolabında 2-3 saat bekletin. Sosu için margarini eritip ılıtın. Diğer mazemeleri içerisine katıp mikserle 1-2 dakika çırpın. Halleyli pastayı servis tabağına alın. Üzerine sos malzemesini döküp süsleyin.

30 Ağustos 2009 Pazar

TERBİYELİ TAVUK ÇORBASI

 



Malzemeler
2 tane tavuk budu
2 litre su
1 çay bardağı arpa şehriye
1 yemek kaşığı un
2-3 kaşık limon suyu
2 diş sarımsak
tuz
maydanoz
Yapılışı
Tavukları tuzlu suda haşlayın. Tavukları sudan alıp içerisine arpa şehriyeyi katın. Ayrı bir yerde unu bir kaseye alıp suyla birlikte hafif açın. İçerisine dövülmüş sarımsak ve limon suyunu katın. Yavaş yavaş çorbaya ekleyin. Tavukları tiftikleyip katıp pişirin. Ocaktan almaya yakın ince kıyılmış maydanozu katın.

HEPSİ BİZİM BAHÇEDEN 6

Bahçemizden manzaralar devam ediyor.

Semizotu








Mısır













Pazı




Karalahana



Fındık







29 Ağustos 2009 Cumartesi

FISTIKLI MUHALLEBİ



Malzemeler
1 litre süt
1 su bardağı tozşeker
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya
2 çorba kaşığı mısır nişastası
1 çay bardağı toz antepfıstığı
üzeri için
hindistan cevizi
Yapılışı
Sütü toz şekerle birlikte kaynatın. Nişastayı yarım su bardağı suyla inceltin. Bir yumurta sarısını içerisine katıp karıştırın. Süte bu karışımı sicim gibi akıtın. Hızlı hızlı karıştırın. Antepfıstığını ekleyip pişirin. Ocaktan almaya yakın vanilyasını katın. Kaselere paylaştırın. Soğuyunca hindistan cevizi ile süsleyin.

28 Ağustos 2009 Cuma

KABAK ÇİÇEĞİ KIZARTMASI



Malzemeler
20-25 adet kabak çiçeği
1 çorba kasesi beyaz peynir
1 tatlı kaşığı un
pulbiber
nane
1 tane yumurta
ayrıca
2 çorba kaşığı un
1 tane yumurta
tuz
su
kızartmak için
sıvıyağ
Yapılışı
Kabak çiçeklerinin ucundaki sivri yerlerini kesin. Peynirin içerisine un, yumurta ve baharatları koyup yoğurun. Kabak çiçeklerinin içerisine doldurun. Kabak çiçeklerini bulamak için bir kaba unu boşaltın yumurtayı kırıp tuzu katın. Biraz su ekleyip boza kıvamına getirin. Kabak çiçeklerini bu harca bulayıp kızgın sıvıyağda kızartın.
Not: Biz kabak çiçeklerini bizim bahçeden sabah erkenden topladık. Toplamaya geç kalınırsa hemen kapanıyor. Toplandıktan sonrada fazla bekletmemek gerekiyor çünkü kapanıyor.

27 Ağustos 2009 Perşembe

KEŞ PEYNİRLİ MAKARNA



 Keş kurutulmuş yoğurttur. Biraz tuzlu olduğu için erişteyi haşlarken fazla tuz kullanmayın. Yöresel peynir satan yerlerde bulabilirsiniz. Bize annem Trabzondan getirdi.
Malzemeler
2 çorba kasesi erişte
1 top keş peyniri
1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz
tuz
2 çorba kaşığı tereyağ
Yapılışı
Tuzlu suda erişteyi haşlayıp süzün. Bir çorba kaşığı tereyağında cevizleri kavurun. Keş peynirini rendeleyin. Kalan bir çorba kaşığı tereyağında keş peynirinin yarısını kavurun. Servis kabına erişteden yayın. Üzerine rendelenmiş keş ve tereyağında kavrulmuş cevizden yayın. İki sıra olucak şekilde bu işlemi uygulayın. En üstüne kavurduğunuz keşi döküp servis yapın.

KAYISI VE ÜZÜM HOŞAFI



Malzemeler
1 su bardağı kuru üzüm
1 su bardağı kuru kayısı
3 litre su
4 kepçe toz şeker
Yapılışı
Üzümü ve kayısıyı yıkayıp tencereye koyun. Üzerine suyu ve toz şekeri ilave edin. Kayısılar ve üzümler yumuşayıncaya kadar kaynatın.

25 Ağustos 2009 Salı

LİMONLU MEYVE SOSLU DONDURMALI PASTA



Malzemeler
keki için
2 tane yumurta
2 kahve fincanı tozşeker
2 kahve fincanı un
1 yemek kaşığı kakao
yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı su
1 çorba kaşığı mısır nişastası
üzeri için
2 paket limonlu dondurma
1 poşet kremşanti
3 su bardağı süt
ayrıca
1 paket meyve sosu
2 çay bardağı su
kayısı
hindistan ceviz
Yapılışı
Keki için yumurta ve tozşekeri iyice çırpın. Sırasıyla diğer malzemeleri ekleyin. Tepsiye döküp pişirin. Limonlu dondurmaları sütle birlikte çırpın. Kremşantiyide sütle çırpın. İkisini birbirine karıştırın. Keki streç film serdiğiniz bir kaba alın. Dondurmalı karışımı üzerine dökün. Streç filmle kaplayın. Buzlukta bir gece bekletin. Tarifine göre hazırladığınız meyve sosu, kayısı ve hindistan ceviziyle süsleyip servis yapın.

HEPSİ BİZİM BAHÇEDEN 5

Bahçemizden manzaralar devam ediyor.
Sivribiber












Salatalık











Patlican









24 Ağustos 2009 Pazartesi

MERCİMEKLİ MANTI



Malzemeler
yarım kilo un
1 çay kaşığı tuz
alabildiği kadar su
2 tane yumurta
içi için
1 kase haşlanmış mercimek
1 tane soğan
1 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz
karabiber
ayrıca
sarımsak
tuz
yoğurt
tereyağ
pulbiber
Yapılışı
Hamuru için tüm malzemeleri karıştırıp sertçe bir hamur yoğurun. Hamuru 10 dakika dinlendirin. Oklava yardımıyla mantı hamuru inceliğinde açın. Kare parçalara kesin. İçi için soğanı yemeklik doğrayıp sıvıyağda kavurun. Haşlanmış mercimeği, tuzu ve karabiberini katıp karıştırın. Kare hamurların içerisine iç malzemeden koyun.



















Hamurların dört kenarını kapatın. Tepsiye dizin.























Kızgın fırında pişirin. Fırından çıkartıp üzerine 2-3 bardak su gezdirip tekrar fırına koyun. Suyunu çekmesini bekleyin. Servis tabağına alıp üzerine sarımsaklı yoğurt, tereyağında kızdırılmış pulbiber gezdirip servis yapın.

KAVUN YATAĞINDA DONDURMA



Malzemeler
1 tane küçük kavun
çeşitli dondurma
Yapılışı
Kavunu ikiye bölüp çekirdeklerini çıkarıp kaşık yardımıyla içerisini biraz oyun. İstediğiniz çeşit dondurmayla içini doldurun. Servis yapın.

23 Ağustos 2009 Pazar

KAPLAMA PATLİCAN



Malzemeler
8 tane patlican
1 tavuk göğsü
1 tane haşlanmış patates
2 dilim ekmek içi
1 yumurta
tuz
karabiber
kızartmak için
sıvıyağ
sosu için
1 çorba kaşığı tereyağ
3-4 adet domates
2 diş sarımsak
tuz
Yapılışı
Patlicanların kabuklarını tamamen soyup tuzlu suda bekletin. Kızartıp havlu kağıdın üzerine alın. Tavuk göğsünü robotta çekin içine ekmek içi, haşlanmış patates, yumurta, tuz ve karabiberi ekleyip köfteyi hazırlayın. Sekiz parçaya ayırın. Kızarmış patlicanları köfteyle kaplayın. Kızgın sıvıyağda kızartın. Fırın tepsisine dizin. 200 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Sosu için sarımsakları ezin. Tereyağında kavurun. Rendelenmiş domatesleri katın. Tuzunu ekleyip domatesler suyunu çekinceye kadar pişirin. Patlicanları servis tabağına alıp sosla birlikte servis yapın.

HEPSİ BİZİM BAHÇEDEN 4

Bahçemizdeki domatesler,














Limon domates



Çeri domates





 


Pembe domates


22 Ağustos 2009 Cumartesi

FİNCANDA GÜLLAÇ



Bu tarifimi Sevil'in birdemliksohbet ev sahipliği yaptığı İftar Bereketi 3 etkinliğine gönderiyorum.

Malzemeler
2 adet güllaç yaprağı
yarım litre süt
1 su bardağından iki parmak eksik tozşeker
1 su bardağı dövülmüş fındık
üzeri için
antepfıstığı
Yapılışı
Sütü tencereye alıp ocağa koyun. Kaynamaya başlayınca içerisine toz şekeri ilave edip karıştırın. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Güllaç yapraklarından birini düz bir zemine serin. Üzerine süt serpin. Hafif yumuşaması için bez örtünün üzerine alın. Diğer güllacı da aynı şekilde hazırlayın. Hafif yumuşayan güllaç yapraklarını dörde bölüp sekiz parça elde edin. Her bir parçayı geniş ağızlı türk kahvesi fincanlarının içine yerleştirin. Ortalarına fındığı paylaştırın, dışa sarkan güllaç yapraklarını üzerine kapatın. Fincanları servis yapacağınız tabağa ters çıkarın. Kalan sütü ılıtıp üzerlerine gezdirin. Sütünü çektikten sonra toz antepfıstığı ile süsleyip servis yapın.

NANELİ DOMATES ÇORBASI

 



Malzemeler
2 su bardağı domates püresi
1 çay bardağı yıldız şehriye
1 çorba kaşığı nane
tuz
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı un
1 litre su
Yapılışı
Sıvıyağda unu kavurun. Domates püresini ve suyu katıp kaynatın. Kaynamasına yakın tuzunu ve şehriyesini ekleyin. Şehriyeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan almaya yakın nanesini katın.

HEPSİ BİZİM BAHÇEDEN 3

Bütün yaz bahçemizde çıkan sebzelerin ve meyvelerin resimlerini sizlere sırayla göstermek istiyorum.

Kızartmalık kabak










Tatlı kabak








Dolmalık biber












Bamya

Bamyanın her halini çektim sizler için.