Tarifimi 56. P.D.Ç.E ev sahibesi
lezizce ye gönderiyorum.
Malzemeler
5-6 tane elma
1 paket bötübör bisküvi
1 tatlı kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı toz şeker
3-4 yemek kaşığı dövülmüş ceviz
muhallebi için
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı margarin
üzeri için
fındık, hindistan cevizi, antep fıstığı
Yapılışı
Elmaların kabuklarını soyup rendeleyin. Bisküvileri ufak ufak kırıp elmaların içerisine katın. Toz şeker, tarçın ve cevizi katın elinizle karıştırın. İsterseniz elma ve bisküvi ilavesi yapabilirsiniz. Baton bir kalıba karışımı yayın. Üzerini streç filme sarıp yarım saat buzdolabında bekletin. Muhallebisi için sütü ocakta kaynatın. Kaynayan süte toz şekeri katın. Mısır nişastasının içine kakaoyu katıp karıştırın, çok az suyla inceltin. Kaynayan şekerli süte sicim gibi akıtın. Kaynayıp katılaşmaya başlayan muhallebiyi 3-4 dakika daha pişirin. Vanilya ve margarini katıp ocaktan alın. Baton kalıptan elmalı pastayı bir tabağa ters çevirip çıkarın. Muhallebiyi üzerine dökün. Soğuduktan sonra süsleyin. Buzdolabında 2-3 saat bekletip servis yapın.