Malzemeler
4 su bardağı un
1/2 paket yaşmaya
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
alabildiği kadar ılık süt
1/2 paket yaşmaya
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
alabildiği kadar ılık süt
ayrıca
3-4 tane patates
yarım demet maydanoz
200 gr muratbey van otlu peyniri
1 tane yumurta sarısı (üzeri için)
Yapılışı
Hamur için tüm malzemeleri karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. Üzerine bez örtüp 1-2 saat mayalanmaya bırakın. Patatesi haşlayıp ezin, içine ince kıydığınız maydanozu ve van otlu peynirini katıp karıştırın. Mayalanan hamurun yarısını alıp merdaneyle 1-2 cm kalınlığında açın. Kaseyle yuvarlaklar çıkarıp yağlanmış tepsiye dizin. Hamurdan cevizden biraz daha küçük parçalar koparıp elinizle toplar yapıp, yuvarlaklar çıkarttığınız hamurların kenarlarına dizin. Ortalarına patatesli harçtan koyun. Hamurların üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısınmış fırında pişirin.