31 Ocak 2009 Cumartesi

EKLER PASTA



Bu tarifimi P.D.Ç.S.35. ev sahipliğini yapan gulayce ARKADAŞIMA YOLLUYORUM KENDİSİNE KOLAYLIKLAR DİLİYORUM.

Malzemeler
Hamuru için
1 su bardağı un
1 su bardağı su
50 gr margarin
4 tane yumurta
1 çorba kaşığı şeker
yarım çay kaşığı tuz
Arası için
1 su bardağı süt
1 paket kakaolu kremşanti
Üzeri için
1 su bardağı damla çikolata
1 yemek kaşığı margarin
Yapılışı
Margarini eritin. İçerisine 1 su bardağı suyu,şekeri ve tuzu koyup kaynatın. Kaynayınca unu bir seferde içerisine döküp hızlıca karıştırın. Hamur toparlamaya başlayınca ocağın altını kapatın. Hamur ılınınca teker teker yumurtaları kırıp hamura yedirin. Hamuru sıkma torbasına alıp yağlanmış tepsiye istediğiniz büyüklükte sıkın. 170 derecede 20-25 dakika pişirin. Fırını kapattıktan sonra 20 dakika daha fırının kapağını açmadan bekletin. Kremşantiyle sütü çırpın. Dolapta bekletin. Çikolatayı margarinle beraber benmari usulü eritin. Soğuyan hamurları benmari usulü erittiğiniz çikolata ya üstlerini batırın. Çikolatanın donmasını sağlayın. Donunca 2'ye kesip aralarına kremşanti sürüp kapatın. Malzeme bitinceye kadar bu işleme devam edin.

30 Ocak 2009 Cuma

YUFKA ÇANAĞINDA SALATA



Malzemeler
2 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
alabildiği kadar su
kızartmak için
sıvıyağ
salatası için
mevsim malzemeleri
çeri domates
1 çay bardağı tulum peyniri
sıvıyağ,limon,tuz
Yapılışı
Un, su tuz ile biraz sertçe bir hamur yoğurun. Cevizden daha küçük parçalara ayırın. Merdane ile pasta tabağı büyüklüğünde açın. Kızgın yağa hamuru atıp kepçeyle ortasına bastırın. Kepçenin şeklini alınca rengi dönünceye kadar kızartın. Mutlaka bol yağda kızartın. Maşayla havlu peçetenin üzerine alıp fazla yağını çekmesini sağlayın. Arzu ettiğiniz salata malzemeleriyle süsleyip servis yapın.

28 Ocak 2009 Çarşamba

KAYSERİ YAĞLAMASI



Malzemeler
Hamuru için
500 gr un
1 çay kaşığı tuz
alabildiği kadar su
Harcı için
350 gr kıyma
2 baş soğan
3-4 adet sivri biber
1 adet kırmızı biber
3 adet rendelenmiş domates
1 tatlı kaşığı salça
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
yarım çay bardağı sıvıyağ
Ayrıca
1 kase yoğurt
1 çay kaşığı tuz
3 diş sarımsak
Yapılışı
Harcı için sıvıyağda yemeklik doğranmış soğanları kavurun. Kıymayı ekleyip kıymanın rengi dönünceye kadar kavurun. İnce kıyılmış biberleri ve rendelenmiş domatesleri ekleyip pişirin. Ocaktan almasına yakın salçasını, tuzu ve karabiberini katın. Domatesiniz sulu değilse yarım çay bardağı su ekleyip hafif suluca bir harç hazırlayın. Hamuru için malzemeleri karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. Ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın. Oklava ile bıçak sırtı inceliğinde açın. Teflon tavada pişirin. Hamurlar bitinceye kadar aynı işlemi uygulayın. Hamurdan bir tanesini tepsiye dizin. Üzerine harç malzemesinden yayın. Bir kat pişmiş hamur, bir kat harç olacak şekilde malzemeniz bitinceye kadar dizin. Dörde kesip yoğurtlu sarımsakla birlikte servis yapın.


26 Ocak 2009 Pazartesi

ETİMEK TATLISI



Malzemeler
1 paket etimek
1 paket çilekli puding
750 gr süt (puding için)
1 poşet kremşanti
1 bardak süt (krem şanti için)
Şerbeti için
5 su bardağı su
3 su bardağı şeker
Yapılışı
Etimekleri borcama dizin. Şerbeti için su ve şekeri kaynatın. Fokurdamaya başlayınca 10 dakika daha kaytanın. Etimeklerin üzerine şerbeti dökün. Pudingi sütle pişirin ve etimeklerin üzerine yayın. Kremşantiyi sütle çırpın. Pudingin üzerini kremşantiyle kaplayın. Üzerini istediğiniz gibi süsleyin.

25 Ocak 2009 Pazar

MİM 3

lalezar arkadaşım beni mimlemiş.
Mim Konusu:
1- Yakınınızda bulunan ilk kitabı elinize alın.
2- 161. sayfayı açın.
3- 5. cümleyi bulun.
4- Blog sayfasına yazın.
5- En güzel cümle veya en güzel kitabı seçmeyin!
Sadece en yakınınızda bulunan ilk kitabı alın.
6- 5 blog arkadaşınıza yollayın.
En yakınımdaki kitap
ŞU ÇILGIN TÜRKLER
161.sayfanın5. cümlesi:
Kız üstteğmene el etti:
Bu güzel mim için lalezar arkadaşıma teşekkür ederim.

LAHANA SARMASI



Malzemeler
1 orta boy lahana
2 su bardağı pirinç
2 tane soğan
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı kuş üzümü
1 yemek kaşığı fıstık
yarım çay kaşığı tarçın
1 yemek kaşığı nane
2 kesme şeker
yarım çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı yenibahar
1 yemek kaşığı salça
1 çay bardağı zeytinyağ
Yapılışı
Soğanları yemeklik doğrayın. Sıvıyağında pembeleşene kadar kavurun. Salçasınıda ilave edip kavurun. Pirincide yıkayıp ekleyin. Kavurmaya devam edin. Fıstığı ve üzümüde ekleyip kavurun. 5 dakika daha kavurun ve baharatlarını ekleyin. 5 dakika daha kavurun ve 1 su bardağı su ekleyip pişirin. Lahanayı bölmeden bütün haşlayın. Haşlandıktan sonra lahanadan parçalar koparıp iç harçtan koyup sarın. Tencereye dizip üzerine bir tabak kapatın. 1 bardak sıcak su koyup kısık ateşte pişirin.

24 Ocak 2009 Cumartesi

DIZMANA



Malzemeler
3 su bardağı ılık su
1 paket yaşmaya
2 çay kaşığı tuz
alabildiği kadar un
İçi için
1 kase ezilmiş beyaz peynir
üzeri için
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yumurta
1 çay kaşığı karbonat
Yapılışı
Tüm malzemeleri karıştırıp yumuşakça bir hamur yoğurun. Ilık bir ortamda 1 saat dinlendirin. Hamurdan elinizi yağa batırıp cevizden daha küçük parçalar koparın. Elinizle hafifçe açın. İçlerine peynir yerleştirip kapatın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin.




Hamurlar bitinceye kadar aynı işlemi uygulayın. Üzeri için tüm malzemeyi karıştırıp dızmanaların üzerine dökün.


Kızgın fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

23 Ocak 2009 Cuma

PANCARLI MAKARNA SALATASI



Malzemeler
1 paket makarna
makarnayı haşlamak için tuz
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 orta boy pancar
3 diş sarımsak
1 çay bardağı mayonez
1 su bardağı yoğurt
1 çay kaşığı tuz
Yapılışı
1 tencere kaynar suya tuzu ve sıvıyağını ekleyip makarnayı içerisine atın. Haşlanan makarnayı süzün ve soğumaya bırakın. Pancarı rendeleyin. Sarımsağı dövüp içine tuz atın ve yoğurtla karıştırın. Makarnayı bir kaba alın ve içerisine pancarı,yoğurdu ve mayonezi ilave edip iyice karıştırıp servis tabağına alın.

22 Ocak 2009 Perşembe

ÇİKOLATALI KARELER



Malzemeler
1 yumurta akı
1 su bardağı ögütülmüş fındık
50 gr bitter çikolata rendesi
1 çay bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 tutam kabartma tozu
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı buğday nişastası
1 yemek kaşığı süt
açmak için
2 yemek kaşığı toz şeker
üzeri için
100 gr bitter çikolata
hindistan cevizi
Yapılışı
Yumurta akını mikserle 2 dakika çırpın. Öğütülmüş fındık, çikolata rendesi,toz şekeri, vanilyayı, kabartma tozu, un, nişasta, ve sütü bir kaba koyup iyice yoğurun. 2 yemek kaşığı toz şekeri tezgahın üzerine yayın. Hamuru bu şekerin üzerinde yarım santim kalınlığında açın. Küçük dikdörtgen boyutlarında bıçakla kesin. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. 170 derece fırında 10 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra soğumaya bırakın. Çikolatayı benmari usulü eritin. Kurabiyelerin bir ucunu çikolataya batırıp daha sonra hindistan cevizine batırın. Tabağa dizin. 1 gün dinlendirirseniz daha lezzetli oluyor.