Blogu açalı 7 yıl oldu.
Tarif eklemek konusunda eskisi gibi aktif bir blogcu olmasam da yine yeni tarifler
eklemeye çalışıyorum. Blogu aktif tutmak için sürekli tarif yapmak artık biraz zor oluyor. Ama
yinede yeni tarif denemelerinden bir türlü vazgeçemiyorum. Blogcuların
birbirlerini ziyaretleri, o güzel yorumları artık yok denilecek kadar azaldı.
Facebook, twitter ve instagram biz blogcuları ve herkesi takip etmek için çok
daha kolay oluyor. Yinede tarif arayanlar için güzel bir yemek blogu arşivimiz
olduğunu düşünüyorum. Blogu bırakmayı hiç düşünmüyorum. Çok sık olmasa bile ara
ara tariflerimle yine sizlerle birlikte olmaya devam edeceğim. Herkese çok
teşekkür ederim. Tabi ki blog için en büyük teşekkür’üm kız kardeşime olacak.
Malzemeler
4 tane yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 tane kabartma tozu
1 tane vanilya
2 tane muz
2 yemek kaşığı kakao
3 yemek kaşığı damla
çikolata
3 su bardağı un
ayrıca
1 tane muz
50 gr bitter çikolata
Yapılışı
Yumurtayı toz şekerle
kabarıncaya kadar çırpın. Sıvıyağ ve sütü ekleyip birkaç saniye daha çırpın.
Elenmiş un, kabartma tozu, kakao ve vanilyayı ekleyip tahta kaşıkla karıştırın.
(unu azar azar ekleyin fazla katı olmasın) Muzu küp küp doğrayın. Muz ve damla
çikolatayı ekleyip karıştırın. Yağlanmış kek kalıbına kek karışımını dökün.
Önceden ısınmış fırında pişirin. Soğuyan keki kalıptan çıkarın. Muzu dilimleyip
kekin üzerine dizip, üzerine kararmaması için çilek reçeli sürün. Benmari
usulü eritilmiş bitter çikolata gezdirin.