30 Ocak 2013 Çarşamba

İKİ RENKLİ MUZLU MOZAİK PASTA

 
 
Malzemeler
2 su bardağı süt
1,5 su bardağı toz şeker
2 tane yumurta
2 tane vanilya
100 gr margarin
3 paket pötübör bisküvi
3 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı damla çikolata
üzeri için
50 gr bitter çikolata
50 gr sütlü çikolata
beyaz ve frambuazlı damla çikolata
çakıl taşı çikolata
rulo kat
toz antep fıstığı
muz
Yapılışı
Margarini eritip, soğutun. Kakao ve damla çikolata hariç, diğer malzemeleri ekleyip karıştırın. Bisküvileride ekleyip yoğurun. Katı olursa biraz süt, cıvık olursa bisküvi ilave edin. Harcı ikiye bölün, yarısına kakao katın, diğer beyaz harca damla çikolata katıp elinizle yoğurun. Kalıbı streç film ile sarın. Alta beyazlı harcı yayıp elinizle düzeltin, muz dilimlerini dizip, üzerine kakaolu harcı yayın. Streç film ile üzerini kapatıp buzlukta 1 saat kadar bekletin. Buzluktan çıkarıp mozaik pastayı kalıptan çıkarın. Üzerine benmari usulü erittiğiniz bitter ve sütlü çikolatayı dökün. İstediğiniz gibi süsleyip buzdolabında 2-3 saat bekletip servis yapın.
 

29 Ocak 2013 Salı

CEVİZLİ ÜZÜMLÜ ÇÖREK

 

 
 
Malzemeler
2 su bardağı su
1/2 paket yaşmaya
1 çay kaşığı tuz
alabildiği kadar un
1/2 çay bardağı sıvıyağ
2 çorba kaşığı toz şeker
1 yumurta sarısı (üzeri için)
içi için
1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
1 su bardağı kuru üzüm
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
Yapılışı
Hamur için tüm malzemeleri karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın. Hamuru 1 saat dinlendirin. Hamuru ikiye bölün. Merdane ile açın. İçerisine, toz şeker, ceviz, üzüm ve sıvıyağ gezdirip rulo yapıp, gül şekli verin. Üzerine hafifçe bastırın. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin. 20 dakika bekletin. Sıcak fırında pişirin.
 

26 Ocak 2013 Cumartesi

SEBZELİ PEYNİR KÖFTESİ

 
 
Malzemeler
1 demet taze soğan
1 demet ıspanak
1/2 demet dereotu
1/2 demet maydanoz
3 tane yumurta
tuz
karabiber
galeta unu
kızartmak için
sıvıyağ
Yapılışı
Sebzelerin hepsini ince ince doğrayın. Muratbey lor peyniri ve diğer malzemeleri ekleyip yoğurun. İstediğiniz kıvama gelinceye kadar galeta unu ekleyin. Şekil verip kızgın sıvıyağda kızartın.
 

23 Ocak 2013 Çarşamba

MARMELATLI KURABİYE




Mevlid Kandiliniz mübarek olsun.

Malzemeler
250 gr oda sıcaklığında tereyağ
4 yemek kaşığı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 adet portakal kabuğu rendesi
1 yumurta sarısı
alabildiği kadar un
üzeri için
yarım su bardağı ahududu marmelatı
1 su bardağı file fındık
Yapılışı
Tereyağ, pudra şekeri, kabartma tozu, vanilya, rendelenmiş portakal kabuğu ve 1 yumurta sarısını iyice karıştırın. Aldığı kadar un ekleyip yoğurun. Hamurdan bezeler koparıp elinizle yuvarlayın. Ortalarına baş parmağınız ile bastırın. File fındığa bulayıp yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısınmış fırında renk değiştirene kadar pişirin. Soğuyunca ortalarına marmelat koyup servis yapın.

PEYNİRLİ MİNİ KURABİYELER





Malzemeler
2 tane yumurta sarısı (biri üzeri için)
150 gr oda ısısında tereyağ
1 çay kaşığı tuz
60 ml su
yarım çay kaşığı mahlep
250 gr un
içi için
75 gr muratbey naturena herban peynir
75 gr muratbey sürmeli beyaz peynir
üzeri için
susam
Yapılışı
Tereyağ, tuz ve 1 yumurta sarısını geniş bir kapta karıştırın. Un, mahlep ve suyu ekleyip yoğurun. Unu gerektikçe azar azar ilave edin. Üzerini örtüp 30 dakika buzdolabında bekletin. Hamurdan küçük parçalar koparıp elinizle bastırarak inceltin ve içi için, muratbey naturena herban ve sürmeli beyaz 'ı karıştırıp ortasına koyup kapatın ve yuvarlayın. Yağlanmış tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin. Önceden ısınmış fırında pişirin.



22 Ocak 2013 Salı

PATATESLİ MİNİ ÇÖREKLER




Malzemeler
1 su bardağı sıvıyıyağ
1 su bardağı yoğurt
125 gr oda ısısında margarin
1 çay kaşığı tuz
1 yumurta akı
1 tane kabartma tozu
2 su bardağı un
iç harcı için
3 tane patates
1 yemek kaşığı tereyağ
yarım su bardağı süt
3 yemek kaşığı muratbey lor peyniri
tuz
karabiber
üzeri için
yumurta sarısı
susam
Yapılışı
Bir kapta sıvı malzemeleri karıştırın. Daha sonra diğer malzemeleri ekleyip karıştırın. Yumuşak bir hamur yoğurun. Unu gerektikçe azar azar ilave edin. Hamurun üzerini örtüp yarım saat dinlendirin. Patatesleri tuzlu suda haşlayın. Rendeleyip tereyağ ile kavurun. Ocaktan alıp süt, muratbey lor peyniri, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Hamuru bezelere bölüp her birini dirdörtgen şeklinde açın. Ortalarına harçtan yerleştirip hamuru kapatın. Yağlanmış tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpin. Önceden ısınmış fırında pişirin. Ilık servis yapın.

İKİ RENKLİ UN KURABİYESİ




Malzemeler
250 gr tereyağ (oda ısısında)
250 gr pudra şekeri
4 yemek kaşığı buğday nişastası
alabildiği kadar un
ayrıca
2-3 yemek kaşığı kakao
Yapılışı
Oda ısısında yumuşayan tereyağını elinizle iyice krema kıvamı alana kadar yoğurun. İçine pudra şekeri, buğday nişastası ve alabildiği kadar un ilave edip tekrar yoğurun. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlayın. Hamuru ikiye bölüp yarısına kakao katıp tekrar yoğurun. Beyaz hamurdan ve kakaolu hamurdan birer parça alıp elinizle yuvarlayıp tepsiye dizin. Önceden ısınmış fırında pişirin.

21 Ocak 2013 Pazartesi

KOLAY PİDE




Malzemeler
5 su bardağı un
2 tane yumurta (birinin sarısı üzerine)
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı su
1 tane kabartma tozu
1 yemek kaşığı sirke
1,5 tatlı kaşığı tuz
içi için
1 çorba kasesi muratbey lor peyniri
1/2 demet maydanoz
Yapılışı
Kabartma tozunun üzerine sirkeyi döküp kabartın. Tüm malzemeleri karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın. 20 dakika dinlendirin. Ceviz büyüklüğünde toplar yapın. Merdane yardımıyla bıçak sırtı kalınlığında açın. Muratbey lor peynirine ince kıyılmış maydanozu katıp karıştırın. İç malzemeden koyup şekil verin. Tüm malzemelere aynı işlemi uygulayın. Üzerine yumurta sarısı sürün. 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

BEĞENDİLİ BÖREK




Malzemeler
4 adet yufka
6 adet patlican
200 gr muratbey taze kaşar peyniri
2 çorba kaşığı muratbey tereyağ
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
sosu için
1/2 çay bardağı sıvıyağ
2 çay bardağı su
ayrıca
1 yumurta sarısı
Yapılışı
Patlicanları közleyip kabuklarını soyup ezin. 2 çorba kaşığı muratbey tereyağını eritip unu kavurun. 1 su bardağı sütü ekleyip hızlıca karıştırın. Közlenmiş patlicanı ve tuzu ekleyi pişirin.  Ocaktan almaya yakın muratbey kaşar peynirini rendeleyip ekleyin. Bir yufkayı serip üzerine yağlı su gezdirin, diğer yufkayı üzerine serip tekrar yağlı su gezdirin. Yufkayı sekize bölün. İç malzemeden koyup sigara böreği gibi sarın. Diğer yufkyada aynı işlemi uygulayın. Yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün. Sıcak fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

MURATBEY PEYNİRLİ DİP SOS



Muratbey Sürmeli Peynirle yeni tanıştım. Sanırım Sürmeli peynirde kahvaltılarımın vazgeçilmezi olacak. Tadı gerçekten çok güzel ister dilim olarak ister ekmeğe sürülebilen çok güzel bir lezzet.
Sürmeli beyaz peynir, sağladığı farklı sunum alternatifleriyle peynirde 3’ü bir arada konseptini oluşturuyor ve sofralarımızı lezzetiyle şenlendiriyor. “Sürmeli” beyaz peynir ile peynir severler, isterlerse peynirlerini ekmeklerine sürecek, isterlerse dilimleyecek ya da küp küp doğrayıp farklı sunumlar gerçekleştirebilecekler.
Ben kahvaltı için milföylerimin yanına Muratbey'in labne ve krem peynirine birde Sürmeli peynirini ekleyip karıştırıp harika bir dip sos yaptım.

MURATBEY'DEN YENİ LEZZET BURGU PEYNİR




Genelde kahvaltıda en sevdiğim şey peynir çeşitleridir.
Ama Muratbey Peynirleri gibi bu kadar çok çeşit peynir alternatifi görmemiştim. Muratbey "Yaşasın Peynir Devrimi" sloganıyla, 77 çeşit peynirleriyle dünyada bir ilk olan Muratbey Naturena sofralarda farklı ve keyifli bir devrime imza atıyor. 
Burgu formundaki yepyeni lezzet, Muratbey Burgu,  sanırım Türkiye’de ve Dünyada bir ilk. Hem de çocuklar için inanılmaz lezzetli ve yemeside bir o kadar keyifli. Kahvaltı sofralarında görüntüsü ile çok hoş bir sunum sergiliyor. Üstelik tel tel ayrılması, tadı, görüntüsü ile eminim kahvaltı sofralarınızın vazgeçilmezi olacak.
Ben salam dilimlerine sardım ve yanında atıştırmalık milföylerle bir tabak hazırladım ve kahvaltıda keyifle yedik. Bütün marketlerde kolaylıkla bulabileceğiniz bir lezzet. Ben tadını çok beğendim. Mutlaka sizde tadın.

18 Ocak 2013 Cuma

DAMLA ÇİKOLATALI UN KURABİYESİ




Tarifimi Yumurtasız ve Sütsüz Tarifler etkinliğini yapan arkadaşım pasasofram 'a gönderiyorum.

Malzemeler
250 gr tereyağ (oda ısısında)
250 gr pudra şekeri
4 yemek kaşığı buğday nişastası
alabildiği kadar un
ayrıca
damla çikolata
Yapılışı
Oda ısısında yumuşayan tereyağını elinizle iyice krema kıvamı alana kadar yoğurun. İçine pudra şekeri, buğday nişastası ve alabildiği kadar un ilave edip tekrar yoğurun. Ele yapışmayan bir hamur hazırlayın. Hamurdan cevizden biraz daha küçük parçalar koparıp elinizle yuvarlayıp tepsiye dizin. Üzerine damla çikolata batırın. Önceden ısınmış fırında pişirin.

17 Ocak 2013 Perşembe

BUĞDAY SALATASI





Malzemeler
2 su bardağı buğday
1 tane kırmızı biber
1 tane yeşil biber
1 tane sarı biber
yarım demet taze soğan
yarım demet maydonoz
yarım demet taze nane
1 çorba kasesi mısır
5-6 tane kornişon turşu
8-9 tane ıspanak kökü
5-6 yemek kaşığı nar
yarım limon
sıvıyağ
tuz
nar ekşisi
Yapılışı:
Buğdayı bir gece öncesinden sıcak su ile haşlayıp bekletin. Ertesi gün yıkayıp tuzlu suda buğday iyice yumuşayana haşlayın. Pişen buğdayları süzdürüp soğumaya bırakın. Diğer malzemeleri küçük küçük doğrayıp buğdaya ekleyip karıştırın. Nar ekşisi, limon suyu, tuz ve sıvıyağını ekleyip karıştırın.

12 Ocak 2013 Cumartesi

ISPANAKLI FISTIKLI MAKARNA




Malzemeler
yarım paket makarna
1 bağ ıspanak
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
2 çorba kaşığı sıvıyağ
2 çorba kaşığı tulum peyniri
tuz
karabiber
Yapılışı
Makarnayı tuzlu suda haşlayıp süzün. İnce doğradığınız ıspanakları sıcak makarnaya katıp karıştırın. Servis tabağına alın. 2 çorba kaşığı sıvıyağda dolmalık fıstıkları pembeleşinceye kadar kavurun. Makarnanın üzerine tulum peynirini ve fıstıkları gezdirin.

10 Ocak 2013 Perşembe

PEYNİRLİ KATMER





Malzemeler
3 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
alabildiği kadar ılık su
yağlamak için
sıvıyağ
içi için
tulum peyniri
maydanoz
Yapılışı
Un, su ve tuz ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. Ceviz büyüklüğünde toplara ayırın. Açabildiğince ince açın. 1 çorba kaşığı kadar sıvıyağ gezdirin. Maydanozla karıştırdığınız peynirden serpip rulo yapıp gül şekli verin. Hafifçe merdaneyle açın. Az yağla yağladığınız teflon tavada pişirin.

8 Ocak 2013 Salı

LAHANALI YARMA KÖFTESİ





Malzemeler
1 su bardağı yarma
2 su bardağı yoğurt
1 küçük lahana
2 diş sarımsak
tuz
ayrıca
3 tane soğan
1 çay bardağı sıvıyağ
tuz
Yapılışı
Yarmaya tuz ve su katıp yoğurun. Küçük toplar yapıp tuzlu kaynar suda haşlayın. Lahanayı ince ince doğrayıp haşlayın. Sarımsağı ezin. Haşlanmış köfteyi, lahanayı, sarımsağı ve yoğurdu karıştırıp servis tabağına alın. Üzeri için soğanları yemeklik doğrayın sıvıyağda soteleyip tuzunu katın. Lahanalı köftenin üzerine gezdirin.

6 Ocak 2013 Pazar

YAĞ MANTISI


 
 
 
Malzemeler
2  su bardağı un
1 tatlı kaşığı yaşmaya
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
alabildiği kadar ılık su
kızartmak için
sıvıyağ
içi için
300 gr kıyma
2 tane soğan
tuz
karabiber
ayrıca
1 çorba kasesi yoğurtlu sarımsak
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı salça
Yapılışı
Hamur için tüm malzemeleri karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. 20 dakika dinlendirin. Soğanı rendeleyip kıyma tuz ve karabiberi katın. Hamuru merdane ile bıçak sırtı kalınlığında açın kare parçalara ayırın. Kıymalı harçtan koyup dört köşesini kapatın. Kızgın yağda kızartın. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökün. Yağda kızdırılmış salça gezdirin.
 

4 Ocak 2013 Cuma

MİLFÖYDE MEYVE























Malzemeler
8 tane milföy hamuru
mevsim meyveleri
1 yumurta sarısı
Yapılışı
1 tane yumuşayan milföyün kenarlarından bıçakla çerçeve çıkarıp diğer 1 milföyün üzerine kapatın. Diğer milföylerede aynı işlemi yapın. Yağlanmış tepsiye dizin. Kenar çerçeve kısımlarına yumurta sarısı sürün. Önceden ısınmış fırında pişirin. Soğuyan milföyün ortasına meyvelerden koyun. Üzerine çikolata sosu gezdirip servis yapın.

3 Ocak 2013 Perşembe

TAHİN SOSLU PATATES SALATASI




Malzemeler
4 tane haşlanmış patates
3 tane haşlanmış yumurta
1 su bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı mayonez
2 yemek kaşığı tahin
2 diş sarımsak
tuz
süslemek için
haşlanmış bezelye
salatalık turşusu
Yapılışı
Patatesleri küp küp doğrayıp servis tabağına alın. Üzerine küp küp doğradığınız yumurtaları yerleştirin. Sarımsağı ezin diğer malzemeleride ekleyip karıştırın. Patates salatasının üzerine gezdirin. Bezelye ve turşuyla süsleyin.

2 Ocak 2013 Çarşamba

KATIKLI EKMEK




Malzemeler
3 su bardağı un
1/2 paket yaş maya
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz
alabildiği kadar ılık su
1 çorba kaşığı toz şeker
içi için
1 çorba kasesi lor peyniri
2 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı susam
Yapılışı
Hamur için tüm malzemeleri karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. 1 saat dinlendirin.Yağlanmış tepsiye hamuru elinizle bastırarak yayın. Harcı için tüm malzemeleri karıştırıp hamurun üzerine yayın. Kızgın fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

PINAR BEYAZ ÇİKOLATALI




Pınar çocuklar için harika bir lezzet yaratmış  Pınar Beyaz Çikolatalı bu güzel lezzetten banada yollamış. Televizyonda reklamlarda gördüğümde tadı nasıl acaba, tatlımı yoksa tuzlumu diye tereddütde kaldım. Pınar Beyaz Çikolatalı'nın tadına baktıktan sonra az şekerli, hiç yoğun ve ağır olmayan çikolata tadı ve peynirin birleşmesiyle harika bir tat olduğunu düşünüyorum. Ben her sabah 2 dilim ekmeğin birine krem peynir birine şokella sürerdim. Şimdi iki lezzet bir arada ben tadını çok beğendim. Hem çocuklar için hemde biz büyükler için özellikle sabah kahvaltılarında harika bir lezzet olduğunu düşünüyorum. Ayrıca güzel çantalarıda çok hoşuma gitti. Pınar'a teşekkür ederim.