Malzemeler125 gr oda sıcaklığında tereyağ
125 gr oda sıcaklığında margarin
1 kahve fincanı süt
2 tane yumurta
yarım kahve fincanı haşhaş tohumu
1 çay kaşığı silme karbonat
1'er çay kaşığı toz şeker, tuz
aldığı kadar un
için için250 gr kıyma
1 kahve fincanı ince bulgur
1 su bardağı dövülmüş ceviz
2 tane soğan
yarım kahve fincanı sıvıyağ
1 kahve fincanı su
tuz, karabiber
üzeri için1 yumurta sarısı
Yapılışıİçi için, ince doğranmış soğanı sıvıyağında hafif pembeleşene kadar kavurun. Kıymayı ilave edin ve 1-2 dakika daha kavurun. Bulguru katın ve karıştırın. Suyu ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirip, ocaktan alıp soğutun. Ceviz, tuz ve karabiberinide katıp karıştırın. Hamur için, tereyağı, margarin, süt, yumurta, haşhaş, karbonat, toz şeker ve tuzu karıştırın. Kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edene kadar un ilave edip yoğurun. Üzerini örtüp yarım saat dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp çay tabağı büyüklüğünde açın. Bir ucuna iç harçtan koyun ve diğer ucu üzerine kapatıp, yarım ay şekli verip yağlanmış tepsiye dizin. Malzeme bitene kadar bu işleme devam edin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çatalla kenarlarına bastırın. Önceden ısınmış fırında pişirin.