Malzemeler
150 gr muratbey trabzon tipi tereyağ (oda ısısında)
1 su bardağı pudra şekeri
2 tane yumurta
yarım paket kabartma tozu
1 tane vanilya
3 su bardağı unayrıca
çikolata rakamlar
damla çikolata
Yapılışı
Oda ısısında yumuşamış tereyağına, pudra şekeri, yumurta, üç su bardağı unu, kabartma tozunu ve vanilya ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Gerekirse biraz un ilavesinde bulunabilirsiniz. Hamuru streç film arasında açın. Büyük veya küçük bir kalıpla yuvarlaklar çıkarın. Yağlanmış tepsiye dizin. Kalan hamura çok az kakao katıp yoğurun. Saatin akrep ve yelkovanını yapıp saatin üzerine koyun. Önceden ısınmış fırında pişirin. Saatler soğuyunca damla çikolatalardan rakam kısmına koyun. Çikolatadan rakamlarlada sayıları belirleyebilirsiniz.