Malzemeler
1 bütün tavuk göğsü
1 çorba kasesi erişte (çorbalık)
1 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 yumurta sarısı
1/2 limon suyu
tuz
nane
2 lt su
Yapılışı
Tavuğu tuzlu suda haşlayıp tiftikleyin. 1 çorba kaşığı sıvıyağda salçayı kavurun. Tavuk suyunu ekleyip kaynatın. Kaynayan suya erişteyi ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin. Tiftiklediğiniz tavukları ekleyin. Yumurta sarısını limon suyuyla çırpın, çorbanın suyundan bir iki kaşık alıp ılıştırın. Sicim gibi akıtıp çorbaya katın. 5 dakika kaynatın. En son kalan sıvıyağda naneyi kızdırıp çorbaya ekleyin.
Not: Gerekirse çorbaya su ilavesinde bulunun.