Malzemeler
125 gr oda ısısında tereyağ
200 gr muratbey sürmeli peynir
yarım su bardağı sıvıyağ
1 tane yumurta
1 çay kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı tuz
1 tane kabartma tozu
aldığı kadar un
üzeri için
1 tane yumurta
125 gr oda ısısında tereyağ
200 gr muratbey sürmeli peynir
yarım su bardağı sıvıyağ
1 tane yumurta
1 çay kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı tuz
1 tane kabartma tozu
aldığı kadar un
üzeri için
1 tane yumurta
susam
Yapılışı
Oda ısısında yumuşamış tereyağına, sıvıyağ ve yumurtayı ekleyip elinizle karıştırın. Diğer malzemeleride ekleyip karıştırın. Elinize yapışmayan bir hamur elde edene kadar un ilave edip yoğurun. Hamuru streç filme sarıp yarım saat buzdolabında dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle uzun şeritler yapın. Yumurtayı çırpın. Hamurları önce yumurtaya sonrada susama bulayıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Önceden ısınmış fırında pişirin.
Yapılışı
Oda ısısında yumuşamış tereyağına, sıvıyağ ve yumurtayı ekleyip elinizle karıştırın. Diğer malzemeleride ekleyip karıştırın. Elinize yapışmayan bir hamur elde edene kadar un ilave edip yoğurun. Hamuru streç filme sarıp yarım saat buzdolabında dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle uzun şeritler yapın. Yumurtayı çırpın. Hamurları önce yumurtaya sonrada susama bulayıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Önceden ısınmış fırında pişirin.