16 Aralık 2015 Çarşamba

ÇİKOLATALI KREMALI MUFFİN




Malzemeler
3 tane yumurta
1 su bardağı toz şeker
yarım su bardağı sıvıyağ
yarım su bardağı süt
yarım su bardağı portakal suyu
2 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
yarım su bardağı badem unu
2 su bardağı un
yarım çay bardağı damla çikolata
üzeri için
1 paket kakaolu pasta kreması
1 kutu krema
üzeri için
file badem ve file antep fıstığı
Yapılışı
Yumurtaları mikserle kabarıncaya kadar çırpın. Toz şekeri azar azar ilave edip çırpmaya devam edin. Köpük köpük olunca sıvıyağ, portakal suyu ve sütü ekleyip 1 dakika daha çırpın. Azar azar un, kabartma tozu, kakao, badem unu, damla çikolata ve vanilyayı ekleyip tekrar çırpın. Karışımı muffin kağıtlarına paylaştırın. Önceden ısınmış fırında pişirin. Pasta kremasını, süt kremasıyla çırpıp sıkma torbasına koyup buzdolabında yarım saat bekletin. Soğuyan muffinleri krema ile süsleyip, üzerlerine badem ve antep fıstığı batırın.


13 Aralık 2015 Pazar

KİVİ REÇELİ



Malzemeler
1,5 kg kivi
1 kg toz şeker
2 su bardağı su
Yapılışı
Toz şeker ve suyu ocağa koyup kaynatın. Kivilerin kabuklarını soyup dilimleyin. Şerbet kaynamaya başladıktan 15-20 dakika sonra kivileri içine atın. Kiviler yumuşayınca ocağın altını kapatın. Soğuduktan sonra kavanozlara koyup ağızlarını kapatın. 


27 Ekim 2015 Salı

PATATESLİ PEYNİRLİ KOLAY BÖREK (POĞAÇA HAMURUNDAN)




Malzemeler
500-550 gr un
2 tane yumurta
yarım su bardağı sıvıyağ
100 gr tereyağ
yarım su bardağı yoğurt
2 çay kaşığı karbonat
tuz
içi için
3 tane patates
yarım demet dereotu
1 paket muratbey naturena herban dilimli peynir ( fesleğenli, çörekotlu ve domatesli)
1 tane yumurta akı
tuz
üzeri için
1 tane yumurta sarısı
susam
çöreotu
Yapılışı
İçi için patatesleri haşlayıp kabuklarını soğun ve rendeleyin. Peyniri ufak doğrayıp ekleyin. Dereotunu ince kıyın.Yumurta akına diğer iç malzemeyi ekleyip karıştırın ve bekletin. Hamuru için unu geniş bir kaba alıp ortasını açın, yoğurt, sıvıyağ, eritilmiş soğumuş tereyağ, yumurta, tuz ve karbonatı ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru streç filme sarıp yarım saat buzdolabında dinlendirin. Hamuru iki eşit parçaya bölün. Hamurun bir parçasını yağlanmış fırın tepsisine yayın. Üzerine patatesli peynirli iç harcı yayın. Üzerine kalan diğer hamuru yayın. Hamurun üzerine yumurta sarısı sürüp, çörekotu ve susam serpin. Önceden ısınmış fırında pişirin. Ilık servis yapın.

24 Ekim 2015 Cumartesi

ACUKALI GÜL POĞAÇA



Malzemeler
2 tane yumurta (sarının biri üzeri için)
1 su bardağı ılık süt
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı toz şeker
yarım paket yaşmaya
1 çay kaşığı tuz
aldığı kadar un
acuka için
3 yemek kaşığı dövülmüş ceviz
3 diş dövülmüş sarımsak
1 yemek kaşığı biber salçası
3 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Yapılışı
Hamur için un, maya, toz şeker ve tuzu bir kaba alıp karıştırın. Üzerine süt, sıvıyağ ve yumurtayı ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun. Hamurun üzerini örtüp 1-2 saat mayalanmaya bırakın. Acuka için bütün malzemeyi karıştırın. Hamuru merdaneyle açın ve kupa bardağıyla yuvarlaklar çıkarın. 3'er gruplar yapın ve yarı yarıya üst üste dizin. İçine acuka sürün ve rulo yapın. Daha sonra ortadan ikiye kesin. Kestiğiniz yerden hamurları yağlanmış muffin kalıplarına koyun ve mayalanmaya bırakın. Mayalanan güllerin üzerine yumurta sarısı sürüp, önceden ısınmış fırında pişirin.

16 Ekim 2015 Cuma

FINDIKLI ÇAYLI KAKAOLU KEK



Malzemeler
3 tane yumurta
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı demli çay
1 su bardağından bir parmak eksik sıvıyağ
1 su bardağı kavrulmuş iri çekilmiş fındık
1 tane vanilya
1 tane kabartma tozu
2-2,5 su bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
ayrıca
1 paket bitter çikolata
kalpli şekerler
Yapılışı
3 tane yumurtayı toz şekerle kabarıncaya kadar çırpın. Sıvıyağ ve çayı ekleyip 1-2 saniye daha çırpın. Elenmiş iki su bardağı un, vanilya, kabartma tozu ve kakaoyu ekleyip karıştırın. Fındığı da ilave edip karıştırın. Gerekirse biraz daha un ekleyip katı olmayan akıcı bir kek kıvamı elde edin. Kek kalıbını yağlayıp kek harcını kalıba dökün. Önceden ısınmış fırında keki pişirin. Pişip soğuyan kekin üzerine benmari usulü erittiğiniz bitteri dökün. Şekerlerle süsleyip servis yapın. 

16 Eylül 2015 Çarşamba

PEYNİRLİ SUSAMLI ÇUBUKLAR



Malzemeler
125 gr oda ısısında tereyağ
200 gr muratbey sürmeli peynir
yarım su bardağı sıvıyağ
1 tane yumurta 
1 çay kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı tuz
1 tane kabartma tozu
aldığı kadar un
üzeri için
1 tane yumurta
susam
Yapılışı
Oda ısısında yumuşamış tereyağına, sıvıyağ ve yumurtayı ekleyip elinizle karıştırın. Diğer malzemeleride ekleyip karıştırın. Elinize yapışmayan bir hamur elde edene kadar un ilave edip yoğurun. Hamuru streç filme sarıp yarım saat buzdolabında dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle uzun şeritler yapın. Yumurtayı çırpın. Hamurları önce yumurtaya sonrada susama bulayıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Önceden ısınmış fırında pişirin.

3 Eylül 2015 Perşembe

DOMATES SOSLU ACI BİBER TURŞUSU



Malzemeler
1 kilo acı biber
1 kilo domates
1 su bardağı sirke
1 kafa sarımsak
1 tatlı kaşığı toz şeker
yarım demet maydanoz
3 yemek kaşığı kaya tuzu
2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
Yapılışı
Biberleri yıkayın, domatesi rendeleyin, maydanozları kıyıp karıştırın. Biberleri kavanozlara paylaştırın. Kavanozun alacağı kadar suyu bir kaba koyun, içine sirke, dilimlenmiş sarımsak, toz şeker, kaya tuzu ve sıvıyağ koyup karıştırın. Suyu kavanozlara paylaştırıp kapağını kapatın. Servis yapacağınız zaman içine salatalık turşusunu dilimleyip katabilirsiniz. 

31 Ağustos 2015 Pazartesi

MUZLU ÇİKOLATALI KEK (TAZENANE 7 YAŞINDA)



Blogu açalı 7 yıl oldu. Tarif eklemek konusunda eskisi gibi aktif bir blogcu olmasam da yine yeni tarifler eklemeye çalışıyorum. Blogu aktif tutmak için sürekli  tarif yapmak artık biraz zor oluyor. Ama yinede yeni tarif denemelerinden bir türlü vazgeçemiyorum. Blogcuların birbirlerini ziyaretleri, o güzel yorumları artık yok denilecek kadar azaldı. Facebook, twitter ve instagram biz blogcuları ve herkesi takip etmek için çok daha kolay oluyor. Yinede tarif arayanlar için güzel bir yemek blogu arşivimiz olduğunu düşünüyorum. Blogu bırakmayı hiç düşünmüyorum. Çok sık olmasa bile ara ara tariflerimle yine sizlerle birlikte olmaya devam edeceğim. Herkese çok teşekkür ederim. Tabi ki blog için en büyük teşekkür’üm kız kardeşime olacak.

Malzemeler
4 tane yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 tane kabartma tozu
1 tane vanilya
2 tane muz
2 yemek kaşığı kakao
3 yemek kaşığı damla çikolata
3 su bardağı un
ayrıca
1 tane muz
50 gr bitter çikolata
Yapılışı
Yumurtayı toz şekerle kabarıncaya kadar çırpın. Sıvıyağ ve sütü ekleyip birkaç saniye daha çırpın. Elenmiş un, kabartma tozu, kakao ve vanilyayı ekleyip tahta kaşıkla karıştırın. (unu azar azar ekleyin fazla katı olmasın) Muzu küp küp doğrayın. Muz ve damla çikolatayı ekleyip karıştırın. Yağlanmış kek kalıbına kek karışımını dökün. Önceden ısınmış fırında pişirin. Soğuyan keki kalıptan çıkarın. Muzu dilimleyip kekin üzerine dizip, üzerine kararmaması için çilek reçeli sürün. Benmari usulü eritilmiş bitter çikolata gezdirin.

29 Ağustos 2015 Cumartesi

PEYNİRLİ AY KURABİYE

 
 
 
Malzemeler
125 gr oda ısısında tereyağ
200 gr muratbey burgu peynir
1 su bardağı sıvıyağ
2 tane yumurta (sarısı biri üzeri için)
1 tatlı kaşığı nane
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı toz biber
1 tatlı kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı tuz
1 tane kabartma tozu
2 yemek kaşığı haşhaş tohumu
aldığı kadar un
üzeri için
susam
Yapılışı
Oda ısısında yumuşamış tereyağına sıvıyağ ve yumurtayı ekleyip elinizle karıştırın. Burgu peyniri bıçakla ufak doğrayın. Bütün malzemeyi karıştırın. Elinize yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru streç filme sarıp yarım saat buzdolabında dinlendirin. Hamuru streç film arasında açın ve ay şeklindeki kalıpla şekiller çıkarın. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye kurabiyeleri dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpin. Önceden ısınmış fırında pişirin.

15 Ağustos 2015 Cumartesi

MEYVELİ KISIR

 
 
Malzemeler
1 çay bardağı ince bulgur
mevsim meyveleri
Yapılışı
Bulguru üzerini geçecek kadar sıcak suyla ıslatın. Şişen ve soğuyan bulguru kaseye alın. İstediğiniz meyveleri kaseye ilave edip karıştırıp servis yapın.
 

13 Ağustos 2015 Perşembe

RÜZGAR GÜLÜ POĞAÇA

 
 
 
Malzemeler
200 gr tereyağ (oda ısısında)
1 su bardağı süt
2 tane yumurta (birinin sarısı üzerine)
1 tane kabartma tozu
2 çay kaşığı tuz
yarım su bardağı sıvıyağ
aldığı kadar un
için için
1 çorba kasesi muratbey lor peyniri
Yapılışı
Tereyağını elinizle iyice yoğurun. Süt, yumurta ve sıvıyağını ekleyip tekrar yoğurun. Diğer malzemeleride ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru 15 dakika dinlendirin. Hamuru merdaneyle açın. Kare şeklinde kesin. (milföy hamuru karesi büyüklüğünde olacak şekilde) Hamurların ortasına gelmiyecek şekilde dört ucundan bıçakla kesin. İç harcını koyup kesilen birer uçlarından yarım katlayıp ortaya yapıştırın. Üzerine yumurta sarısı sürüp, yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin. Önceden ısınmış fırında pişirin.

8 Temmuz 2015 Çarşamba

RÖŞTİ (PATATES)

 
 
Malzemeler
2 tane orta boy patates
150 gr muratbey anadolu lezzetleri
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz
Yapılışı
Patatesleri biraz sert kalacak şekilde haşlayıp kabuklarını soyun. Rendeleyip tuzla karıştırın. Tavaya tereyağını koyup eritin. Rende patatesin yarısını tavanın üzerine biraz bastırarak yayın. Üzerine ufak doğradığınız anadolu lezzetleri (tel peynir, dil ve örgü) peynirlerini yayın. Üzerine tekrar kalan patatesin yarısını yayın. Orta ateşte her iki tarafınıda iyice kızartıp sıcak servis yapın. 

4 Temmuz 2015 Cumartesi

KATIKLI DOLMA

 
 
Malzemeler
2 kilo kabak
300 gram kıyma
1 tane soğan
2 su bardağı ince bulgur
1 çay kaşığı karabiber, pulbiber
1 tatlı kaşığı kuru reyhan
1 tatlı kaşığı nane
1 çay kaşığı kimyon
2 çay kaşığı tuz
yarım çay bardağı sıvıyağ
ayrıca
1 kase sarımsaklı yoğurt
yarım çay bardağı sıvıyağ
2 tatlı kaşığı toz pulbiber
Yapılışı
Kabağı dolma aparatıyla kabuklarını alacalı şekilde soyun. Soyulan kabakları iki parmak enliliğinde dilimleyin ve içini oyun. Kıyma, ince bulgur, rendelenmiş soğan, yarım çay bardağı sıvıyağ, kuru reyhan, tuz, ve diğer baharatları ekleyip iyice yoğurun. Hazırlanan kıymalı harcı içi oyulan kabaklara sıkıca doldurup, tencereye kabakları yan yana dizin. Üzerine 2 bardak kadar sıcak su ekleyip kısık ateşte pişirin. Servis tabağına alın üzerine sarımsaklı yoğurt ve kızgın sıvıyağda kızdırılmış toz pulbiber gezdirip servis yapın.

1 Temmuz 2015 Çarşamba

ÇİKOLATALI DONDURMALI PASTA



Malzemeler
3 tane yumurta
3 kahve fincanı toz şeker
2 kahve fincanı un
2 yemek kaşığı kakao
1 kahve fincanı mısır nişastası
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1/2 kahve fincanı su
2 yemek kaşığı sıvıyağ
ayrıca
2 paket kakaolu dondurma
2 su bardağı süt
üzeri için
1 paket beyaz çikolata
pembe renkli şeker
Yapılışı
Yumurtaları toz şekerle kabarıncaya kadar çırpın. Sıvıyağ ve suyu ekleyip tekrar çırpın. Elenmiş un, kakao, mısır nişastası, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip kelepçeli bir kalıba karışımı dökün. Fırında pişirin. Soğuyan keki ikiye bölün. 2 paket toz dondurmayı süt ile çırpın. Yarısını kekin içine sürün. Diğer keki üzerine kapatın. Kalan dondurmayla pastayı kaplayın. Üzerine beyaz çikolatayı rendeleyin ve pembe renkli şeker serpin. Buzluğa koyup 1 gece bekletin. Servis yapmadan 15-20 dakika önce buzluktan çıkartın.

KNORR'DAN YENİ- YÖRESEL ERİŞTELİ DOMATES ÇORBASI

 
 
Knorr Yöresel Ege Usulü Erişteli Domates Çorbası çıkarmış. Ben denedim, sizinde denemenizi tavsiye ederim.
 

16 Mayıs 2015 Cumartesi

AHUDUDULU İRMİK TATLISI

 
 
 
Malzemeler
8 çorba kaşığı irmik
250 gr toz şeker
800 gr süt
250 gr ahududu püresi
tarçın
ceviz
Yapılışı
Ahududunun içine 1-2 yemek kaşığı süt ekleyip rondodan geçirip püreyi hazırlayın. Sütün içine ahududu püresi, irmik ve toz şekeri ekleyip ocakta karıştırarak fokurdayana kadar pişirin. Fokurdayınca 1-2 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. İstediğiniz kalıba ahududulu irmik tatlısının
yarısını döküp tarçın ve dövülmüş ceviz serpin. Kalan harcı tekrar üzerine dökün. Soğuyunca kalıptan ters çıkarıp servis yapın.
 
 
 
 
 

10 Mayıs 2015 Pazar

KİRAZLI ÇİKOLATALI MİLFÖY

 
 
Malzemeler
2 su bardağı çekirdekleri çıkarılmış kiraz
10 tane milföy hamuru
2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ
2 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 yemek kaşığı su
50 gr bitter çikolata
1 tane yumurta sarısı
1 yemek kaşığı süt
Yapılışı
Milföyleri düz bir zemine yerleştirin. Kolay yapışmasını sağlamak için yanlarına birer parmak genişliğinde tereyağı sürün. Ayrı bir yerde kiraz ve toz şekeri kısık ateşte hafif sulanana kadar pişirin. Mısır nişastasını su ile açıp kiraza ilave edin. 2 dakika daha pişirip soğumaya bırakın. Soğuyunca bitter çikolatayı ufak parçalara kırıp ekleyin ve milföylere paylaştırın. Rulo şeklinde sarın ve yağlanmış tepsiye dizin. Yumurta ve sütü karıştırıp milföylerin üzerine sürün. Önceden ısınmış fırında pişirin.
 

23 Nisan 2015 Perşembe

ÇİLEKLİ RÜZGAR GÜLÜ

 
 
 
Malzemeler
10 tane çilek
10 tane milföy hamuru
1 çay bardağı rendelenmiş çikolata
1 tane yumurta sarısı
üzeri için
şekerli pasta süsü
Yapılışı
Milföyleri mutfak tezgahına serip yumuşamasını bekleyin. Dört kenarından kesip, tam ortalarına dilimlenmiş çilek yerleştirin. Üzerine çikolata serpip, kesik milföy parçalarını rüzgar gülü olacak şekilde kapatın. Yumurta sarısı sürüp şekerli pasta süsü serpin. Önceden ısınmış fırında pişirin.
 

13 Nisan 2015 Pazartesi

KIBRIS TATLISI

 
 
 
Malzemeler
4 tane yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı hindistan cevizi
1 su bardağı ince çekilmiş ceviz
1 su bardağı galeta unu
2 paket vanilya
1 tane kabartma tozu
ıslatmak için
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
üzeri için
1 su bardağı süt
1 poşet krem şanti
1 kilo süt
1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
yarım su bardağı nişasta
1 paket vanilya
Yapılışı
Islatmak için toz şekeri ve suyu kaynatıp soğutun. Yumurta ve toz şekeri kabarıncaya kadar çırpın. Sıvıyağ, hindistan cevizi, ceviz, galeta unu, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın. Büyük bir
dikdörtgen borcamı yağlayıp karışımı dökün, önceden ısınmış fırında pişirin. Kek biraz ılınınca dilimleyip şerbeti dökün. Krem şantiyi, 1 bardak sütle çırpın. Krema için, bütün malzemeyi karıştırıp krema kıvamında pişirin. Biraz soğuyunca çırpılmış krem şantiyi ekleyip tekrar mikserle çırpın ve kekin üzerine dökün. Soğuyunca üzerine bolca hindistan cevizi serpin.

9 Nisan 2015 Perşembe

KEDİ KURABİYE

 
 
 
Malzemeler
150 gr tereyağ (oda ısısında)
1 su bardağı pudra şekeri
2 tane yumurta
yarım paket kabartma tozu
1 tane vanilya
3 su bardağı un
1 yemek kaşığı kakao
Yapılışı
Oda ısısında yumuşamış tereyağına, pudra şekeri, yumurta, 3 su bardağı unu, kabartma tozunu ve vanilya ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Gerekirse biraz un ilavesinde bulunabilirsiniz. Hamurdan portakaldan biraz daha küçük bir parça koparıp kakao ekleyip tekrar yoğurun. Her iki hamuruda streç filme sarıp yarım saat buzdolabında bekletin. Beyaz hamuru iki streç film arasında açın kalıpla biraz oval bir şekil çıkarıp kedinin başını oluşturun. Kakaolu hamuruda açın ve küçük bir oval kalıpla şekil çıkarıp ikiye bölün ve kulakları oluşturun. Kakaolu hamurdan burun, göz ve bıyık yapın. Yağlı kağıtla kaplanmış tepsiye dizin. Önceden ısınmış fırında hafif pembeleşene kadar pişirin.

7 Nisan 2015 Salı

MAYALI BALKABAKLI MİNİ TART

 
 
Malzemeler
2 tatlı kaşığı kuru maya
3 su bardağı un
6 yemek kaşığı tereyağı
2 tatlı kaşığı şeker
1 tutam tuz
2 tane yumurta
1 çay bardağı süt
karamelli balkabağı için
1 kg balkabağı
2,5 yemek kaşığı tereyağı
yarım su bardağı toz şeker
1,5 çay bardağı süt
krem patiseri için
2,5 çay bardağı süt
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı toz şeker
2 tane yumurta
2 yemek kaşığı nişasta
Yapılışı
Mayayı ılık sütte eritin ve 10 dk bekletin. Tereyağını soğukken küçük parçalara kesin. Un, maya, toz şeker, tuz ve yumurtayı yoğurun. Son olarak tereyağ parçalarını ekleyin ve ele yapışmayan bir hamur yoğurun. Hamuru streç filme sarıp yarım saat buzdolabında bekletin. Hamuru merdane ile açıp, bardakla yuvarlaklar çıkarıp yağlanmış, unlanmış tekli tart kalıplarına yerleştirin ve çatalla içlerine delikler açın. Kalan hamurları kapak yapmak için ayırın. Krema için süt, vanilya ve toz şekeri ısıtarak eritin. Karışım soğuyunca çırpılmış yumurtaları ekleyin.Nişastayı da ekleyerek kremayı pişirin ve soğutun. Balkabağı için, kabakları rendeleyip ikiye bölün. Bir tavada tereyağını ve toz şekeri karıştırmadan eritin, rendelediğiniz balkabaklarının yarısını karışıma ekleyin ve karamel oluşana kadar pişirin. Geri kalan balkabaklarını bir tencerede süt ile birlikte pişirin. Mikserle sütlü kabağı püre haline getirin ve bu püreyle krem patiseriyi karıştırın. Karışımı tekli tartların içine dökün ve üzerlerine karamelli balkabaklarından birer yemek kaşığı koyun. Kalan hamuru tekrar açıp bardakla yuvarlaklar çıkarın ve tartların üzerini örtün. Üzerinlerine yumurta sarısı sürüp. Önceden ısınmış fırında pişirin.
Not: İsterseniz porsiyonluk değil, büyük bir tart kalıbındada pişirebilirsiniz.

25 Mart 2015 Çarşamba

PEYNİRLİ TART

 
 
 
Malzemeler
300 gr un
200 gr tereyağı
200 gr krem peynir
1 çay kaşığı kabartma tozu
Tuz
peynir dolgusu için
150 gr muratbey sürmeli peynir
100 gr muratbey örgü peynir
100 gr muratbey antep peyniri
100 gr muratbey lor peyniri
5-6 tane sosis
Yapılışı
Oda sıcaklığındaki tereyağını ve krem peyniri (suyu varsa süzün) bir kapta çırpın. Daha sonra unu, kabartma tozunu ve tuzu ekleyip hamur kıvamına gelene kadar yoğurun. Hamuru streç filme sarıp, yarım saat buzdolabında bekletin. Hamuru tart kalıbı büyüklüğünde açın ve yağlanmış kalıba yerleştirin. Fazla gelen hamurları kenarlarında çıkarın ve hamuru elinizle bastırın. Peynir çeşitlerini bir kapta karıştırın ve halka doğranmış sosisleride ekleyip karıştırın. Hamurun üzerine peynir dolgusunu koyup düzeltin. Kalan hamurlardan üzerine şeritler yapın. Şerit hamurların üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısınmış fırında pişirin.

20 Mart 2015 Cuma

ELMALI KEK

 
 
 
Malzemeler
3 tane yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 kahve fincanı süt
2 su bardağı un
2 çay kaşığı tarçın
1 tane kabartma tozu
1 tane portakal kabuğu rendesi ve suyu
üzeri için
3 tane elma
yarım ceviz
Yapılışı
Yumurtayı toz şekerle birlikte kabarıncaya kadar çırpın. İçine sıvıyağ, süt, tarçın, kabartma tozu, un, portakal suyu ve kabuğunu ekleyip tahta bir kaşıkla karıştırıp yağlanmış yuvarlak küçük bir kalıba kek karışımını dökün. Elmaların kabuklarını soyun üzerine bıçaklar kesikler atıp kek harcının üzerine batırın. Cevizlerinide kek harcına batırın. Önceden ısınmış fırında pişirin.

14 Mart 2015 Cumartesi

LİMONLU ÇİKOLATALI KUP

 
 
 
Malzemeler
yarım kilo süt
3 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı margarin
100 gr bitter çikolata
limonlu muhallebi için
6 tane limon
2 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı su
Yapılışı
Limonların kabuklarını rendeleyip suyunu sıkın. Toz şekeri derin bir tencereye alın. Nişasta, su, limon suyu, rendelenmiş limon kabuğunu ekleyip pişirin. Kupları biraz yan yatırıp limonlu  muhallebiyi kepçeyle dökün. Eğik biçimde soğutup buzdolabına bu şekilde koyup iyice dondurun ki şekli bozulmasın. Çikolatalı muhallebi için tencerede un, kakao, süt ve toz şekeri sürekli karıştırarak pişirin. Ocaktan alınca margarini ve bitter çikolatayı ekleyip mikserle 1-2 dakika çırpın, biraz ılınmaya başlayınca kupları dik koyun ve yavaşça çikolatalı muhallebiyi kepçe yardımıyla kuplara dökün. Soğutup servis yapın.

4 Mart 2015 Çarşamba

MAYALI KAFESLİ TART



Malzemeler
2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvıyağ
2 tane yumurta (sarının biri üzeri için)
1,5 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
yarım paket yaşmaya
aldığı kadar un
üzeri için
200 gr muratbey kaşar peyniri
150 gr muratbey burgu peynir
150 gr muratbey van otlu peynir
Yapılışı
Hamur için ılık sütle mayayı eritin. Sıvıyağ, yumurta, toz şeker, tuz ve aldığı kadar un ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun. Hamurun üzerini örtüp 1-2 saat mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamurun dörtte biri kadarını ayırın (üzerine şerit yapmak için). Kalan hamuru yağlanmış dikdörtgen bir kalıba yayın. Üzerine karıştırdığınız peynirli harcı yayın. Kalan hamurdan şeritler yapıp hamurun üzerine dizin. Hamurların üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısınmış fırında pişirin.

21 Şubat 2015 Cumartesi

ELMALI TART



Malzemeler
300 gr un
150 gr pudra şekeri
150 gr tereyağ
yarım çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı vanilya
1 tane yumurta
5 yemek kaşığı süt
içi için
6 tane elma
2 çay kaşığı tarçın
1,5 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı fındık içi
üzeri için
pudra şekeri
Yapılışı
Unu bir kaba alın, pudra şekeri ve vanilyayı ekleyin. Tuz, küp doğranmış tereyağı, süt ve yumurtayı ekleyip yoğurun. Hamuru streç filme sarıp buzdolabında yarım saat bekletin. İçi için elmayı rendeleyin toz şekeri de ekleyip pişirin, diğer malzemeleri de ekleyip karıştırın. Hamurdan üzerine şerit yapmak için biraz ayırın. Büyük tart kalıbını yağlayın. Tart hamurunu açın ve kalıba yerleştirin. Üzerine çatalla fazla kabarmasın diye delikler açın. Elmalı harcı yayın. Kalan hamuru açın ruletle uzun şeritler kesip tartın üzerine kafesler yapın. Önceden ısınmış 160 derece fırında pişirin. Soğuyunca üzerine pudra şekeri serpin.




EFSİNA (DENİZ VE HİMALAYA TUZU)



Lezzet perisi Efsina daha önce hiç denemediğim deniz tuzu, himalaya tuzu ve baharat çeşnili himalaya tuzu yollamış. Üstelik seramik değirmenli ve kullanımı son derece kolay. Sevgililer gününe özel harika bir kutuda yollamış. Merakla kullanmayı bekliyorum.
Ulaşmak isterseniz
0 (222) 236 0 333 efsina@efsina.com
 

NESTLE COFFEE-MATE VE NESCAFE CLASSIC




Fikrimühim marka deneyimi için Nestle Coffe-mate (köpüklü) ve nescafe classıc yollamış. Denedim ve çok beğendik. Çok güzel bir kahve kreması, yeni bir ürün, denemenizi tavsiye ederim. 

13 Şubat 2015 Cuma

NARLI KALP PASTA




Malzemeler
1 paket (80 gr) bitter çikolata
2 yemek kaşığı krema
2 tane yumurta
yarım su bardağı toz şeker
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağından bir parmak eksik un
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 yemek kaşığı kakao
krema için
1 paket kaymak
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı süzme yoğurt
3-4 yemek kaşığı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı vanilya
üzeri için
1 su bardağı nar suyu
1 yemek kaşığı mısır nişastası
2 yemek kaşığı toz şeker
Yapılışı
Bitter çikolatayı krema ile birlikte benmari usulü eritin. Yumurtaların akını ve sarısını ayırın. Sarıları toz şeker ve sıvıyağ ile çırpın. Un, vanilya, kakao ve kabartma tozunu ekleyin. Üzerine eritilmiş çikolatayı katıp karıştırın. Yumurta akını ayrı bir yerde kar haline gelinceye kadar çırpın. Kek karışımına ilave edip yavaş yavaş yedirin. Kalp şeklindeki kelepçeli kalıbı yağlayıp, kek karışımını dökün. Önceden ısınmış fırında pişirin. Krema için kaymağı sütle çırpın. Üzerine süzme yoğurt, pudra şekeri ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Soğuyan kekin üzerine kremayı koyup yayın. Nar peltesi için, nar suyu, mısır nişastası ve toz şekeri karıştırıp ocakta pişirin. Nar peltesini de kremanın üzerine dökün. Pelte donunda keki kelepçeli kalıptan çıkarın, toz antepfıstığı ve nar taneleri ile süsleyip servis yapın.


8 Şubat 2015 Pazar

MAHLEPLİ DONUT




Malzemeler
1 paket ınstant maya
3 su bardağı un
1 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı ılık su
3 çay kaşığı mahlep
1/2 çay bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 tane yumurta
kızartmak için
sıvıyağ
ayrıca
bitter çikolata
kalpli şekerler
Yapılışı
Hamur için tüm malzemeleri karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. Hamuru 2 saat dinlendirin. Merdane yardımıyla hamuru açın. Su bardağıyla yuvarlaklar çıkarın, ortasından şişe kapağıyla
delik açın. Halkaları kızgın sıvıyağda kızartın. Soğuyan donutları önce benmari ulusü erittiğiniz bitter çikolataya, daha sonra kalpli şekerlere batırıp çıkarın.

5 Şubat 2015 Perşembe

NOHUT SALATASI



Malzemeler
1 su bardagi nohut
5-6 dal taze soğan
5-6 dal taze nane
4-5 dal dereotu
yarım demet maydanoz
5-6 dal marul yaprağı
1 çay kaşığı tuz
2 diş sarımsak
2 tane domates
2 tane sivri biber
3-4 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı nar ekşisi
1'er çay kaşığı karabiber, pulbiber, toz sumak
Yapılışı
Nohutları bir gece önceden tuzlu su ile ıslatın. Ertesi gün suyunu dökün ve tekrar su koyup nohutlar yumuşayana kadar haşlayın. Biraz soğuyan nohutların kabuklarını soyun. Taze soğan, nane, dereotu,
maydanoz ve marul yapraklarını ince doğrayın. Sarımsağı, sivri biberi ve domatesi de küçük doğrayın. Bütün malzemeleri karıştırıp servis tabağına alın. Sıvıyağ, limon suyu ve nar ekşisini karıştırın. Üzerine tuzu, karabiberi ve diğer baharatları ekleyip karıştırın. Nohut salatasının üzerine sosu gezdirip servis yapın.
 

2 Şubat 2015 Pazartesi

PATATESLİ KAŞAR PEYNİRLİ POĞAÇA



Malzemeler
2 tane yumurta
yarım su bardağı sıvıyağ
4 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un
tuz
için için
3 tane patates
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tane soğan
1 tatlı kaşığı biber salçası
yarım su bardağı rendelenmiş muratbey kaşar peyniri
4-5 dal dereotu
tuz, karabiber
üzeri için
1 yumurta sarısı
çörekotu
Yapılışı
Poğaçanın için için patatesleri haşlayın ve rendeleyin. Sıvıyağında ince doğranmış soğanları pembeleşene kadar kavurun. Üzerine, salça, patates, tuz ve karabiberi ekleyip kavurun. Kaşar peyniri ve kıyılmış dereotunu ekleyip ocaktan alın. Hamur için yumurta, sıvıyağ, tereyağ ve tuzu bir kaba alıp çırpın. Üzerine kabartma tozu ve aldığı kadar un ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın. Avucunuzda yuvarlak olacak şekilde açın. Ortasına iç harçtan koyun ve iki ucu ortada birleştirip yağlanmış tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpin. Önceden ısınmış fırında pişirin.

21 Ocak 2015 Çarşamba

PEYNİRLİ TARTÖLET



Malzemeler
300 gr un
125 gr tereyağ (oda sıcaklığında)
1 tane yumurta
50 ml su
tuz
peynir dolgusu için
250 gr muratbey anadolu lezzetleri
150 gr beyaz peynir
üzeri için
1 yumurta sarısı
Yapılışı
Un, tuz ve tereyağını karıştırıp elinizle ufalayın. Hamura suyu, yumurtayı ekleyip ele yapışmayan bir hamur yoğurun (gerekirse biraz daha un ilave edin) ve streç filme sarıp yarım saat buzdolabında bekletin. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın ve yağlanmış tekli muffin kalıplarına yayın. Örgü, tel ve dil peynirini bıçakla küçültüp, beyaz peynirle karıştırın. Tart hamurlarının içine peynirli harçtan koyun. Kalan hamurları açın, kalıpla şekiller çıkarıp peynirlerin üzerine koyup, üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısınmış fırında pişirin.

15 Ocak 2015 Perşembe

KELEBEK ÇÖREK



Malzemeler
2 tane yumurta (sarının biri üzeri için)
1 su bardağı ılık süt
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı kuru maya
1 çay kaşığı tuz
aldığı kadar un
acuka için
3 yemek kaşığı dövülmüş ceviz
2 diş dövülmüş sarımsak
1 yemek kaşığı biber salçası
3 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Yapılışı
Hamur için un, maya, toz şeker ve tuzu bir kaba alıp karıştırın. Üzerine süt, sıvıyağ ve yumurtayı ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun. Hamurun üzerini örtüp 1-2 saat mayalanmaya bırakın. Acuka için malzemeyi karıştırın. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın. Pasta tabağı büyüklüğünde açın, acukadan sürün ve rulo sarın. Hamurun iki ucunu yukarı katlayıp birleştirin ve ters çevirin. Ortadan 2 cm kadar bırakıp iki tarafında ortasından kesin. Kesilen uçların hepsini alta doğru çevirin, kelebek şekli zaten çıkmış oluyor. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısınmış fırında pişirin.



7 Ocak 2015 Çarşamba

SARIKLI BÖREK




Malzemeler
1 su bardağı ılık süt
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 çay kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı silme toz şeker
1 paket instant maya
125 gr oda sıcaklığında tereyağ
aldığı kadar un
Yapılışı
Ilık süt, sıvıyağ, mahlep, tuz, toz şeker ve mayayı yoğurma kabına alın. Yumuşak bir hamur elde edene kadar un ilave edip yoğurun. Üzerini bezle örtün ve hamur iki misli kabarana kadar bekletin. Hamuru 10 eşit bezeye ayırın ve her birini pasta tabağı büyüklüğünde açın. Tereyağını 10 parçaya ayırın. Açtığınız hamurlardan birini düz bir zemine alın. Üzerine bir parça tereyağı sürüp yayın. Tekrar ikinci hamuru koyun. Onu da tereyağı ile yağlayın. Açtığınız hamurlar bitene kadar üst üste koyarak işleme devam edin. Hamurları bu şekilde 15 dakika dinlendirin ve ince, tek parça büyük bir hamur olacak şekilde açın. Daha sonra rulo yapın ve bir parmak genişliğinde kesin. Kestiğiniz hamurun dışta kalan açılabilecek ucuna işaret parmağınızla bastırın ve diğer elinizle çekerek mezura gibi uzatın. Daha sonra aynı parmağınıza uzayan kısmı mezura sarar gibi sarın. Parmağınızı hamurdan çıkarın. En uçta kalan 2 cm'lik kısmı, hamurdan parmağınızı çıkardığnız oyuğa bastırın. Kestiğiniz diğer hamurlarıda aynı şekilde hazırlayın. Yağladığınız fırın tepsisine aralıklarla sarıklı börekleri dizin. Önceden ısınmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

3 Ocak 2015 Cumartesi

FINDIK VE HİNDİSTAN CEVİZİ DOLGULU KURABİYE




Malzemeler
1 tane yumurta
150 gr oda ısısında tereyağ
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
2,5 su bardağı un
fındık dolgusu için
250 gr ince çekilmiş fındık
4 yemek kaşığı hindistan cevizi
1 çay bardağı toz şeker
2 tane yumurta akı
Yapılışı
Tereyağ ve pudra şekerini iyice karıştırın. Yumurtayıda ekleyip karıştırın. Un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun. (Hamur biraz ele yapışacak kıvamda olacak) Streç filme sarıp 1 saat buzdolabında bekletin. İnce çekilmiş fındığa, toz şeker, hindistan cevizi ve yumurta akını ekleyip iyice karıştırıp, koyu kıvamda bir dolgu hazırlayın. Dinlenen hamuru ikiye bölün (açarken kolay olsun). Streç film üzerinde biraz unlayarak açın. Kalıpla şekiller çıkarıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Ortalarına fındıklı harçtan toplar alıp koyun. 160 derece fırında 10-12 dakika arasında pişirin.