Malzemeler
500 gr un
1 paket instant maya360 ml ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
5 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı toz şeker
üzeri için
1 paket muratbey naturena herban (fesleğenli, çörekotlu ve domatesli) üçgen peynir
3 tane parmak sucuk8-10 tane biberli yeşil zeytin
2 yemek kaşığı ketçap
Yapılışı
Hamur için unu bir kaba alın, ortasını açıp maya ve tozşekeri koyun. Üzerine 1 su bardağı ılık su ekleyip 10 dakika mayanın kabarmasını bekleyin. Daha sonra tuz ve sıvıyağı ekleyip yoğurmaya başlayın. Su ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. Hamuru, nemli bir bezle örtüp yarım saat mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamuru ikiye ayırın. Her parcayı unlu tezgahta, elinizle ince olacak şekilde açın. Yağlı kağıt serili tepsiye alın. Üzerlerine ketçap sürün. Herban üçgen peyniri rendeleyin, sucukları ufak doğrayın, biberli yeşil zeytinleri halka şeklinde doğrayın. Hamurların üzerine, sucukları ve zeytini yayın. Peyniri serpip önceden ısınmış fırında pişirin.