Malzemeler
300 gr un
125 gr tereyağ (oda sıcaklığında)
1 tane yumurta
1 yemek kaşığı yoğurt
50 ml su
tuz
dolgusu için
1 bağ ıspanak
2-3 yaprak taze nane
200 gr
muratbey naturena fessita üçgen peynir
1 tane soğan
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 tane haşlanmış patates
3 yemek kaşığı mısır
1'er çay kaşığı tuz, karabiber, pulbiber
1'er çay kaşığı kimyon, toz kırmızı biber
Yapılışı
Un, tuz ve tereyağını karıştırıp elinizle ufalayın. Hamura suyu, yoğurdu ve yumurtayı ekleyip ele yapışmayan bir hamur yoğurun (gerekirse un ilave edin) ve streç filme sarıp yarım saat buzdolabında bekletin. Dolgusu için soğanları piyazlık doğrayıp sıvıyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Ispanakları ve naneyi ince doğrayıp ekleyin ve suyunu çekinceye kadar pişirin. Tuzunu ve baharatlarını katıp soğumaya bırakın. Peyniri rendeleyip, patatesi ezip, mısırıda ıspanaklı harca ekleyin. Tart kalıbını yağlayıp unlandıktan sonra hamuru açıp içine yayın. Kenarlarından kalan hamuru bıçakla kesip saklayın. Çatalla üzerine delikler açın, üzerine yağlı kağıt serin ve kuru bakliyatlardan ağırlık yerleştirin. 200 dereceye ayarlanmış fırında 8-10 dakika pişirin. Bakliyatları üzerinden alın. Ispanaklı harcı yayın. Kalan hamuru biraz unlayarak açıp kalıpla şekiller çıkarıp tartın üzerine koyun. Şekilli hamurların üzerine yumurta sarısı sürün. Tartı tekrar fırına koyup pişirin.