150 gr tereyağ (oda ısısında)
yarım su bardağı yoğurt
yarım su bardağı süt
2 tane yumurta (sarının biri üzerine)
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz şeker
yarım su bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı mayonez
1 tane kabartma tozu
aldığı kadar un
Yapılışı
Hamur için tereyağını elinizle iyice yoğurun. Süt, yoğurt, yumurta, sıvıyağ ve mayonezi katıp tekrar yoğurun. Un, tuz, toz şeker ve kabartma tozunu ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru yarım saat dinlendirin. Hamuru kolay açmak için ikiye bölün. Tepsiye yağlı kağıt serin. Hamuru unlayarak büyükçe açın. Hamurdan kaseyle yuvarlaklar çıkarın. Yuvarlak hamurları ikiye katlayın ve şekildeki gibi bıçakla 1 uzun kesik 2 tane biraz daha kısa kesik atın. Tepsiye koyun. Uzun kesiği kıvırıp başını yapın. Diğer iki kesiğide açın kuyruğu olsun. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Gözleri için çörek otu serpin. Önceden ısınmış fırında pişirin.
Not: İsterseniz hamuru ikiye katlama sırasında içine peynir veya başka bir iç harçta koyabilirsiniz. Ben şekil bozulmasın diye iç harç koymadım.