Malzemeler
350 gr yumuşak margarin
2 tane yumurta
1,5 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı buğday nişastası
1 tatlı kaşığı tarçın
2 çay kaşığı karbonat
alabildiği kadar un
royal icing (glazür)
3 yumurta akı (oda sıcaklığında)
3 su bardağı pudra şekeri
süs için
bonibon
şekerleme
çakıl taşı
hindistan cevizi
Yapılışı
Oda sıcaklığında yumuşamış margarine pudra şekerini ilave edin elinizle iyice yoğurun. Un hariç diğer malzemeleride ekleyip elinizle karıştırın. Unu azar azar ilave edip yoğurun. Kulak memesinden biraz daha sertçe bir hamur hazırlayın. Hamuru 7 parçaya bölüp streç filme sarın ve 1 gece buzdolabında bekletin. Ertesi gün her bir hamurun altına yağlı kağıt serin üzerine streç film koyup hamuru biraz unlayarak merdaneyle açın. Hazırlanan şablonu üzerine koyun ve bıçakla veya ruloyla hamuru kesip tepsiye koyun. Kalan hamurları tekrar açıp çam ağacı ve değişik kalıplarla şekiller çıkarabilirsiniz.
Önceden ısınmış fırında kurabiyelerin rengi dönene kadar pişirin. Royal için oda sıcaklığındaki 1 tane yumurta akını bir fiske tuzla çırpmaya başlayın. Pudra şekerini azar azar ilave edip çırpın. Katı ve akıcı bir kıvam alana kadar pudra şekeri ekleyip çırpmaya devam edin. Sıkma torbasına veya yağlı kağıttan huni yapıp royali ona doldurun. Soğuyan kurabiye tabanına evin duvarlarını royal ile birlikte yapıştırın. Tutması için bardakla destek yapın ve 1 gece böyle bekletin. Ertesi gün kalan 2 tane yumurta akını pudra şekeriyle tekrar çırpın. Evin çatısını yapıştırın. Ben 1 gece daha böyle beklettim ki çatı kolay yapışıp kurusun diye. Daha sonra isteğiniz gibi şekerlemelerle, renkli glazürlerle süsleyin.