Malzemeler
5 tane yufka
150 gr kıyma
3 tane havuç
3 tane soğan
tuz-karabiber
3 tane yumurta (sarının biri üzeri için)
1 su bardağından bir parmak eksik sıvıyağ
1 şişe maden suyu
2 su bardağı domates suyu
Yapılışı
Soğanı yemeklik doğrayıp iki yemek kaşığı sıvıyağında pembeleşene kadar kavurun. Rendelenmiş havucu ve kıymayı ilave edin. Tuzunu ve karabiberini ilave edip harcı pişirin. Bir kapta yumurta, sıvıyağ, maden suyu ve domates suyunu karıştırın. Yufkanın birini tepsiye yayın. Diğer iki yufkayı harca batırıp tepsiye döşeyin. Kıymalı harcı yayın. Diğer iki yufkayıda harca batırıp tepsiye döşeyin. Kalan sosu böreğin üzerine dökün. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpin. Böreği yarım saat dinlendirip önceden ısınmış fırında pişirin.