21 Mart 2016 Pazartesi

TARÇINLI FINDIK KURABİYE



Malzemeler
250 gr tereyağ
1 su bardağı pudra şekeri
2 tane yumurta
1,5 su bardağı dövülmüş kavrulmuş fındık
1 paket vanilya
aldığı kadar un
1 çay kaşığı tarçın
üzeri için
2 yemek kaşığı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı tarçın
Yapılışı
Oda ısısında yumuşamış tereyağ ve pudra şekerini elinizle yoğurun. Fındık, yumurta, vanilya, tarçın ve azar azar un ilave edip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru 15 dakika dinlendirin. Hamurdan fındık büyüklüğünde parçalar koparıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Önceden ısınmış fırında hafif pembeleşene kadar pişirin, fırından biraz beyaz olarak alınacak. Pudra şekeri ve tarçını karıştırın. Soğuyan kurabiyelerin üzerine pudra şekerli tarçın karışımını süzgeçle eleyerek serpin.

13 Mart 2016 Pazar

DEREOTLU ÇATAL KURABİYELER



Malzemeler
200 gr tereyağ
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı mahlep
1 çay kaşığı tuz
2 tane yumurta 
alabildiği kadar un
yarım demet dereotu
üzeri için
1 tane yumurta sarısı
1 çay kaşığı pekmez
çörek otu
Yapılışı
Süt, sıvıyağ, pudra şekeri, tuz, yumurta ve mahlebi bir kapta karıştırın. Oda ısısında yumuşamış tereyağını ilave edip iyice yoğurun. Un, ince kıyılmış dereotu ve kabartma tozunu ilave edip yoğurmaya devam edin. Ele yapışmayan bir hamur hazırlayın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın. 3 tane rulo yapıp uçlarını birleştirin. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin. Önceden ısınmış fırında pişirin.

5 Mart 2016 Cumartesi

ÜÇ RENKLİ KEK



Malzemeler
4 tane yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
100 gr eritilmiş tereyağ
yarım su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2,5-3 su bardağı un
ayrıca
1 limon kabuğu rendesi
ıspanaklı harç için
yarım su bardağı ıspanak püresi
1 yemek kaşığı un
kakaolu harç için
1,5 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı süt
Yapılışı
Ispanak püresi için yıkanmış 250-300 gr ıspanağı çok az suyla 7-8 dakika haşlayın. Elinizle suyunu sıkıp blendırda püre haline getirin. Yumurta ve toz şekeri kabarıncaya kadar çırpın. Süt, sıvayağ ve tereyağını ekleyip 1-2 dakika daha çırpın. Azar azar un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırın. ( Tarifte belirtilen un miktarını eklerken az az ve kek hamuru akışkan olursa un, katı olursa biraz daha süt ekleyin.)  Hamuru 3 kaseye bölün. Birinci kase hamura kakao ve 1 yemek kaşığı süt ekleyip karıştırın. İkinci kase hamura ıspanak püresi ve un ekleyip karıştırın. Üçüncü kase beyaz hamura limon kabuğu rendesi ekleyip karıştırın. Üç renk hamur elde etmiş olacaksınız. Yağlanmış kek kalıbına hamurları ıspanaklı, kakaolu ve beyaz hamur olarak dökün. Önceden ısınmış fırında pişirin.