17 Aralık 2014 Çarşamba

ANTEP PEYNİRLİ ISPANAK SALATASI


 

 
 
Malzemeler
1 bağ bebek ıspanak
3 yemek kaşığı kısırlık bulgur
2 yemek kaşığı sıvıyağ
7-8 tane ceviz
tuz
limon suyu
Yapılışı
Bulguru sıcak suda ıslatıp şişmesini bekleyin. Ispanakları yıkayıp doğrayın. Ispanağı servis tabağına alın. Üzerine bulguru ve elinizle ufak parçalara kırdığınız cevizi serpin, tuzu, yağı ve limon suyunu gezdirin. Antep peynirini ılık suda 15 dakika bekletin. Küçük kareler halinde doğrayıp teflon tavada yağsız pişirin. Salatanın üzerine peynirleri dizin.
 

12 Aralık 2014 Cuma

KIRPIK (SAKALLI POĞAÇA)

 
 
 
Malzemeler
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı ılık süt
1 paket ınstant maya
1 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
aldığı kadar un
ayrıca
1 çorba kasesi rendelenmiş kaşar peyniri
yarım demet maydanoz
1 tane yumurta sarısı
Yapılışı
Bir bardak unu bir kaba alıp üzerine toz şeker, tuz ve kuru mayayı ekleyin. Üzerine süt ve sıvıyağı ekleyin. Un ilave edip yumuşak bir hamur yoğurun. Hamurun üzerini örtüp mayalanması için bekleyin. Mayalanan hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp elinizle yuvarlayıp yağlanmış tepsiye dizin. 20-25 dakika daha tepside bırakıp biraz daha mayalandırın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısınmış fırında pişirin. Poğaçaları fırından alın, ilk sıcaklığı gidince bıçakla aralarını kesin. İçlerine kaşar peyniri koyup biraz taşırın, isterseniz taşan kısımlarını ince kıyılmış maydanoza batırıp kırpık görüntüsü verin.

9 Aralık 2014 Salı

ÇANTA POĞAÇA

 
 
 
Malzemeler
200 gr tereyağ (oda ısısında)
1 su bardağı yoğurt
2 tane yumurta (birinin sarısı üzerine)
1 tane kabartma tozu
1 çay kaşığı mahlep
2 çay kaşığı tuz
yarım su bardağı sıvıyağ
aldığı kadar un
için için
250 gr muratbey antep peyniri
üzeri için
haşhaş tohumu ve çörek otu
Yapılışı
Tereyağını elinizle iyice yoğurun. Yoğurt, yumurta ve sıvıyağını ekleyip tekrar yoğurun. Diğer malzemeleride ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru 15 dakika dinlendirin. Dinlenen hamuru ikiye bölün. Hamurun bir tanesini unlayarak iyice açın. Yuvarlak bir kalıpla şekiller çıkarın. Şekilleri yağlı kağıtla kaplanmış tepsiye dizin. Daha küçük bir yuvarlak kalıpla tekrar ortasına bastırın. Ama yarım ay şeklinde kesin. Kesmediğiniz tarafa 15 dakika sıcak suda bekletip küçük parçalara kestiğiniz antep peynirini koyun. Diğer kısmı üzerine kapatın. Kalan diğer hamurada aynı işlemi yapın. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Saplarına haşhaş serpin. Çantanın düğmesi diye çörek otu serpin. Önceden ısınmış fırında pişirin.

3 Aralık 2014 Çarşamba

TRABZON HURMALI NARLI KUP

 
 
 
Malzemeler
yarım kilo süt
3 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı margarin
nar için
1 su bardağı nar suyu
yarım su bardağı su
2 yemek kaşığı mısır nişastası
3 yemek kaşığı toz şeker
trabzon hurması için
1 su bardağı trabzon hurması suyu
yarım su bardağı su
2 yemek kaşığı mısır nişastası
2 yemek kaşığı toz şeker
süs için
toz antep fıstığı
Yapılışı
Trabzon hurmalı muhallebi için trabzon hurmalarını blenderdan geçirip 1 su bardağına tamamlayın. Nişastayı yarım su bardağı suyla açın. Trabzon hurması suyu, toz şekeri ve nişastalı suyu tencereye koyup sürekli karıştırarak pişirin. Kuplara paylaştırın. Beyaz muhallebi için tencerede un, süt ve toz şekeri sürekli karıştırarak pişirin. Ocaktan alınca margarini ekleyip mikserle 1-2 dakika çırpıp hurmalı muhallebinin üzerine paylaştırın. Narlı muhallebi için, nişastayı yarım su bardağı suyla açın. Nar suyu, toz şeker ve nişastalı suyu tencereye koyup sürekli karıştırarak pişirin ve kuplardaki beyaz muhallebinin üzerlerine paylaştırın. Buzdolabında 2-3 saat bekletip istediğiniz gibi süsleyip servis yapın.

1 Aralık 2014 Pazartesi

AHUDUDULU PASTA

 
 
 
Malzemeler
3 tane yumurta
3 kahve fincanı un
3 kahve fincanı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1/2 kahve fincanı ılık su
1 kahve fincanı mısır nişastası
2 yemek kaşığı kakao
ayrıca
2 poşet krem şanti
1 su bardağı süt
1 su bardağı sütlü çikolata parçaları
1 çorba kasesi ahududu
Yapılışı
Yumurta ve toz şekeri kabarıncaya kadar çırpın. Diğer malzemeleride ekleyip çırpın. Yağlanmış kalıba döküp pişirin. Krem şantiyi sütle çırpın. Soğuyan keki ikiye bölün. Arasına kremşanti sürüp, ahududu ve çikolata serpin. Diğer keki üzerine kapatıp kremşantiyle sıvayın. Çikolata parçaları ve ahududuyla süsleyin. Buzdolabında 1 gece bekletip servis yapın.