30 Haziran 2009 Salı

PATATES SOSİS ŞİŞ



Malzemeler
2-3 adet patates
7-8 adet sosis
kızartmak için
sıvıyağ
Yapılışı
Patateslerin kabuğunu soyup sosis büyüklüğünde halkalar çıkarın. Sosisleri dilimleyin. Yağı kızdırın önce patatesleri kızartın. Daha sonra sosisleri kızartın. Kürdana patates ve sosis olarak dizin. Servis yapın.

AÇMA PİZZASI



Malzemeler
6 adet açma
sosu için
1 yemek kaşığı salça
3-4 çorba kaşığı su
kekik
üzeri için
salam
sosis
sucuk
kaşar peyniri
Yapılışı
Açmaları ortadan enlemesine ikiye bölün. Salçalı sosu üzerlerine sürün. İstediğiniz malzemeyi üzerine yerleştirin. Sıcak fırında kaşar peyniri eriyene kadar pişirin.

28 Haziran 2009 Pazar

TİRAMİSU



Malzemeler
3 adet yumurta
3 kahve fincanı toz şeker
2 kahve fincanı un
1 kahve fincanı mısır nişastası
yarım kahve fincanı su
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı kakao
ıslatmak için
1 kahve fincanı sıcak su
1 yemek kaşığı granül kahve
1 çorba kaşığı toz şeker
kreması için
1 yumurta sarısı
4 su bardağı süt
3 kahve fincanı un
3 kahve fincanı toz şeker
1 paket vanilya
1 adet damla sakızı
1 kutu labne peynir
ayrıca
kakao
süslemek için
bitter çikolata
çilek
boncuk
Yapılışı
Pandispanya için yumurtayı toz şekerle çırpın. Diğer malzemeleride ekleyip keki pişirin. Pişen keki soğuyunca ikiye bölün. Kreması için süt, un, toz şeker ve yumurta sarısıyla bir krema hazırlayın. Ocaktan almaya yakın damla sakızını ilave edin. Ocaktan aldıktan sonra vanilyayı ekleyip bekletin. Soğuyan kremaya labne peynirini katıp mikserle 5 dakika çırpın. Sıcak suda granül kahveyi ve toz şekeri eritin. Pandispanyayı bu suyla ıslatın. Hazırladığınız kremadan ortasına bolca sürün. Diğer kek tabanını üzerine kapatın. Sıcak kahveli suyla ıslatın. Kalan kremayı üzerine yayın. Kakaoyu eleyin. Benmari usulü eriyen çikolataya çilekleri batırıp boncukla süsleyin.

BAHÇEMİZDEKİ ÇİÇEKLER

Bahçemizdeki çiçekleri size göstermek istedim. Ama bazı çiçeklerin adlarını bilmiyorum. Bu yüzden bildiğim çiçeklerin adlarını yazdım.


Ortanca




Lilyum







Sardunya










Fesleğen




Limon Çiçeği




Hüsnü Yusuf




Bodur Gül



Gül

 



Kırmızı Gül




Kokulu Isparta Gülü



Kadife Çiçeği






Ezan Çiçeği




 Keçi Tırnağı


Hanımeli



Yıldız Çiçeği




Papatya





Karanfil




Gül Hatmi





























27 Haziran 2009 Cumartesi

SOĞANLI CEVİZLİ MAKARNA



Malzemeler
1 çorba kasesi kesme makarna (ev eriştesi)
3 adet soğan
1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz
1 demet maydanoz
tuz
karabiber
yarım çay bardağı sıvıyağ
Yapılışı
Kesme makarnaları kaynar tuzlu suda haşlayın. Soğanları yemeklik doğrayıp sıvıyağda kavurun. Hafif rengi dönen soğanlara cevizi katıp 4-5 dakika kavurun. En son ince kıyılmış maydanozu, tuzu ve karabiberini katın. Haşladığınız kesme makarnaları içerisine katıp bir iki kez çevirin. Servis tabağına alın.

26 Haziran 2009 Cuma

TAVUKLU PATATES



Malzemeler
6 adet tavuk baget
3 adet patates
1 yemek kaşığı salça
1 adet domates
tuz
kekik
yeterince su
Yapılışı
Patateslerin kabuklarını soyup elma dilimi şeklinde doğrayın. Tavukları tencereye dizin. Üzerine patatesleri yerleştirin. Salçayı biraz suyla ezin. Tuzunu katı. Tavukların üzerine salçalı suyu gezdirin. Üzerine halka doğranmış domatesleri dizin. Kısık ateşte patatesler ve tavuklar yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan almadan 5 dakika önce üzerine kekik serpin.

SOSİSLİ KAŞAR



Malzemeler
8-10 tane sosis
kaşar peyniri
Yapılışı
Teflon tavaya çok az sıvıyağ dökün. Sosisleri tavada ara sıra sallayarak kızartın. Üzerine kaşar peyniri dilimlerini yerleştirip kürdanla tutturun. Ocağın altını kapatın. Tavanın da kapağını kapatın. Sıcaklığıyla kaşar peynirleri erir. Sıcak servis yapın.

HEPSİ BİZİM BAHÇEDEN 2

Bahçemizdeki meyveler ve sebzeler mevsimine göre yavaş yavaş olmaya başladı. Bunları sizlere göstermek istedim.

Kiraz







Vişne








Dut









Ihlamur

Ihlamuru yeni topladık. Kurutup kışın ıhlamur çayı yapıp içiyoruz.


 

25 Haziran 2009 Perşembe

PATATESLİ GÖZLEME



Malzemeler
500 gr un
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı yaşmaya
alabildiği kadar ılık su
içi için
3 adet patates
1 adet soğan
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı pulbiber
ayrıca
üzerine sürmek için tereyağ
Yapılışı
Tüm malzemeleri karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. Cevizden biraz daha büyük parçalar koparın. Yuvarlayıp 10-15 dakika dinlendirin. Patatesleri tuzlu suda haşlayıp ezin. Soğanı sıvıyağda kavurun. Haşlanmış ezilmiş patatesi ve pulbiberini katıp karıştırın. Hamurları oklava yardımıyla hazır yufka büyüklüğünde açın. İç malzemeden serpin. İki kenarını ortada birleştirin. Biraz iç malzeme serpin. Diğer iki tarafınıda ortada birleştirin. Sacda veya teflon tavada arkalı-önlü pişirin. Pişen gözlemeleri tereyağla yağlayıp servis yapın.

ÇİLEKLİ ÇİKOLATALAR



Malzemeler
çilek
kiraz
bitter çikolata
hindistan cevizi
antep fıstığı
Yapılışı
Çilekleri yıkayıp iyice kurulayın. Bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Çileklerin yarısını çikolataya batırın. Daha sonra hindistan cevizi ve antep fıstığına batırabilirsiniz. Kirazlarıda çikolataya batırın. Alüminyum folyo üzerinde bekletin. Bitter çikolata donduktan sonra servis yapın.

MİM 15

Sevgili Arkadaşlarım,
meltemmutfakta
eyerhagu
pastaciseda
sengulceherturden
beni mimlemişler. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Hemen cevaplıyorum.
KULLANDIĞINIZ PARFÜM NEDİR?
Parfümde tekrar kullanımım yoktur. Bittiği zaman mutlaka başka alırım.
Şu an; AVON little Black Dress EDP kullanıyorum.
KULLANDIĞINIZ KREMİN MARKASI NEDİR?
Çok fazla krem kullanan biriyim. Ama yüzüm için Nıvea Q10 Plus kullanıyorum.
ŞU AN OKUDUĞUNUZ KİTAP NEDİR?
Ayşe Kulin (Umut- Hayat Akan Bir Sudur)
EN SON ALDIĞINIZ ÜÇ ÜRÜNÜN ADI NEDİR?
Yaz için, eşofman, badi, terlik
EN SEVDİĞİNİZ ÜÇ DİZİ NEDİR?
Çok fazla dizi izleyen biriyim. Bu yüzden isimlerini yazmıyım.

24 Haziran 2009 Çarşamba

İÇLİ PİLAV




Malzemeler
2 su bardağı pirinç
350 gr kuzu ciğer
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
2 çorba kaşığı dolmalık üzüm
1 adet soğan
1 çay bardağı sıvıyağ
2 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
karabiber
yenibahar
tarçın
Yapılışı
Pirinci sıcak tuzlu suda 20 dakika bekletin. Ciğerleri küp küp doğrayıp iki yemek kaşığı sıvıyağda kavurun. Soğanı yemeklik doğrayıp sıvıyağda kavurun. İçerisine dolmalık fıstıklarıda ekleyip pembeleşmesini sağlayın. Yıkayıp süzüğünüz pirinçleri dolmalık üzümleri ekleyip kavurun. Tuzunu ve baharatlarını katıp 3 su bardağı sıcak su ekleyin. Kısık ateşte pişirin. Pilavı ocaktan aldıktan sonra, kavurduğunuz kuzu ciğerini ekleyip harmanlayın. Pilavın üzerini havlu bir peçete ile kapatıp 15 dakika demlendirin.

22 Haziran 2009 Pazartesi

COCOSTAR KURABİYE



Malzemeler
1 paket yumuşamış margarin
1 su bardağı pudra şekeri
2 yemek kaşığı kakao
2 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
alabildiği kadar un
içi için
2 su bardağı hindistan cevizi
1 yumurta akı
1 su bardağı pudra şekeri
ayrıca
1 paket bitter çikolata
Yapılışı
Hamuru için tüm malzemeleri karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. İçini hazırlamak için tüm malzemeleri karıştırıp yoğurun. Gerekirse hindistan cevizi veya yumurta akı ekleyin. Hamuru 35 parçaya bölün. İç malzemesinide 35 parçaya bölün.


Hamurdan elinize alıp hafifçe inceltin. İç malzemesini ortasına yerleştirip büzdürün.


Kapattığınız yer alta gelecek şekilde tepsiye dizin. Kızgın fırında pişirin. Çikolatayı benmari usulü eritip soğutun. Kurabiyelerin üzerine gezdirin.