28 Ocak 2011 Cuma

PAÇA ÇORBASI

 



Malzemeler
6 adet koyun ayağı
3 çorba kaşığı un
yeterince su
tuz
sarımsak
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı toz biber
limon suyu
Yapılışı
Temizlenmiş paçaları kaynar suda yumuşayıncaya kadar pişirin. Bıçak yardımıyla sıyırıp doğrayın. Unu su yardımıyla boza kıvamına getirin. Yarım limon suyu ve 3-4 diş dövülmüş sarımsağı ekleyin. Çorbanın suyunda 2 kepçe alıp ılıştırın. Yavaşça unlu karışımı çorbaya ekleyin. Kaynayıncaya kadar karıştırın. Paçaları ekleyip tuzunu katın. 10 dakika daha pişirin. Servis sırasında üzerine yağlı toz biber gezdirin.

TARÇINLI KURABİYE



Malzemeler
2 tane yumurta sarısı
150 gr oda ısısında yumuşamış tereyağ
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
yarım paket kabartma tozu
2 tatlı kaşığı tarçın
alabildiği kadar un
Yapılışı
Yumurta sarıları, pudra şekeri ve yumuşak tereyağı mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpın. Un, tarçın, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar un ilavesi yapıp yoğurun. Hamurdan parçalar koparıp elinizle şekil verin. Yağlanmış tepsiye dizin. Üzerlerine tarçın serpin. Önceden ısınmış fırında pişirin.

25 Ocak 2011 Salı

PATATESLİ PİLAV



Malzemeler
1 tavuk göğsü
3 tane soğan
4 tane patates
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı tavuk suyu
2 çorba kaşığı badem
1 çorba kaşığı tereyağ
2 çorba kaşığı sıvıyağ
tuz
karabiber
ayrıca
kızartmak için sıvıyağ
Yapılışı
Pirinçleri sıcak suda 20 dakika bekletin. Tavuk göğsünü tuzlu suda haşlayıp tiftikleyin. Patatesleri halka halka doğrayıp kızartın. Soğanları piyazlık doğrayıp 1 çorba kaşığı sıvıyağda kavurun. Tuzunu ve karabiberi katıp, tavuk etlerini ilave edin. 1 çorba kaşığı sıvıyağda bademleri kavurun. Tereyağını ekleyip erimesini bekleyin. Pirici ekleyip tuzunu katıp biraz kavurun. Tavuk suyunu ekleyip pişirin. Sırasıyla borcama önce patatesi sonra tavuklu harcı en son pilavı yerleştirin. Üzerini folyo ile örtüp. Kızgın fırında 5 dakika pişirin. Ters çevirip servis yapın.

23 Ocak 2011 Pazar

PORTAKALLI KAKAOLU MEYVE ŞEKERLEMELİ KURABİYE



Malzemeler
3 su bardağı un
150 gr tereyağ
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 tane yumurta
1 yemek kaşığı kakao
1 tane portakal
1 çay bardağı meyve şekerlemesi
Yapılışı
Un, portakal kabuğu rendesi, pudra şekeri, tereyağ, kabartma tozu, kakao ve yumurtayı bir kaba alarak yoğurun. Kıvam katı olursa portakal suyu ekleyin. Kuru meyveleride ilave edip yoğurun. Ele yapışmayan bir hamur elde edin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısınmış fırında pişirin.

21 Ocak 2011 Cuma

TOZ ÇÖREK OTLU KURABİYE



Malzemeler
75 gr oda sıcaklığında margarin
50 gr oda sıcaklığında tereyağ
3/4 su bardağı sıvıyağ
1,5 kahve fincanı yoğurt
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz çörek otu
aldığı kadar un
üzeri için
1 yumurta sarısı
toz çörek otu
Yapılışı
Margarin, tereyağ, sıvıyağ, yoğurt, kabartma tozu, toz şeker, toz çörek otu ve tuzu bir kaba alıp karıştırın. Unu yavaşça ilave edin. Ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar un ekleyin. Hazırlanan hamurun üzerine nemli bir bez örtüp 15 dakika dinlendirin. Hamuru unlanmış zeminden orta kalınlıkta olacak şekilde açın. Kalıpla şekil çıkarın. Ufak bir yuvarlak kalıplada sadece ortasına bastırın ama hamuru çıkarmayın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Kenarlarına yumurta sarısı sürün. Toz çörek otu serpin. Önceden ısınmış fırında pişirin.

20 Ocak 2011 Perşembe

ISPANAKLI MANTARLI PİDE



Malzemeler
2 adet ekmek hamuru
1 kilo ıspanak
300 gr mantar
2 çorba kaşığı sıvıyağ
tuz
karabiber
1 yumurta sarısı
Yapılışı
İnce ince doğradığınız mantarları sıvıyağda kavurun. İçerisine tuz ve karabiber katın. Ispanakları yıkayıp süzün. Çok ince olucak şekilde doğrayın. Kavurduğunuz mantarı ıspanağa katıp karıştırın. (ıspanak çiğden kullanılacak.)Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp istediğiniz incelikte açın. İç malzemeden bolca koyup kapatın. Üzerine yumurta sarısı sürüp kızgın fırında pişirin.

18 Ocak 2011 Salı

KREMALI MANTARLI TAGLİATELLE



Malzemeler
500 gr tagliatelle (ev yapımı tagliatelle için)
300 gr mantar
1 kutu krema
tuz
karabiber
1 çorba kaşığı sıvıyağ
3 diş sarımsak
Yapılışı
Tagliatelleyi kaynar tuzlu suda haşlayın. Mantarları ince ince doğrayın. Sarımsakları doğrayıp sıvıyağda kavurun. Mantarları ekleyip suyunu salıp çekinceye kadar pişirin. Tuzunu ve karabiberini katın. En son kremayı ekleyip 1-2 dakika pişirin. Mantarlı sosu makarnayla servis yapın.

16 Ocak 2011 Pazar

HİNDİSTAN CEVİZLİ DAMLA SAKIZLI KURABİYE



Malzemeler
1 çay kaşığı dövülmüş damla sakızı
1 çay bardağı hindistan cevizi
yarım su bardağı toz şeker
1 kahve fincanı süt
1,5 kahve fincanı sıvıyağ
yarım çay kaşığı kabartma tozu
alabildiği kadar un
üzeri için
damla çikolata
yumurta sarısı
Yapılışı
Bütün malzemeyi karıştırıp kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun. Hamuru 10 dakika dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopayırıp elinizle şekil verin. Yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün. Damla çikolata batırın. Önceden ısınmış fırında pişirin.

13 Ocak 2011 Perşembe

MİM 27

Sevgili arkadaşım, pasasofram beni mimlemiş. Kendisine çok teşekkür ederim. Hemen bu güzel mim'i cevaplıyorum.
1- Kaç yaşındasınız?
- Söylemem.
2- İsminizin son harfi ne?
- R
3- En sevdiğiniz renk?
- Severim hepsini.
4- Kilonuz kaç?
- Söylemem.
5- Boyunuz kaç?
- Söylemem.
6- Ailenizin kaçıncı çocuğusunuz.
- İki kardeşiz, ilk çocuğum.
7- En sevdiğiniz şarkı.
- Bu konuda En'im yok.
8- Siz sarışın mı esmer misiniz?
- Söylemem.
9- Sigara kullanıyormusunuz?
- Hayır
10- Alkol?
- Hayır
11- Çayı fincandamı içersiniz, çay bardağında mı?
- 500 ml'lik kupa bardağım var, günde 4 tane içerim.
12- Mimlendiğin arkadaşın blogu hakkında ne düşünüyorsun.
- Her blog benim için çok değerlidir. pasasofram 'da çok güzel bir blog, her tarifi çok güzel, kurabiye ve hamur işlerine çok düşkünüm harika görünüyorlar zaten. Kendisini tebrik ederim. Mim 'den ötürü de tekrar teşekkür ederim kendisine.

TAVŞAN PASTA



Malzemeler
2 tane hazır kakaolu pandispanya
2 poşet kremşanti
1 su bardağı süt
1 kutu ahudulu-çilekli pasta kreması
1 çorba kasesi çekirdekleri çıkarılmış vişne
1 çay bardağı damla çikolata
1 çay bardağı bütün antep fıstığı
ayrıca
bonibon
bitter çikolata
Yapılışı
1 tane pandispanyayı ikiye bölüp yarım çay bardağı limonlu suyla ıslatın. 1 kutu pasta kremasını üzerindeki tarife göre hazırlayın. Pandispanyanın arasına pasta kreması sürün. Üzerine damla çikolata, antep fıstığı ve vişne serpin. Diğer kek tabanını üzerine kapatın. Kalan pasta kreması ile pastayı sıvayın, uzun bir tepsiye tavşanın başını yerleştirin. Diğer pandispanyayı iki kenarından kulak olucak şekilde kesin. Kesilen pandispanyanın ortası papyon şeklini alacaktır. Aralarını tekrar limonlu suyla ıslatın. Kremşantiyi sütle çırpın. Kulak ve papyon şeklindeki pandispanyanın içine kremşanti sürün. Antep fıstığı, damla çikolata ve vişne koyun. Papyonu ve kulağı tavşanın kafasına yerleştirin. Üzerini kremşantiyle kaplayın. Bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Yüzüne göz, burun ve diş yapın. Bonibonlarla süsleyip buzdolabına koyun. 2-3 saat sonra servis yapabilirsiniz.

12 Ocak 2011 Çarşamba

BİLEZİK KURABİYE



Malzemeler
150 gr margarin
1 tane yumurta (akı üzeri için)
1 su bardağı pudra şekeri
1 tüp dr oetker vanilya aroması
1 tüp dr oetker limon aroması
un
kakao
susam
Yapılışı
Oda sıcaklığında yumuşamış margarinle pudra şekerini elinizle karıtırın. Yumurta sarısı, limon aroması, vanilya aroması ve unu ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. Hamuru ikiye bölün, hamurun yarısına 1 veya 2 yemek kaşığı kakao ekleyip yoğurun. Her iki hamuruda streç filme sarıp yarım saat buzdolabında bekletin. Hamurlardan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle uzatın. İki hamuru yan yana koyup elinizle burun ve yuvarlak şekil verin. Yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine yumurta akı sürüp susam serpin. Önceden ısınmış fırında pişirin.

10 Ocak 2011 Pazartesi

ÇİKOLATALI MİLFÖY



Malzemeler
6 adet milföy
6 çorba kaşığı nutella
1 yumurta sarısı
Yapılışı
Yumuşamış milföylerin içine birer çorba kaşığı nutella koyup sarın. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin, yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısınmış fırında pişirin.

8 Ocak 2011 Cumartesi

PEYNİRLİ MİNİK BÖREKLER



Malzemeler
1 tane yumurta (sarısı üzeri için)
1 su bardağı yoğurt
125 gr eritilmiş margarin
1 paket kabartma tozu
3,5 su bardağı un
içi için
1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
üzeri için
çörek otu
Yapılışı
Yumurtanın akını ve sarısını ayırın. Derin bir kasede yoğurt, eritilmiş margarin ve yumurta akını karıştırın. Üzerine elenmiş kabartma tozu ve unu ekleyip, ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın. Her parçayı, unlanmış zeminde merdane ile çok ince olmayacak şekilde açın. Daha sonra 9 x 9 cm'lik kare parçalar halinde kesin. Ortalarına rendelenmiş beyaz peynir koyun ve iki ucu üst üste gelecek şekilde kapatın. Hazırladığınız börekleri yağlanmış fırın tepsisine dizip, üzerlerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu serpin.Önceden ısınmış fırında üzerleri hafifçe pembeleşinceye kadar pişirin. Ilındıktan sonra servis yapın.

6 Ocak 2011 Perşembe

YOĞURTLU MERCİMEK ÇORBASI



Malzemeler
1 çorba kasesi mercimek
1 çorba kasesi çorbalık erişte
2 su bardağı yoğurt
1 yumurta sarısı
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağ
tuz
Yapılışı
Bir gece önceden ıslattığınız mercimeği yumuşayıncaya kadar pişirip süzün. Çorbalık erişteyi yeterince suda haşlayıp içerisine mercimeği ekleyin. Ayrı bir tarafta un, yumurta sarısı ve yoğurdu çırpın. Çorbanın suyundan 1 kepçe alıp ılıtın. Yavaşça çorbaya ekleyin. Tuunu ekleyip 10 dakika pişirin. Tereyağını kızdırıp çorbaya katın.

4 Ocak 2011 Salı

KOPARTMA KURABİYE



Malzemeler
125 gr yumuşak margarin
3 kahve fincanı yoğurt
3 kahve fincanı toz şeker
1 kahve fincanı iri kıyılmış fındık
1 kahve fincanı damla çikolata
1 kahve fincanı üzüm
1 tane yumurta
1 tane kabartma tozu
alabildiği kadar un
Yapılışı
Un ve kabartma tozu hariç bütün malzemeleri karıştırın. Kabartma tozunu ve unu ilave edin. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar un ilavesi yapın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın elinizle şekil vermeden yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısınmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.