28 Haziran 2010 Pazartesi
LİMONLU PARFE
Malzemeler
2 poşet krem şanti
2 su bardağı süt
2 tane yumurta akı
1 fiske tuz
1 paket limonlu jel
1 paket kepekli bisküvi
1 tane limon kabuğu rendesi
Yapılışı
Krem şantiyi sütle çırpın. Yumurta aklarını bir fiske tuzla kar haline getirin. Limonlu jeli üzerindeki tarife göre hazırlayın. Bisküviyi robottan geçirin. Tüm malzemeyi karıştırın. Streç film serdiğiniz kalıba parfeyi dökün. Buzlukta 1 gece bekletin.
MİLFÖY ÇANAĞINDA SALATA
6 adet milföy
kaşar peyniri
akdeniz yeşilliği
domates
limon suyu
sıvıyağ
tuz
Yapılışı
Yumuşamış milföyleri yağladığınız kaplara elinizle çekerek yerleştirin. Kabarmasın diye üzerine delikler açın. Kızgın fırında pişirin. Kalıplardan çıkarıp soğutun. Salatayı içerisine doldurun. Üzerine kaşar peyniri serpin.
26 Haziran 2010 Cumartesi
PEYNİRLİ BİBER KIZARTMASI
Malzemeler
6 tane kırmızı biber
6 tane kırmızı biber
1 küçük kase peynir
1 tane yumurta
nane
pulbiber
1 adet çarliston biber
1 tatlı kaşığı un
kızartmak için
sıvıyağ
Yapılışı
Peyniri ezin, içine un, yumurta, nane ve pulbiberi katıp karıştırın. Kırmızı biberlerin içerisine doldurun. Çarliston biberden kapak yapın. Kızgın sıvıyağda kızartın.
BEYAZ DAMLA ÇİKOLATALI KURABİYE
Malzemeler
1 su bardağı pudra şekeri
150 gr yumuşak margarin
1 su bardağı mısır nişastası
3 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 tane yumurta
1 çay bardağı beyaz damla çikolata
alabildiği kadar un
üzeri için
1 tane yumurta akı
top antep fıstığı
Yapılışı
Bütün malzemeleri karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. Hamurdan ceviz büyüklüğünden parçalar koparıp yuvarlayın. Bir tarafını yumurta akına bulayıp toz antep fıstığına batırın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısınmış fırında pişirin.
23 Haziran 2010 Çarşamba
HİNDİSTAN CEVİZİ KURABİYESİ
250 gr oda sıcaklığında margarin
1,5 su bardağı pudra şekeri
1,5 su bardağı hindistan cevizi
2 tane yumurta sarısı
1 tane kabartma tozu
1 tane vanilya
alabildiği kadar un
üzeri için
1 tane yumurta akı
hindistan cevizi
Yapılışı
Yumuşak margarin ve pudra şekerini bir kabın içinde elinizle yoğurun. Hindistan cevizi ve yumurta sarısınıda ekleyin. Kabartma tozu, vanilya ve yeteri kadar un ekleyin. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Önce yumurta akına sonra hindistan cevizine batırın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısınmış fırında pişirin.
TAVUKLU KUSKUS SALATASI
Malzemeler
2 tane haşlanmış küp doğranmış tavuk but1 yemek kaşığı haşlanmış mısır
2-3 tane kornişon turşu
yarım paket kuskus
1 çay bardağı haşlanmış bezelye
yarım haşlanmış havuç
tuz
mayonez
yoğurt
Yapılışı
Kuskusu kaynar tuzlu suda haşlayıp süzün. Kuskusu geniş bir kaseye alın. Üzerine tavuk, mısır, bezelye, ufak doğranmış kornişon turşu ve havucu ilave edip harmanlayın. İstediğiniz miktarda mayonez ve yoğurdu karıştırıp kuskusun içine katıp karıştırın. Servis tabağına alın. Kenarlarını domates dilimleriyle süsleyin.
20 Haziran 2010 Pazar
LİMONLU CHEESECAKE
Malzemeler
1 paket ufalanmış kepekli bisküvi75 gr eritilmiş margarin
2 tane yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 kutu labne peyniri
1,5 su bardağı krema
1 tane limon kabuğu ve suyu
2 yaprak jelatin
Yapılışı
2 yaprak jelatini soğuk suda ıslatıp yumuşatın. Ardından yarım çay bardağı sıcak suda eritin. Bisküvi ile margarini karıştrın. 20 cm çapındaki bir kalıbı streç filmle kaplayın. Bisküvili karışımı yayın. Diğer tarafta yumurta sarıları, toz şekeri ve vanilyayı mikserle çırpın. Labne peynirini ve kremayı ekleyin 1-2 dakika daha çırpın. Yumurta aklarını kar haline getirin. Tüm malzemeyi karıştırıp krema kıvamına getirin. Bisküvilerin üzerine dökün. Limon dilimlerini dizin. Buzlukta 2-3 saat dinlendirip servis yapın.
18 Haziran 2010 Cuma
KARDAN ADAM SALATASI
Malzemeler
5 tane patates
5 tane patates
tuz
pulbiber
nane
ketçap
mayonez
yoğurt
zeytin
havuç
domates
sıvıyağ
limon suyu
Yapılışı
Patatesleri haşlayıp ezin. İçerisine tuz, pulbiber, nane, limon suyu ve sıvıyağ katıp yoğurun. Biri büyük diğeri küçük olmak üzere iki yuvarlak kalıba streç film serip patates püresini paylaştırın. Servis tabağına ters çevirin. Patates püresinden kafasının üzerine küçük bir top yerleştirin. Mayonez ve yoğurdu karıştırın. Salatanın üzerin kaplayın. Ketçapla tepesini yapın. Diğer malzemelerle gözünü, ağzının ve burnunu yapın.
MİNİ PİZZALAR
4 su bardağı un
2 çay bardağı sıvıyağ
1 paket ınstant maya
2 çorba kaşığı toz şeker
2 çay kaşığı tuz
alabildiği kadar ılık su
ayrıca
sucuk
sosis
zeytin
kaşar peyniri
yumurta sarısı
Yapılışı
Tüm malzemeleri karıştırıp hamur haline getirin. 1 saat dinlendirin. Merdane ile açın. Su bardağıyla yuvarlaklar çıkartın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sürün. Sucuk, sosis, zeytin ve kaşar peyniri serpin. 20 dakika mayalandırın. Üstü kızarana kadar önceden ısınmış fırında pişirin.
16 Haziran 2010 Çarşamba
TAHİNLİ CEVİZLİ KURABİYE
1 su bardağı tahin
1 tane yumurta
250 gr oda sıcaklığında margarin
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
alabildiği kadar un
üzeri için
yumurta sarısı
yarım ceviz içi
Yapılışı
Tahin, yumurta, margarin, pudra şekeri ve unu karıştırıp özleşene kadar yoğurun. Dövülmüş cevizide ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Avucunuzla yuvarlayıp, üzerine bastırarak şekillendirin. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün. Birer parça ceviz batırın. Önceden ısınmış fırında pişirin.
15 Haziran 2010 Salı
TAZE SOĞANLI CİĞER
Malzemeler
1 kilo tavuk ciğeri1 demet taze soğan
tuz
pulbiber
kekik
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Yapılışı
Ciğerleri temizleyip doğrayın. 2 çorba kaşığı sıvıyağda kavurun. Taze soğanları iki parmak enliliğinde doğrayın. Ciğere ekleyin. Tuzunu ve baharatını katıp pişirin.
13 Haziran 2010 Pazar
ŞEKER KURABİYELER 1
1 tane yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
100 gr margarin
1 çay kaşığı tarçın
1 tüp dr oetker limon aroması
2-2,5 su bardağı un
ayrıca
şeker hamuru
yenen boncuk
top küçük beyaz çikolata
Yapılışı
Un hariç diğer malzemeleri bir kaba alıp elinizle karıştırın. Üzerine 2 su bardağı un ekleyip yoğurun. Gerektikçe un ekleyin, unu fazla kaçırmayın hamuru açarken kırılıyor. Hamuru streç film arasında merdaneyle açın. Kalıplarla şekiller çıkarıp yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısınmış fırında pişirin. Soğuyunca şeker hamuruyla istediğiniz gibi süsleyin.
KIYMALI SOĞAN DOLMASI
Malzemeler
6 adet büyük soğan300 gr kıyma
1 çay bardağı pirinç
1 çay bardağı bulgur
tuz
karabiber
pulbiber
sıvıyağ
maydanoz
1 çorba kaşığı salça
Yapılışı
Soğanları soyun. Bir kenarından çentik atıp kaynar suda 5 dakika haşlayın. İç malzeyi karıştırıp harmanlayın. Soğanları parçalara ayırın. İç malzemeden koyup rulo yapın. Tencereye dizin. Üzerine kaynar su döküp bir tabak kapatın. Kısık ateşte pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin.
ŞEKER HAMURU YAPIMI (MARSHMALLOW 'DAN)
Malzemeler
450 gr haribo marshmallow4 yemek kaşığı su
900 gr pudra şekeri
bir çimdik tuz
ayrıca
margarin
Yapılışı
Marsmallow şekeri cam bir kaseye koyun. Orta ateşte benmari usulü marshmallow şekerleri eritin. Şekerleri çok fazla eritmeyin, aşırı sıcaktan kaçının ve içine su kaçırmayın. Eriyen şekere su, tuz ve pudra şekerinin yarısını katıp karıştırın. Yoğurucağınız kabın dibine bolca pudra şekeri dökün. Eriyen şekerleri yoğurma kabına alın ve yoğurmaya başlayın. Kalan pudra şekerinide gerektikçe ekleyip elinize yapışmıcak yumuşak bir kıvam alana kadar yoğurun. Şeker hamurunu top haline getirin. Üzerine margarin sürüp streç filmle iyice kaplayın. 1 gün beklettikten sonra kullanabilirsiniz. Oda sıcaklığında şeker hamurunu bu şekilde uzun süre saklayabilirsiniz. Şeker hamurunu kullanmadan önce iyice yoğurun. Kırılgan yapısı elastik bir hal alıcaktır. Gıda boyasıyla renklendirip istediğiniz gibi kullanabilirsiniz.
Haribo Marsmallow'u ben Bim marketten aldım.
Şeker hamuru tarifi için Ayşe Yaman'a teşekkür ederim.
9 Haziran 2010 Çarşamba
YEŞİL PASTA
6 tane yumurta
4 kahve fincanı toz şeker
1 kahve fincanı su
1 kahve fincanı sıvıyağ
2 kahve fincanı mısır nişastası
4 kahve fincanı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
arası için
1 poşet kremşanti
1 su bardağı soğuk süt
vişne taneleri
damla çikolata
üzeri için
1 poşet kremşanti
1 su bardağı soğuk süt
dövülmüş antep fıstığı
şeker hamurundan mantar
yenen şeker
Yapılışı
6 tane yumurtayı kırıp toz şekerle kabarıncaya kadar çırpın. Diğer malzemeleride ekleyin. Yağlanmış tepsiye döküp pişirin. Soğuyan keki ikiye bölün. Kremşantiyi sütle çırpın. Pandispanyanın arasına kremşantiyi sürün, çekirdekleri çıkarılmış vişneyi ve damla çikolatayı serpin. Diğer pandispanya tabanını üzerine kapatın. Üzeri için kremşantiyi sütle çırpın. Pastayı sıvayın. Bolca antep fıstığın serpin. Mantar ve şekerle süsleyin. Pastayı 1 gece buzdolabında dinlendirin.
8 Haziran 2010 Salı
KAYISI MARMELATI
1,5 kilo kayısı
1 kilo toz şeker
1 çay kaşığı limon suyu
Yapılışı
Kayısıların çekirdeklerini çıkarıp ikiye, üçe bölün. Tencereye koyup üzerine toz şekeri ilave edip ocağa koyup kaynatın. Kayısılar yumuşayıp katılaşmaya başlayınca blendırdan geçerin. Tekrar ocağa koyup limon suyunu ilave edip bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın.
Sıcak marmelatı hemen kavanoza koyup kapağını kapatıp ters çevirirseniz, reçel veya marmelatınız daha uzun süre dayanır.
5 Haziran 2010 Cumartesi
PEYNİRLİ ÜÇGENLER
3 çorba kaşığı oda sıcaklığında tereyağ
150 gr beyaz peynir
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kekik
aldığı kadar un
üzeri için
çörek otu
1 tane yumurta sarısı
Yapılışı
Tereyağını bir kaba alın. Beyaz peynir, kabartma tozu, pulbiber, kekik ve karabiberi ilave edip karıştırın. Üzerine azar azar un ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun. Hamuru düz bir zeminde unlayarak açın üçgen kalıplarla şekiller çıkarın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün çörek otu serpin. Önceden ısınmış fırında pişirin.
4 Haziran 2010 Cuma
KEŞ PEYNİRLİ SALATA
Malzemeler
1 çay bardağı rendelenmiş keş
1 adet lollorosso1 çay bardağı rendelenmiş keş
8-10 dal taze nane
50 gr konserve mantar
6-7 tane yeşil zeytin
ceviz içi
1 tatlı kaşığı kavrulmuş dolmalık fıstık
sosu için
2-3 yemek kaşığı zeytinyağ
yarım limon suyu
1 tatlı kaşığı nar ekşisi
Yapılışı
Yıkanmış lollorossoyu elinizle iri parçalar halinde koparıp servis tabağına alın. Üzerine doğradığınız nane, mantarı ve dolmalık fıstığı ilave edin. Yeşil zeytinin çekirdeklerini çıkarıp ikiye bölün. Keş peynirini salatanın üzerine serpin. Zeytin ve elinizle kırdığınız iri cevizleri serpin. Sosu için zeytinyağ, limon suyu ve nar ekşisini bir kasede karıştırıp salatanın üzerine gezdirin.
2 Haziran 2010 Çarşamba
ÇİKOLATA ÇANAĞINDA CREMOLE
Malzemeler
180 gr bitter çikolata1 paket çilekli cremole
2 su bardağı süt
çilek
çubuk çikolata
Yapılışı
Bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Silikon kalıplara fırça yardımıyla sürün. 1 saat buzdolabında bekletin. Bıçak yardımıyla kalıptan çıkarın. Cremole'yi hazırlayıp çikolata çanaklarının içerisine doldurun. Çilek ve çikolata çubuklarıyla süsleyin.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)