15 Nisan 2016 Cuma

KÜNCÜLÜ AKIT



Malzemeler
2 su bardağı susam
yarım su bardağı pekmez
1 su bardağı tuzsuz yer fıstığı
1 çay bardağı toz şeker
Yapılışı
Susamı tavada rengi dönene kadar kavurun. Yer fıstığını ekleyip 1-2 dakika daha karıştırın. Yarım su bardağı pekmezi ekleyip iyice karıştırın. Toz şekerini de ekleyip tavayı ocaktan alın ve toz şekerin erimesi için iyice karıştırın. Susamlı karışımı streç film serilmiş tepsiye döküp iyice bastırın ve dilimleyin. Buzdolabında 2-3 saat bekletip servis yapın. 

8 Nisan 2016 Cuma

PANELİ HELLİM KIZARTMASI



Malzemeler
1 paket pane harcı
7-8 dilim hellim peyniri
1 tane yumurta
1 yemek kaşığı tereyağ
Yapılışı
Yumurtayı ve pane harcını ayrı olarak kaselere alın. Peynirleri önce yumurtaya sonra pane harcına bulayıp bekletin. Tavaya 1 yemek kaşığı tereyağını koyup eritin, biraz kızmaya başlayınca peynirleri dizip arkalı, önlü kızartın.