3 su bardağı toz şeker
3 yumurta sarısı
3 çay bardağı un
3 çorba kaşığı mısır nişastası
3 kilo süt
3 tane portakalın suyu
2 tane portakal kabuğu rendesi
üzeri için
antep fıstığı
fındık
portakal kabuğu rendesi
Yapılışı
Portakal suyu hariç tüm malzemeleri karıştırıp tencereye koyun. Sürekli karıştırın. Hafif katılaşmaya başlayınca portakal suyunu ve portakal kabuğunu ekleyin. Muhallebi kıvamına gelince 2-3 dakika daha pişirip ocaktan alın. Kaselere koyup istediğiniz gibi süsleyip servis yapın.
Muhallebinin kıvamı katı olmasın, daha sonra zaten katılaşıyor.
Ben piştikten sonra portakallı muhallebiyi 3-4 dakika blenderden geçirdim, portakal kabukları ezildi daha lezzetli oldu.
Portakallı muhallebide yumurta kokusu hiç olmuyor.