Malzemeler
3-3,5 su bardağı un
yarım su bardağı yoğurt
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 tane yumurta
2 yemek kaşığı yumuşak tereyağ
1 tatlı kaşığı tuz
içi için
2 tane soğan
4 yemek kaşığı sıvıyağ
150 gr kıyma
yarım demet maydanoz
tuz
karabiber
1 küp kesme şeker
üzeri için
1 yumurta sarısı
susam
çörek otu
Yapılışı
Unu bir kaba alıp ortasını havuz şeklinde açın, Yoğurt, sıvıyağ, yumurta, tereyağ ve tuzu katıp yoğurun. Üzerine nemli bez örtüp 20-25 dakika dinlendirin. Hamuru 3 beze yapın. İç harcı için soğanı robottan geçirin. Tavaya yağı koyun, soğanı ekleyip biraz pembeleştirin. Kıymayı katıp kavurun. Tuz, kesme şeker ve karabiberi katıp ocaktan alın, ince kıyılmış maydanozu katın. Bezelerden birini oklavayla unlayarak ince açın. Soğuyan harcı üçe bölün. Hamurun 3'te 2'sine harcı yayın. Rulo yapın. Diğer bezelerede aynı işlemi uygulayın. Üç rulonun uç kısımlarını birleştirip saç örgüsü gibi örün. Yağlanmış tepsiye koyun. Hamur tepsiye büyük gelirse ikiye kesin. (İsterseniz hamuru 6 bezeye bölüp bezeleri daha küçük açıp üç ruloyu birleştirip saç örgüsü yapıp, daha sonra diğer 3 bezeyi tek tek açıp tekrar saç örgüsü yapabilirsiniz. ) Üzerine yumurta sarısı sürüp, çörekotu ve susam serpin. Önceden ısınmış fırında pişirin.