27 Temmuz 2011 Çarşamba

KREMALI ZEYTİNLİ POĞAÇA



Malzemeler
100 gr yumuşamış margarin
1 kutu krema
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı çekirdekleri çıkarılmış zeytin
1 çay kaşığı tuz
2 çorba kaşığı toz şeker
2 tane yumurta (birinin sarısı üzeri için)
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
alabildiği kadar un
Yapılışı
Tüm malzemeleri karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp toplar yapın. Yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu serpin. Kızgın fırında üstü kızarana kadar pişirin.

KARİDES GÜVEÇ



Malzemeler
300 gr dondurulmuş karides
3 tane domates
4 tane sivribiber
3 diş sarımsak
tuz
karabiber
1 çorba kasesi kaşar peyniri
1 çorba kaşığı tereyağ
Yapılışı
Tereyağını eritip halka doğradığınız sarımsakları kavurun. Küp küp doğradığınız domatesi ve biberi ekleyip 3-4 dakika pişirin. Karidesi, tuzu ve karabiberi ekleyip 5-6 dakika daha pişirin. Güveç kaplarına paylaştırın. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Kızgın fırında kaşar peyniri eriyinceye kadar pişirin.



23 Temmuz 2011 Cumartesi

LİMONLU DONDURMALI PASTA



Malzemeler
3 tane yumurta
3 kahve fincanı toz şeker
2 kahve fincanı un
1 kahve fincanı mısır nişastası
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1/2 kahve fincanı su
2 yemek kaşığı sıvıyağ
ayrıca
2 paket limonlu dondurma
2 su bardağı süt
1 limon (süslemek için)
Yapılışı
Yumurtaları toz şekerle köpürünceye kadar çırpın. Sırasıyla diğer malzemeleri ekleyip kelepçeli bir kalıba karışımı dökün. Orta ısılı fırında pişirin. Soğuyan keki ikiye bölün. Toz dondurmayı süt ile çırpın. Yarısını kekin içine sürün. Diğer keki üzerine kapatın. Kalan dondurmayla pastayı kaplayın. Buzlukta 1 gece bekletin.

21 Temmuz 2011 Perşembe

MİLFÖYDEN GÜL BÖREĞİ



Malzemeler
12 tane milföy
1 çorba kasesi kaşar ve beyaz peynir karışımı
yarım demet maydanoz
1 tane yumurta sarısı
haşhaş
Yapılışı
Yumuşayan 3 tane milföyü yan yana dizin. Diğer 3 tane milföyü altına dizip birbirlerine yapıştırın. Unlayarak milföyleri merdane yardımıyla açın. İç harcın yarısını milföylerin üzerine yayın. Hamuru  ikiye veya üçe bölün. Rulo şeklinde sarıp gül şekli verin. Yağlanmış tepsiye dizin. Diğer milföylerede aynı işlemi uygulayın. Üzerine yumurta sarısı sürüp haşhaş serpin. Önceden ısınmış fırında pişirin.

19 Temmuz 2011 Salı

TUZLU KARELER



Malzemeler
250 gr yumuşamış margarin
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı toz şeker
2 tane yumurta
alabildiği kadar un
üzeri için
1 yumurta sarısı
susam
çörekotu
haşhaş
Yapılışı
Bütün malzemeyi karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. Streç film arasında hamuru unlayarak merdaneyle açın. Kalıpla yada tırtıklı bir ruletle kareler kesip yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam, çörek otu ve haşhaş serpin. Önceden ısınmış fırında pişirin.

18 Temmuz 2011 Pazartesi

BİSKÜVİLİ TAVUK GÖĞSÜ




Malzemeler
1 lt süt
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
125 gr margarin
1/2 çay kaşığı toz damla sakızı
1 paket vanilya
1 paket kakaolu bisküvi
süslemek için
file antep fıstığı
file fındık
Yapılışı
Margarini eritip unu hafifçe kavurun. Sütü ekleyip hızlıca çırpın. Toz şekeri katın. Tavuk göğsünü katılaşıncaya kadar pişirin. Ocaktan almadan önce damla sakızını katın. Vanilyayı ekleyip mikserle 10 dakika çırpın. Yarısını borcama dökün. Üzerine bisküvileri dizin. Kalan tavuk göğsünü üzerine dökün. Arzu ettiğiniz gibi süsleyin.

15 Temmuz 2011 Cuma

DEMİR TATLISI


Ellerin semaya, dillerin duaya, gönüllerin mevlaya yöneldiği bu mübarek gecenizi kutlar, hayırlara vesile olmasını dilerim. Hayırlı Kandiller.

Malzemeler
3 tane yumurta
2 su bardağı su
1,5 su bardağı un
1/2 su bardağı buğday nişastası
1 fiske tuz
1 paket kabartma tozu
kızartmak için
sıvıyağ
şerbet için
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1/2 limon suyu
Yapılışı
Tüm malzemeleri karıştırıp mikserle çırpın. Boza kıvamıda olması gerekir. Yağı kızdırın. Kalıbı önce yağa sonra hamura batırın. Tekrar yağa batırıp hamurun çıkmasını sağlayın. (yağın çok iyi kızması lazım) Hamur bitene kadar bu işleme devam edin. Şerbeti kaynatın. Soğuk tatlıları kaynayan şerbete atıp biraz bekletip servis tabağına alın.
Not: Hamurlar bitene kadar şerbet kaynamalı.

MİLFÖYDEN SALYANGOZLAR



Malzemeler
6 tane milföy
zeytin ezmesi
Yapılışı
3 tane yumuşayan milföyü yan yana dizin. Diğer 3 tane milföyü diğerlerinin altına koyup onlara yapıştırın. Biraz unlayarak açın. Komple zeytin ezmesi sürüp rulo şeklinde sarın. Yaklaşık bir parmak kalınlığında dilimleyip yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısınmış fırında pişirin.

13 Temmuz 2011 Çarşamba

SOSİSLİ FIRIN MAKARNA



Malzemeler
1 paket kelebek makarna
10 tane küçük sosis
2 tane soğan
tuz
karabiber
1 çorba kasesi rendelenmiş kaşar peyniri
sıvıyağ
sosu için
2 tane yumurta
1 su bardağı süt
tuz
Yapılışı
Makarnayı tuzlu suda haşlayıp süzün. Sıvıyağda yağlayın. Soğanları yemeklik doğrayıp sıvıyağda soteleyin. Halka doğradığınız sosisleri, tuzu ve karabiberi katıp 3-4 dakika pişirin. Makarnanın yarısını borcama alın. Üzerine sosisli harcı yayın. Kalan makarnayla üzerini kaplayın. Yumurta, tuz ve sütü çırpın makarnanın üzerine dökün. Rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Kızgın fırında pişirin.

SUSAMLI UN KURABİYESİ



Malzemeler
250 gr tereyağ (yumuşak)
250 gr pudra şekeri
4 yemek kaşığı buğday nişastası
alabildiği kadar un
ayrıca
susam
1 tane yumurta akı
Yapılışı
Oda ısısında yumuşayan tereyağını elinizle iyice krema kıvamı alana kadar yoğurun. İçine pudra şekeri buğday nişastası ve alabildiği kadar un ilave edip tekrar yoğurun. Ele yapışmayan bir hamur hazırlayın. Hamurdan cevizden biraz daha küçük parçalar koparıp elinizle yuvarlayın. Yumurta akına bulayıp susama batırın. Yağlanmış tepsiye dizip önceden ısınmış fırında pişirin.

11 Temmuz 2011 Pazartesi

TABULE



Malzemeler
1 su bardağı kısırlık bulgur
1 bağ taze soğan
maydanoz
dereotu
taze nane
tuz
sumak
pulbiber
limon suyu
sıvıyağ
Yapılışı
Kısırlık bulguru bir kaba alın. Sıcak suyla ıslatıp şişmesini bekleyin. Soğanı, maydanozu, dereotu ve naneyi ince ince kıyın. Şişen bulgura tuz, limon suyu ve sıvıyağ katıp harmanlayın. Diğer malzemeleride ekleyip iyice karıştırıp servis tabağına alın.

8 Temmuz 2011 Cuma

PATLİCANLI ARNAVUT BÖREĞİ



Malzemeler
4  su bardağı un
tuz
alabildiği kadar su
250 gr eritilmiş margarin
açmak için
nişasta
içi için
4 adet patlican
3 tane soğan
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 adet sivri biber
toz biber
tuz
karabiber
Yapılışı
Patlicanları alacalı soyup küp küp doğrayın. Tuzlu suda bekletin. Soğanları yemeklik doğrayıp sıvıyağda kavurun. İnce doğranmış biberi ve patlicanı tuzu ve baharatları katıp pişirin. Hamuru için un, su ve tuz ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın. 30 bezeye ayırın. Nişastayla karıştırdığınız unla bezeleri servis tabağı büyüklüğünde açın. Aralarına eritilmiş yağ sürüp 15 bezeyi üst üste koyup tepsi büyüklüğünde açın. İç malzemeden koyun. Diğer hamurada aynı işlemi yapıp tepsiye yerleştirin. Kesip üzerine kalan yağı gezdirin. Kızgın fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

KABAKLI DEREOTLU PEYNİRLİ MUFFİN



Malzemeler
3 tane yumurta
1 su bardağı yoğurt
yarım su bardağı sıvıyağ
150 gr beyaz peynir
2 tane kabak
yarım demet dereotu
1 tane kabartma tozu
alabildiği kadar un
Yapılışı
Kabağı rendeleyip elinizle fazla suyunu sıkın. Yumurtayı 1-2 dakika çırpıp, yoğurt ve sıvıyağı ekleyin. Diğer malzemeleride ekleyip karıştırın. Biraz katı kek kıvamında olsun. Muffin kalıplarını yağlayıp harcı paylaştırın. Önceden ısınmış fırında pişirin.

6 Temmuz 2011 Çarşamba

FINDIK KURABİYE



Malzemeler
1 paket tereyağ
1 su bardağı sıvıyağ
2 tane yumurta
2 su bardağı toz şeker
1 tane vanilya
1 tane kabartma tozu
alabildiği kadar un
ayrıca
bütün fındık
ceviz
50 gr beyaz çikolata
50 gr bitter çikolata
Yapılışı
Tereyağını eritip soğutun. Soğuyan tereyağına, sıvıyağ, yumurta, toz şeker, vanilya, kabartma tozu ve unu ilave edip yoğurun. Yumuşak bir hamur hazırlayın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle açın, içine bütün fındık koyup yuvarlayın. Yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısınmış fırında pişirip soğutun. Beyaz çikolatayı ve bitteri benmari usulü eritin. Soğuyan kurabiyeleri çikolatalara batırıp üzerine yarım ceviz ve bütün fındık koyun. Çikolatalar donuncaya kadar bekletin.

5 Temmuz 2011 Salı

KAFESLİ MİLFÖY



Malzemeler
10 tane milföy
1 çorba kasesi peynir
pulbiber
kekik
1 tane yumurta sarısı
Yapılışı
Peynirin içine pulbiber ve kekik katın. Yumuşayan milföylerin 2-3 tanesinden uzun şeritler kesin. Bir tane milföyün dört kenarına uzun şerit kestiğiniz milföyü yapıştırın. İç harçtan koyup üzerine tekrar milföylerden şerit yapın. Diğer milföylerede aynı işlemi uygulayın. Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısınmış fırında pişirin.

1 Temmuz 2011 Cuma

ÇÖKERTME



Malzemeler
6 tane patates
750 gr kuşbaşı kuzu eti
1 çorba kasesi sarımsaklı yoğurt
kızartmak için sıvıyağ
tuz
karabiber
Domates sosu için
1 su bardağı domates püresi
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı sıvıyağ
tuz
karabiber
kekik
Yapılışı
Patatesleri soyup halka halka doğrayıp sıvıyağda kızartın. Etleri bir çorba kaşığı sıvıyağda suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. Tuzunu ve karabiberini katın. Sıvıyağda ezilmiş sarımsağı kavurun. Domates püresini ve baharatlarını katıp pişirin. Servis tabağına önce kızarttığınız patatesleri, yoğurtlu sarımsak, domates püresi en üzerinede kavurduğunuz etleri koyup servis yapın.

SOSYETE MANTISI



Malzemeler
3 tane yufka
300 gr kıyma
2 tane soğan
tuz
karabiber
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tane yumurta sarısı
ayrıca
1 çorba kasesi yoğurt
2 diş sarımsak
tuz
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı toz biber
Yapılışı
Yufkaları 8'e bölün. 24 parça elde edin. Soğanları yemeklik doğrayıp sıvıyağda kavurun. Kıymayı, tuzu ve karabiberi katıp pişirin. Yufkanın geniş kenarına harçtan soyup sarın. Gül şekli verin. Yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün. Kızgın fırında üstü kızarana kadar pişirin. Servis tabağına alıp üzerine sarımsaklı yoğurt ve kızdırılmış yağlı biber gezdirin.

RÜZGAR GÜLÜ


Malzemeler
8 tane milföy
1 çorba kasesi peynir
yarım demet maydanoz
1 yumurta
susam
çörekotu
Yapılışı
Maydanozu ince doğrayın, içine peynir ve 1 tane yumurta akı koyup karıştırın. Yumuşayan milföylerin ortasına gelmiyecek şekilde dört ucundan bıçakla kesin. İç harcını koyup kesilen birer uçlarından yarım katlayıp ortaya yapıştırın. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpin. Önceden ısınmış fırında pişirin.