Malzemeler
2 kilo kabak
300 gram kıyma
1 tane soğan
2 su bardağı ince bulgur
1 çay kaşığı karabiber, pulbiber
1 tatlı kaşığı kuru reyhan
1 tatlı kaşığı nane
1 çay kaşığı kimyon
2 çay kaşığı tuz
yarım çay bardağı sıvıyağ
ayrıca
1 kase sarımsaklı yoğurt
yarım çay bardağı sıvıyağ
2 tatlı kaşığı toz pulbiber
Yapılışı
Kabağı dolma aparatıyla kabuklarını alacalı şekilde soyun. Soyulan kabakları iki parmak enliliğinde dilimleyin ve içini oyun. Kıyma, ince bulgur, rendelenmiş soğan, yarım çay bardağı sıvıyağ, kuru reyhan, tuz, ve diğer baharatları ekleyip iyice yoğurun. Hazırlanan kıymalı harcı içi oyulan kabaklara sıkıca doldurup, tencereye kabakları yan yana dizin. Üzerine 2 bardak kadar sıcak su ekleyip kısık ateşte pişirin. Servis tabağına alın üzerine sarımsaklı yoğurt ve kızgın sıvıyağda kızdırılmış toz pulbiber gezdirip servis yapın.