8 Temmuz 2015 Çarşamba

RÖŞTİ (PATATES)

 
 
Malzemeler
2 tane orta boy patates
150 gr muratbey anadolu lezzetleri
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz
Yapılışı
Patatesleri biraz sert kalacak şekilde haşlayıp kabuklarını soyun. Rendeleyip tuzla karıştırın. Tavaya tereyağını koyup eritin. Rende patatesin yarısını tavanın üzerine biraz bastırarak yayın. Üzerine ufak doğradığınız anadolu lezzetleri (tel peynir, dil ve örgü) peynirlerini yayın. Üzerine tekrar kalan patatesin yarısını yayın. Orta ateşte her iki tarafınıda iyice kızartıp sıcak servis yapın. 

4 Temmuz 2015 Cumartesi

KATIKLI DOLMA

 
 
Malzemeler
2 kilo kabak
300 gram kıyma
1 tane soğan
2 su bardağı ince bulgur
1 çay kaşığı karabiber, pulbiber
1 tatlı kaşığı kuru reyhan
1 tatlı kaşığı nane
1 çay kaşığı kimyon
2 çay kaşığı tuz
yarım çay bardağı sıvıyağ
ayrıca
1 kase sarımsaklı yoğurt
yarım çay bardağı sıvıyağ
2 tatlı kaşığı toz pulbiber
Yapılışı
Kabağı dolma aparatıyla kabuklarını alacalı şekilde soyun. Soyulan kabakları iki parmak enliliğinde dilimleyin ve içini oyun. Kıyma, ince bulgur, rendelenmiş soğan, yarım çay bardağı sıvıyağ, kuru reyhan, tuz, ve diğer baharatları ekleyip iyice yoğurun. Hazırlanan kıymalı harcı içi oyulan kabaklara sıkıca doldurup, tencereye kabakları yan yana dizin. Üzerine 2 bardak kadar sıcak su ekleyip kısık ateşte pişirin. Servis tabağına alın üzerine sarımsaklı yoğurt ve kızgın sıvıyağda kızdırılmış toz pulbiber gezdirip servis yapın.

1 Temmuz 2015 Çarşamba

ÇİKOLATALI DONDURMALI PASTA



Malzemeler
3 tane yumurta
3 kahve fincanı toz şeker
2 kahve fincanı un
2 yemek kaşığı kakao
1 kahve fincanı mısır nişastası
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1/2 kahve fincanı su
2 yemek kaşığı sıvıyağ
ayrıca
2 paket kakaolu dondurma
2 su bardağı süt
üzeri için
1 paket beyaz çikolata
pembe renkli şeker
Yapılışı
Yumurtaları toz şekerle kabarıncaya kadar çırpın. Sıvıyağ ve suyu ekleyip tekrar çırpın. Elenmiş un, kakao, mısır nişastası, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip kelepçeli bir kalıba karışımı dökün. Fırında pişirin. Soğuyan keki ikiye bölün. 2 paket toz dondurmayı süt ile çırpın. Yarısını kekin içine sürün. Diğer keki üzerine kapatın. Kalan dondurmayla pastayı kaplayın. Üzerine beyaz çikolatayı rendeleyin ve pembe renkli şeker serpin. Buzluğa koyup 1 gece bekletin. Servis yapmadan 15-20 dakika önce buzluktan çıkartın.

KNORR'DAN YENİ- YÖRESEL ERİŞTELİ DOMATES ÇORBASI

 
 
Knorr Yöresel Ege Usulü Erişteli Domates Çorbası çıkarmış. Ben denedim, sizinde denemenizi tavsiye ederim.