Malzemeler
Hamuru için
1 su bardağı un
1 su bardağı su
50 gr margarin
4 tane yumurta
1 çorba kaşığı şeker
yarım çay kaşığı tuz
Arası için
1 su bardağı süt
1 paket kakaolu kremşanti
Üzeri için
1 su bardağı damla çikolata
1 yemek kaşığı margarin
Yapılışı
Margarini eritin. İçerisine 1 su bardağı suyu,şekeri ve tuzu koyup kaynatın. Kaynayınca unu bir seferde içerisine döküp hızlıca karıştırın. Hamur toparlamaya başlayınca ocağın altını kapatın. Hamur ılınınca teker teker yumurtaları kırıp hamura yedirin. Hamuru sıkma torbasına alıp yağlanmış tepsiye istediğiniz büyüklükte sıkın. 170 derecede 20-25 dakika pişirin. Fırını kapattıktan sonra 20 dakika daha fırının kapağını açmadan bekletin. Kremşantiyle sütü çırpın. Dolapta bekletin. Çikolatayı margarinle beraber benmari usulü eritin. Soğuyan hamurları benmari usulü erittiğiniz çikolata ya üstlerini batırın. Çikolatanın donmasını sağlayın. Donunca 2'ye kesip aralarına kremşanti sürüp kapatın. Malzeme bitinceye kadar bu işleme devam edin.