17 Aralık 2014 Çarşamba

ANTEP PEYNİRLİ ISPANAK SALATASI


 

 
 
Malzemeler
1 bağ bebek ıspanak
3 yemek kaşığı kısırlık bulgur
2 yemek kaşığı sıvıyağ
7-8 tane ceviz
tuz
limon suyu
Yapılışı
Bulguru sıcak suda ıslatıp şişmesini bekleyin. Ispanakları yıkayıp doğrayın. Ispanağı servis tabağına alın. Üzerine bulguru ve elinizle ufak parçalara kırdığınız cevizi serpin, tuzu, yağı ve limon suyunu gezdirin. Antep peynirini ılık suda 15 dakika bekletin. Küçük kareler halinde doğrayıp teflon tavada yağsız pişirin. Salatanın üzerine peynirleri dizin.
 

12 Aralık 2014 Cuma

KIRPIK (SAKALLI POĞAÇA)

 
 
 
Malzemeler
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı ılık süt
1 paket ınstant maya
1 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
aldığı kadar un
ayrıca
1 çorba kasesi rendelenmiş kaşar peyniri
yarım demet maydanoz
1 tane yumurta sarısı
Yapılışı
Bir bardak unu bir kaba alıp üzerine toz şeker, tuz ve kuru mayayı ekleyin. Üzerine süt ve sıvıyağı ekleyin. Un ilave edip yumuşak bir hamur yoğurun. Hamurun üzerini örtüp mayalanması için bekleyin. Mayalanan hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp elinizle yuvarlayıp yağlanmış tepsiye dizin. 20-25 dakika daha tepside bırakıp biraz daha mayalandırın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısınmış fırında pişirin. Poğaçaları fırından alın, ilk sıcaklığı gidince bıçakla aralarını kesin. İçlerine kaşar peyniri koyup biraz taşırın, isterseniz taşan kısımlarını ince kıyılmış maydanoza batırıp kırpık görüntüsü verin.

9 Aralık 2014 Salı

ÇANTA POĞAÇA

 
 
 
Malzemeler
200 gr tereyağ (oda ısısında)
1 su bardağı yoğurt
2 tane yumurta (birinin sarısı üzerine)
1 tane kabartma tozu
1 çay kaşığı mahlep
2 çay kaşığı tuz
yarım su bardağı sıvıyağ
aldığı kadar un
için için
250 gr muratbey antep peyniri
üzeri için
haşhaş tohumu ve çörek otu
Yapılışı
Tereyağını elinizle iyice yoğurun. Yoğurt, yumurta ve sıvıyağını ekleyip tekrar yoğurun. Diğer malzemeleride ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru 15 dakika dinlendirin. Dinlenen hamuru ikiye bölün. Hamurun bir tanesini unlayarak iyice açın. Yuvarlak bir kalıpla şekiller çıkarın. Şekilleri yağlı kağıtla kaplanmış tepsiye dizin. Daha küçük bir yuvarlak kalıpla tekrar ortasına bastırın. Ama yarım ay şeklinde kesin. Kesmediğiniz tarafa 15 dakika sıcak suda bekletip küçük parçalara kestiğiniz antep peynirini koyun. Diğer kısmı üzerine kapatın. Kalan diğer hamurada aynı işlemi yapın. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Saplarına haşhaş serpin. Çantanın düğmesi diye çörek otu serpin. Önceden ısınmış fırında pişirin.

3 Aralık 2014 Çarşamba

TRABZON HURMALI NARLI KUP

 
 
 
Malzemeler
yarım kilo süt
3 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı margarin
nar için
1 su bardağı nar suyu
yarım su bardağı su
2 yemek kaşığı mısır nişastası
3 yemek kaşığı toz şeker
trabzon hurması için
1 su bardağı trabzon hurması suyu
yarım su bardağı su
2 yemek kaşığı mısır nişastası
2 yemek kaşığı toz şeker
süs için
toz antep fıstığı
Yapılışı
Trabzon hurmalı muhallebi için trabzon hurmalarını blenderdan geçirip 1 su bardağına tamamlayın. Nişastayı yarım su bardağı suyla açın. Trabzon hurması suyu, toz şekeri ve nişastalı suyu tencereye koyup sürekli karıştırarak pişirin. Kuplara paylaştırın. Beyaz muhallebi için tencerede un, süt ve toz şekeri sürekli karıştırarak pişirin. Ocaktan alınca margarini ekleyip mikserle 1-2 dakika çırpıp hurmalı muhallebinin üzerine paylaştırın. Narlı muhallebi için, nişastayı yarım su bardağı suyla açın. Nar suyu, toz şeker ve nişastalı suyu tencereye koyup sürekli karıştırarak pişirin ve kuplardaki beyaz muhallebinin üzerlerine paylaştırın. Buzdolabında 2-3 saat bekletip istediğiniz gibi süsleyip servis yapın.

1 Aralık 2014 Pazartesi

AHUDUDULU PASTA

 
 
 
Malzemeler
3 tane yumurta
3 kahve fincanı un
3 kahve fincanı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1/2 kahve fincanı ılık su
1 kahve fincanı mısır nişastası
2 yemek kaşığı kakao
ayrıca
2 poşet krem şanti
1 su bardağı süt
1 su bardağı sütlü çikolata parçaları
1 çorba kasesi ahududu
Yapılışı
Yumurta ve toz şekeri kabarıncaya kadar çırpın. Diğer malzemeleride ekleyip çırpın. Yağlanmış kalıba döküp pişirin. Krem şantiyi sütle çırpın. Soğuyan keki ikiye bölün. Arasına kremşanti sürüp, ahududu ve çikolata serpin. Diğer keki üzerine kapatıp kremşantiyle sıvayın. Çikolata parçaları ve ahududuyla süsleyin. Buzdolabında 1 gece bekletip servis yapın.

 
 

 

27 Kasım 2014 Perşembe

KUĞU POĞAÇA

 
 
 
Malzemeler
150 gr tereyağ (oda ısısında)
yarım su bardağı yoğurt
yarım su bardağı süt
2 tane yumurta (sarının biri üzerine)
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz şeker
yarım su bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı mayonez
1 tane kabartma tozu
aldığı kadar un
Yapılışı
Hamur için tereyağını elinizle iyice yoğurun. Süt, yoğurt, yumurta, sıvıyağ ve mayonezi katıp tekrar yoğurun. Un, tuz, toz şeker ve kabartma tozunu ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru yarım saat dinlendirin. Hamuru kolay açmak için ikiye bölün. Tepsiye yağlı kağıt serin. Hamuru unlayarak büyükçe açın. Hamurdan kaseyle yuvarlaklar çıkarın. Yuvarlak hamurları ikiye katlayın ve şekildeki gibi bıçakla 1 uzun kesik 2 tane biraz daha kısa kesik atın. Tepsiye koyun. Uzun kesiği kıvırıp başını yapın. Diğer iki kesiğide açın kuyruğu olsun. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Gözleri için çörek otu serpin. Önceden ısınmış fırında pişirin.
Not: İsterseniz hamuru ikiye katlama sırasında içine peynir veya başka bir iç harçta koyabilirsiniz. Ben şekil bozulmasın diye iç harç koymadım.


 



 

22 Kasım 2014 Cumartesi

NARLI KUP

 
 
Malzemeler
1 litre süt
6 yemek kaşığı toz şeker
1 çay bardağı un
1 poşet kremşanti
2 yemek kaşığı margarin
petle için
2 su bardağı nar suyu
2 su bardağı su
5 yemek kaşığı mısır nişastası
6-7 yemek kaşığı toz şeker
süslemek için
hindistan cevizi
nar taneleri
Yapılışı
Krema için tencerede un, süt ve toz şekeri sürekli karıştırarak pişirin. Ocaktan alınca margarini ekleyip mikserle çırpın. Toz kremşantiyide ekleyip çırpmaya devam edip kuplara paylaştırın. Pelte için, nişasta ve toz şekeri bir kapta karıştırın. Nar suyu, su ve nişastalı karışımı ekleyip tencerede sürekli karıştırıp koyulaşıncaya kadar pişirin. Kuptaki kremanın üzerine pelteyi paylaştırın. Soğuyunca hindistan cevizi ve nar taneleri ile süsleyin.
Not: Pelteyi pişirirken, narın ekşi veya tatlılığına göre şeker miktarını değiştirin.

19 Kasım 2014 Çarşamba

5 ÇAYI TUZLUSU



Malzemeler
2 tane yumurta (sarının biri üzeri için)
1 çay bardağı eritilmiş tereyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı eritilmiş margarin
1 çay kaşığı silme karbonat
2 yemek kaşığı sirke
aldığı kadar un
içi için
yarım kahve fincanı dolmalık fıstık
1 yemek kaşığı sıvıyağ
300 gr ıspanak yaprağı
50 gr pastırma
1 su bardağı rendelenmiş muratbey kaşar peyniri
üzeri için
susam
Yapılışı
Tereyağı, yoğurt, sıvıyağ, margarin, yumurta, karbonat, sirkeyi derin bir kaba koyun. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar un ekleyerek yoğurun. Hamuru üç eşit parçaya ayırın ve her parçayı yarım cm kalığınlığında açın. İç malzeme için dolmalık fıstığı sıvıyağında pembeleşene kadar kavurun. Kıyılmış ıspanak ve pastırmayı ekleyip, kısık ateşte 1-2 dakika çevirin. Soğuduktan sonra kaşar peynirini ilave edip, karıştırın ve 3 parçaya ayırın. Açtığınız hamurun yarısının üzerine ayırdığınız iç harcın bir parçasını yayın ve diğer kısmını üzerine kapatın. Bıçak yardımıyla 4 üçgen parçaya kesin. Kalan hamurları da aynı şekilde hazırlayın ve yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine yumurta sarısını sürün ve susam serpin. Önceden ısıtılmış fırında pişirin ve sıcak servis  yapın.
Not: İç harçta kaşar peyniri hariç diğer malzemeleri istediğiniz gibi değiştirip lezzetlendirebilirsiniz.

15 Kasım 2014 Cumartesi

TARÇINLI POĞAÇA

 
 
 
Malzemeler
200 gr oda ısısında tereyağ
yarım su bardağı süt
2 tane yumurta (sarısının biri üzeri için)
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
alabildiği kadar un
3 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı tuz
için için
Yapılışı
Oda ısısında yumuşamış tereyağ, süt, yumurta ve sıvıyağı karıştırın. Un, tarçın, tuz, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip, ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlayın. Hamuru 10 dakika dinlendirin. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle açın, peynir koyup kapatın ve yuvarlayın. Yağlanmış tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, haşhaş serpin. Önceden ısınmış fırında pişirin.
 

12 Kasım 2014 Çarşamba

DOLAMA PİLAV

 
 
Malzemeler
2 su bardağı pirinç
500 gr kuşbaşı doğranmış kuzu eti
2 yemek kaşığı tereyağ
1 tane soğan
150 gr badem
yarım çay bardağı dolmalık üzüm
tuz, karabiber
hamur için
1 tane yumurta
1 yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı karbonat
1 kahve fincanı sıvıyağ
aldığı kadar un
tuz
üzeri için
1 yumurta sarısı
Yapılışı
Hamur için yumurta, yoğurt, karbonat, tuz ve sıvıyağını iyice karıştırın. Azar azar un ilave edip, kulak memesi kıvamında hamur elde edin. Hamuru 15 dakika dinlendirin. Pirinci sıcak su ile ıslatın. Eti, pembeleşene kadar tereyağında soteleyin. Kıyılmış soğan, badem, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Yıkanıp, suyu süzülmüş pirinci ve üzümü ilave edip kavurun. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin. Tuzunu ayarlayın. Pilavı borcama alın. Hamurdan bezeler koparıp ince uzun yuvarlayın. Pilavın üzerini hamur parçaları ile kapatıp, yumurta sarısı sürün. Önceden ısınmış fırında kızarana kadar pişirin.

11 Kasım 2014 Salı

KEKLİ LİMON PELTESİ

 

 
 
Malzemeler
6 tane limon
2 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı su
5-6 dilim kek
Yapılışı
Limonların kabuklarını rendeleyip suyunu sıkın. Toz şekeri derin bir tencereye alın. Nişasta, su, limon suyu, rendelenmiş limon kabuğu ekleyip pişirin. Biraz ılıtın. Kupların dibine kek  dilimlerinden yerleştirin. Üzerlerine limon peltesinden paylaştırın. İstediğiniz şekilde süsleyip buzdolabında soğutup servis yapın.

8 Kasım 2014 Cumartesi

LORLU BÖREK

 
 
Malzemeler
500 gr lor peyniri
2 tane yufka
3-4 dal taze soğanın yeşil kısımları
yarım demet kıyılmış maydanoz
1'er çay kaşığı pulbiber, nane, köri
yufkaları ıslatmak için
1'er çay bardağı sıvıyağ ve su
üzeri için
1 tane yumurta sarısı
çörekotu
Yapılışı
Yufkaları ıslatmak için sıvıyağ ve suyu bir kapta karıştırın. Yufkalardan birini tezgaha serin ve üzerine bir fırça yardımıyla yağlı karışımdan sürün. Diğer yufkayı üzerine serip, kalan sıvıyağla her
tarafını yağlayın. 4 parmak genişliğinde önce enlemesine, sonra boylamasına şeritler kesin ve kare parçalar elde edin. Bir kasede lor peyniri, kıyılmış taze soğan, maydanoz, pulbiber, nane ve köriyi
karıştırın. Bir adet kare yufkanın üzerine 1 tatlı kaşığı harçtan koyun ve yufkanın dört ucunu ortada birleştirin. Ters çevirip, fırın kabına yerleştirin. Yufka parçaları ve lorlu harç bitene kadar bu işleme devam edin. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin. Önceden ısınmış fırında pişirin.

6 Kasım 2014 Perşembe

AHUDUDULU JÖLELİ TART

 
 
 
Malzemeler
1 tane kakaolu pandispanya (tek katı)
5 su bardağı süt
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
75 gr tereyağ
2-3 tane damla sakızı
250 gr ahududu
1 paket vişne jölesi
Yapılışı
Pandispanyanın tek katını servis tabağına koyduğunuz kelepçeli kalıba alın, portakal suyuyla biraz ıslatın. Un ve tereyağını sarartmadan kavurun. Sütü ilave edip pişirin. Tencereyi ocaktan almadan önce toz şeker ile dövülmüş damla sakızını koyup bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın. Karışımı mikserde 5-6 dakika arasında çırpın. Sakızlı muhallebiyi pandispanyanın üzerine dökün. Jöleyi üzerindeki yazılı tarife göre hazırlayın. Ahududuyu jöleye ekleyip karıştırın. Jöleyi biraz donana kadar buzdolabında bekletin. (tam dondurmayın güzel durmaz) Donmaya başlayınca sakızlı muhallebinin üzerine dökün. Tartı buzdolabına koyup 2-3 saat sonra servis yapın.
 
 
 
 
 

4 Kasım 2014 Salı

KIYMALI VE HAVUÇLU POĞAÇA

 
 
Malzemeler
125 gr oda sıcaklığında tereyağ
1 su bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
2 tane yumurta
1 çay kaşığı karbonat
1'er çay kaşığı toz şeker, tuz
aldığı kadar un
için için
150 gr kıyma
2 tane havuç
yarım kahve fincanı sıvıyağ
tuz, karabiber
üzeri için
1 yumurta sarısı
susam
Yapılışı
Hamur için tereyağ, sıvıyağ, yoğurt, yumurta, toz şeker, karbonat ve tuzu karıştırın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar un ilave edip yoğurun. Üzerini örtüp yarım saat dinlendirin. İçi için, kıymayı sıvıyağda suyunu salıp çekene kadar kavurun. Havucuda ilave edip biraz daha kavurun. Tuzunu ve karabiberini ilave edip ocaktan alıp soğutun. Dinlenen hamuru dört parçaya ayırın ve her birini merdane yardımıyla yarım santim kalınlığında açın. Hamuru önce dörde bölün. Her parçayı tekrar ikiye bölün ve 8 adet üçgen elde edin. Ayırdığınız diğer üç hamurada aynı işlemi uygulayıp 32 tane üçgen elde edin. Kestiğiniz hamurların geniş ucuna iç harçtan koyup, rulo sarın. Hamur ve iç harç bitene kadar bu işleme devam edin. Poğaçaları yağladığınız fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, susam serpin. Önceden ısınmış fırında pişirin.
 

1 Kasım 2014 Cumartesi

KIYMALI BULGURLU CEVİZLİ VE HAŞHAŞLI POĞAÇA

 
 
 
Malzemeler
125 gr oda sıcaklığında tereyağ
125 gr oda sıcaklığında margarin
1 kahve fincanı süt
2 tane yumurta
yarım kahve fincanı haşhaş tohumu
1 çay kaşığı silme karbonat
1'er çay kaşığı toz şeker, tuz
aldığı kadar un
için için
250 gr kıyma
1 kahve fincanı ince bulgur
1 su bardağı dövülmüş ceviz
2 tane soğan
yarım kahve fincanı sıvıyağ
1 kahve fincanı su
tuz, karabiber
üzeri için
1 yumurta sarısı
Yapılışı
İçi için, ince doğranmış soğanı sıvıyağında hafif pembeleşene kadar kavurun. Kıymayı ilave edin ve 1-2 dakika daha kavurun. Bulguru katın ve karıştırın. Suyu ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirip, ocaktan alıp soğutun. Ceviz, tuz ve karabiberinide katıp karıştırın. Hamur için, tereyağı, margarin, süt, yumurta, haşhaş, karbonat, toz şeker ve tuzu karıştırın. Kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edene kadar un ilave edip yoğurun. Üzerini örtüp yarım saat dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp çay tabağı büyüklüğünde açın. Bir ucuna iç harçtan koyun ve diğer ucu üzerine kapatıp, yarım ay şekli verip yağlanmış tepsiye dizin. Malzeme bitene kadar bu işleme devam edin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çatalla kenarlarına bastırın. Önceden ısınmış fırında pişirin.

31 Ekim 2014 Cuma

TON BALIKLI DOMATES SALATASI

 
 
Malzemeler
200 gr ton balığı
4 tane domates
4 tane çarliston biber
2 tane salatalık
3 diş sarımsak
yarım demet kıyılmış maydanoz
1 tatlı kaşığı nane
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 limon suyu
2 tane haşlanmış yumurta
tuz
Yapılışı
Domates, biber ve salatalığı doğrayıp geniş bir kaba alın. Üzerine kıyılmış sarmısak, maydanoz ve nane ekleyip harmanlayın. Sos için, zeytinyağı, limon suyu ve tuzu iyice karıştırın. Salatayı servis tabağına alıp, üzerine dilimlenmiş yumurta yerleştirin. Ton balığı konservesini de yumurtanın üzerine serpiştirin. Sos gezdirip servis yapın.
 

25 Ekim 2014 Cumartesi

BALON POĞAÇA

 
 
 
 
Malzemeler
2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvıyağ
2 tane yumurta (sarının biri üzeri için)
1,5 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
yarım paket yaşmaya
aldığı kadar un
için için
peynir, zeytin, sosis
Yapılışı
Hamur için ılık sütle mayayı eritin. Sıvıyağ, yumurta, toz şeker, tuz ve aldığı kadar un ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun. Hamurun üzerini örtüp 1-2 saat mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamurdan parçalar kopartıp elinizle açın, içine istediğiniz iç malzemeden koyup yuvarlayın, yağladığınız muffin kalıplarının içine 3'er tane atıp tekrar mayalanması için bekleyin. Kabaran hamur toplarının üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısınmış fırında pişirin.

21 Ekim 2014 Salı

YUMURTALI TAPAS

 
 
 
 
Malzemeler
4 tane yumurta sarısı (haşlanmış)
50 gr beyaz peynir
100 gr doğranmış siyah zeytin
1 yemek kaşığı rendelenmiş muratbey kaşar peyniri
3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı mayonez
tuz, karabiber
kızarmış ekmek dilimleri
Yapılışı
Yumurta sarılarını, beyaz peyniri ve kaşar peynirini karıştırın. Diğer malzemeleride ekleyip karıştırın. Kızarmış ekmek dilimlerinin üzerine sürün.

18 Ekim 2014 Cumartesi

ISPANAKLI TART

 
 
Malzemeler
300 gr un
125 gr tereyağ (oda sıcaklığında)
1 tane yumurta
1 yemek kaşığı yoğurt
50 ml su
tuz
dolgusu için
1 bağ ıspanak
2-3 yaprak taze nane
200 gr muratbey naturena fessita üçgen peynir
1 tane soğan
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 tane haşlanmış patates
3 yemek kaşığı mısır
1'er çay kaşığı tuz, karabiber, pulbiber
1'er çay kaşığı kimyon, toz kırmızı biber
Yapılışı
Un, tuz ve tereyağını karıştırıp elinizle ufalayın. Hamura suyu, yoğurdu ve yumurtayı ekleyip ele yapışmayan bir hamur yoğurun (gerekirse un ilave edin) ve streç filme sarıp yarım saat buzdolabında bekletin. Dolgusu için soğanları piyazlık doğrayıp sıvıyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Ispanakları ve naneyi ince doğrayıp ekleyin ve suyunu çekinceye kadar pişirin. Tuzunu ve baharatlarını katıp soğumaya bırakın. Peyniri rendeleyip, patatesi ezip, mısırıda ıspanaklı harca ekleyin. Tart kalıbını yağlayıp unlandıktan sonra hamuru açıp içine yayın. Kenarlarından kalan hamuru bıçakla kesip saklayın. Çatalla üzerine delikler açın, üzerine yağlı kağıt serin ve kuru bakliyatlardan ağırlık yerleştirin. 200 dereceye ayarlanmış fırında 8-10 dakika pişirin. Bakliyatları üzerinden alın. Ispanaklı harcı yayın. Kalan hamuru biraz unlayarak açıp kalıpla şekiller çıkarıp tartın üzerine koyun. Şekilli hamurların üzerine yumurta sarısı sürün. Tartı tekrar fırına koyup pişirin.

15 Ekim 2014 Çarşamba

DUT PEKMEZLİ HİNDİSTAN CEVİZLİ PASTA

 
 
Malzemeler
1 tane kakaolu hazır pandispanyanın tek katı
1 çay bardağı üzüm pekmezi
2 çay bardağı hindistan cevizi
1 tane yumurta
3 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı tozşeker
1,5 çay bardağı iri kıyılmış fındık
Yapılışı

Pandispanyayı fırın tepsisine koyun. Üzeri için derin bir kapta dut pekmezi, 1,5 çay bardağı hindistancevizi, yumurta, eritilmiş tereyağı, tozşeker ve fındığı çırpın. Pasta tabanının üzerine kenarından taşmayacak şekilde dökün. En son üzerine ayırdığınız yarım çay bardağı hindistan cevizini serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10-12 dakika pişirin. Ilındıktan sonra üzerine ceviz ve çakıl taşı çikolata koyup, dilimleyerek servis yapın.


14 Ekim 2014 Salı

ISPANAKLI VE LOR PEYNİRLİ PİDE

 
 
 
Malzemeler
500 gr un
aldığı kadar su
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 paket (42 gr) yaşmaya
tuz
içi için
250 gr ıspanak yaprağı
1,5 su bardağı lor peyniri
tuz, karabiber, pulbiber
üzeri için
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yumurta sarısı
Yapılışı
Hamur için derin bir kaba bir çay bardağı su, toz şeker, bir tutam tuz ve mayayı koyun. Maya eriyene kadar karıştırıp unu ekleyin. Azar azar su ilave ederken bir yandan da yoğurarak kulak memesinden biraz daha sert bir hamur hazırlayın. Üzerini bezle örtüp 1 saat mayalanmaya bırakın. İç malzeme için kıyılmış ıspanağın içine lor peyniri, tuz, karabiber ve pulbiber katıp, karıştırın. Mayalanan hamuru tekrar yoğurun ve hamurdan iri mandalina büyüklüğünde bezeler koparın. Unlanmış tezgahta merdane yardımıyla bezeyi yemek tabağı büyüklüğünde açın. Orta kısmına ıspanaklı karışımdan koyun ve her iki kenarını ortada birleştirip, kapalı pide şekli verin. Beze ve iç malzeme bitene kadar işleme devam edin. Pideleri yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin, üzerlerine yumurta sarısı sürün ve önceden ısınmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Fırından aldıktan sonra pidenin kenar kısımlarına tereyağı sürün ve sıcak olarak servis yapın.
 

12 Ekim 2014 Pazar

CEVİZLİ VE FINDIKLI CACIK

 
 
Malzemeler
1 çay bardağı çekilmiş ceviz
1 çay bardağı çekilmiş fındık
2 su bardağı yoğurt
2 tane salatalık
yarım demet reyhan
tuz
Yapılışı
Yoğurdu derin bir kaba alıp içine ceviz ve fındık ekleyin. Rendelenmiş salatalık, kıyılmış reyhan ve tuz ilave ettikten sonra tüm malzemeyi karıştırın. Üzerini fındık, ceviz ve reyhanla süsleyin.

10 Ekim 2014 Cuma

ÜZÜMLÜ BÖĞÜRTLENL​İ MUFFİN

 
 
Malzemeler
2 tane yumurta
1 çay bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı krema
yarım çay bardağı süt
50 gr eritilmiş tereyağ
1,5-2 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
yarım çay bardağı böğürtlen
yarım çay bardağı üzüm
Yapılışı
Yumurtayı toz şekerle kabarıncaya kadar çırpın. Sırasıyla süt, krema ve eritilmiş tereyağını ekleyip tekrar karıştırın. Elenmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip kek kıvamında hazırlayın. Gerektikçe un ilave edin. En son böğürtlen ve biraz unladığınız üzümü ekleyip bir iki kez karıştırın. Muffin kabını tereyağ ile biraz yağlayıp, kek harcından alıp 3/2' sini doldurun. Önceden ısınmış fırında pişirin.

8 Ekim 2014 Çarşamba

AHUDUDU SOSLU SAKIZLI SÜTLAÇ

 
 
 
 
Malzemeler
1 litre süt
1 su bardağı pirinç
3 parça damla sakızı
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı buğday nişastası
sosu için
2 su bardağı ahududu
yarım su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı buğday nişastası
Yapılışı
Pirinci yıkayıp tencereye alın. Üzerine pirinçle aynı seviyede su ekleyin ve suyunu çekene kadar pişirin. Sütü tenceredeki pirince ekleyip ara sıra karıştırarak 20 dakika pişirmeye bırakın. Diğer taraftan damla sakızını derin dondurucuda 15 dakika bekletin. Çıkardıktan sonra havanda dövün. Nişastayı üç yemek kaşığı suyla açıp, 20 dakikanın sonunda toz şekerle birlikte tencereye ekleyin. 5 dakika pişirip dövülmüş damla sakızını katın. Karıştırıp sütlacı kaselere paylaştırın. Ahududuyu tavaya alın üzerine toz şekeri ekleyin, nişastayı 2-3 yemek kaşığı suda açıp sosa ekleyin. Kıvam alana kadar pişirip ocaktan alın. Biraz ılıtıp soğuyan sütlacın üzerine paylaştırın. Servis yapacağınız zaman üzerine hindistan cevizi serpin.

6 Ekim 2014 Pazartesi

MISIRLI ÇUBUK BÖREK

 
 
Malzemeler
1 su bardağı süt
1 su bardağından bir parmak eksik sıvıyağ
1 yemek kaşığı sirke
2 çay kaşığı tuz
alabildiği kadar un
içine sürmek için
125 gr tereyağ
için için
1 demet maydanoz
yarım su bardağı mısır
1'er tane yeşil, kırmızı, sarı biber
Yapılışı
Süt, sıvıyağ, sirke, tuz ve unu karıştırıp ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru yarım saat dinlendirin. Tereyağını eritip soğutun ve buzdolabında biraz dondurun. Hamuru ikiye bölüp tezgahta biraz unlayarak açabildiğiniz kadar ince açın. Tereyağı sürün ve rulo şeklinde sarıp, buzdolabına koyup 1 saat bekletin. Diğer hamurada aynı işlemi yapın. İçi için beyaz peyniri çatalla ezin, ince kıyılmış maydanoz ve biberleri katın, mısırıda katıp karıştırın. Buzdolabından çıkardığınız iki tane rulo hamuru, 2 parmak kalınlığında kesin. Unlayarak biraz açın ve geniş tarafına iç harçtan koyup rulo şeklinde sarın. Yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin. Önceden ısınmış fırında pişirin.

3 Ekim 2014 Cuma

BÖĞÜRTLENL​İ VE AHUDUDULU MUFFİN

 
 
Malzemeler
2 tane yumurta
1,5 çay bardağı toz şeker
yarım su bardağı süt
75 gr eritilmiş tereyağ
1-1,5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
yarım çay bardağı böğürtlen
yarım çay bardağı ahududu
Yapılışı
Yumurtayı toz şekerle kabarıncaya kadar çırpın. Sırasıyla süt ve eritilmiş tereyağını ekleyip tekrar karıştırın. Elenmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip kek kıvamında hazırlayın. (Unu azar azar gerektikçe ekleyip kıvamını ayarlayın) En son böğürtlen ve ahududuyu ekleyip bir iki kez karıştırın. Fazla karıştırmayın meyveler dağılmasın. Silikon kalıbının içine kağıt koyup kek harcından 3/1 kadar doldurun. Önceden ısınmış fırında pişirin

1 Ekim 2014 Çarşamba

MAYONEZLİ POĞAÇA

 
 
Malzemeler
1 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı (100 gr) mayonez
1 tane yumurta
2 çay kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı kuru maya
3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz
için için
üzeri için
1 yumurta sarısı
çörekotu
Yapılışı
Kuru mayayı ılık sütle eritin. Diğer malzemeleride ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru yarım saat dinlendirin. Hamurdan istediğiniz büyüklükte parçalar koparıp elinizle açın, sürmeli peynirden sürüp tekrar kapatıp elinizle yuvarlayıp yağlanmış tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpin.
 

30 Eylül 2014 Salı

DOMATES SULU BÖREK

 
 
 
Malzemeler
5 tane yufka
150 gr kıyma
3 tane havuç
3 tane soğan
tuz-karabiber
3 tane yumurta (sarının biri üzeri için)
1 su bardağından bir parmak eksik sıvıyağ
1 şişe maden suyu
2 su bardağı domates suyu
Yapılışı
Soğanı yemeklik doğrayıp iki yemek kaşığı sıvıyağında pembeleşene kadar kavurun. Rendelenmiş havucu ve kıymayı ilave edin. Tuzunu ve karabiberini ilave edip harcı pişirin. Bir kapta yumurta, sıvıyağ, maden suyu ve domates suyunu karıştırın. Yufkanın birini tepsiye yayın. Diğer iki yufkayı harca batırıp tepsiye döşeyin. Kıymalı harcı yayın. Diğer iki yufkayıda harca batırıp tepsiye döşeyin. Kalan sosu böreğin üzerine dökün. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpin. Böreği yarım saat dinlendirip önceden ısınmış fırında pişirin.

28 Eylül 2014 Pazar

KREM KARAMEL

 
 
 
Malzemeler
1 su bardağı toz şeker
7 tane yumurta
1 paket vanilya
1 litre süt
karamel için
3-4 yemek kaşığı toz şeker
Yapılışı
Toz şekeri yumurta ve vanilya ile birlikte iyice çırpın. Önceden ısıtılmış sütü azar azar akıtarak karışıma ilave edin. Karamel için toz şekeri tavada orta ateşte karamelize olana kadar karıştırmadan pişirin. Karameli kapların içine paylaştırın. Üzerine sütlü karışımı paylaştırın. İçi sıcak su dolu bir fırın tepsisine karamelleri dizin. 175 derece fırında kızarana kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra soğumaya bırakın, oda ısısına geldiğinde buzdolabına koyun. Buzdolabında 5-6 saat bekletip servis yapın.
 

25 Eylül 2014 Perşembe

PAZILI PEYNİRLİ ZEYTİNLİ POĞAÇA

 
 
 
Malzemeler
200 gr yumuşak tereyağ
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
2 çay kaşığı tuz
2 tane yumurta (sarının biri üzeri için)
1 tane kabartma tozu
alabildiği kadar un
için için
4-5 yaprak pazı yaprağı
1 çorba kasesi muratbey beyaz peynir
15-20 tane zeytin
üzeri için
1 çay bardağı galeta unu
Yapılışı
Oda ısısında yumuşamış tereyağ, sıvıyağ, yumurta ve sütü karıştırın. Un, tuz ve kabartma tozunu ekleyip ele biraz yapışan yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru 20 dakika dinlendirin. İçin için pazı yaprağını ince kıyın, zeytinlerin çekirdeklerini çıkarın ve peyniride katıp karıştırın. Hamurdan istediğiniz büyüklükte parçalar koparıp elinizle açın, iç harçtan koyup elinizle yuvarlayın. Yağlanmış tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp galeta unu serpin. Önceden ısınmış fırında pişirin.

23 Eylül 2014 Salı

BENEKLİ RULO PASTA

 
 
 
Malzemeler
5 tane yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
için için
1 kutu pasta kreması
1 kutu krema
1 çay bardağı damla çikolata
yarım çay bardağı ahududu
Yapılışı
Yumurta ve toz şekeri mikserle kabarıncaya kadar çırpın. Elenmiş unu ekleyip terkar çırpın. Karışımdan krema torbasına 3-4 yemek kaşığı koyup yağlı kağıtla kaplanmış dikdörtgen fırın tepsisine yuvarlak benekler yapın. Kalan harca kakao ekleyip tekrar çırpın. Kakaolu karışımı tepsiye dökmeden önce, tepsiye sıkdığınız benekleri fırında 2 dakika tutun. Fırından alıp kakaolu kek karışımını tepsiye yayıp üzerini düzeltin. Önceden ısıtılmış fırında 10-12 dakika pişirin. Fırından alıp üzerine tekrar yağlı kağıt koyup, iki yağlı kağıt arasında keki rulo sarın. Üzerini bezle örtüp soğumasını bekleyin. Pasta kremasını kremayla çırpıp buzdolabında bekletin. Rulo kek soğuyunca yağlı kağıttan çıkarın. Kremaya damla çikolata ve ahududu katıp karıştırın. Rulo kekin üzerine kremayı yayıp terkar rulo sarın. Buzdolabında 1 gün bekletip servis yapın.
 
Not: Desenli bir rulo pasta yapacağınız zaman tepsiye sıktığınız beneği (veya başka bir şekli) fırında 2 dakika önceden tutarsanız, diğer kek harcını tepsideki beneğin üzerine döküp spatula ile yayarken alttaki benek şeklini hiç bozmamış oluyorsunuz.

 
 
 

21 Eylül 2014 Pazar

KUPTA LİMONLU İRMİK TATLISI

 
 
Malzemeler
2 su bardağı süt
1 çay kaşığı vanilya
2 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı limon suyu
2 yemek kaşığı irmik
yarım limon kabuğu rendesi
Yapılışı
Süt, vanilya ve tozşeri tencereye koyup karıştırın. Şeker eriyince limon suyunu ve irmiği ilave edin. Sürekli karıştırarak pişirmeye devam edin. Koyu bir kıvam aldığında limon kabuğunu ilave edip, bir iki taşım daha kaynatıp ocaktan alın. 2 tane kup bardağına pay edin ve buzdolabında soğutup servis yapın.

17 Eylül 2014 Çarşamba

3 2 1 POĞAÇA

 
 
 
Malzemeler
3 paket kabartma tozu
2 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
2 çay kaşığı tuz
aldığı kadar un
içi için
1 çorba kasesi muratbey beyaz peynir
üzeri için
1 yumurta sarısı
susam, çörekotu
Yapılışı
Bir kaba yoğurt ve sıvıyağını alıp karıştırın. Kabartma tozu, tuz ve aldığı kadar un ilave edip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru yarım saat dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle açıp, beyaz peynir koyup kapatın. Elinizle yuvarlayıp oval şekil verip yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörekotu serpin. Bıçakla çizik atın. Önceden ısınmış fırında pişirin.
 

7 Eylül 2014 Pazar

SOSİSLİ PATATESLİ RULO POĞAÇA

 
 
Malzemeler
1 su bardağından bir parmak eksik sıvıyağ
2,5 su bardağı ılık su
2 tane yumurta (birinin sarısı üzeri için)
1 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
yarım paket yaşmaya
aldığı kadar un
içi için
5-6 tane sosis
2 tane patates (haşlanmış)
15-20 dal maydanoz
5-6 dal dereotu
1 tane kırmızı biber
50 gr lor peyniri
50 gr kaşar peyniri
ayrıca
150 gr tereyağ
Yapılışı
Hamur için mayayı ılık suda eritin, diğer malzemeleride ekleyip karıştırıp hamuru mayalanmaya bırakın. İç malzeme için sosisi halka doğrayın. Haşlanmış patatesi küçük küp şeklinde doğrayın. Maydanozu ve dereotunu ince kıyın. Kırmızı biberi ufak doğrayın. Bütün malzemeleri bir kapta karıştırın. Tereyağını eritin, buzdolabında biraz dondurun, kullanacağınız zaman buzdolabından çıkarıp karıştırın. Hamuru ikiye bölün. Merdaneyle biraz unlayarak hamuru büyükçe açın. Hamurun üzerine bolca tereyağ sürün. İç malzemeden yayıp rulo yapın. İki parmak kalınlığında kesin. Yağlanmış tepsiye dizin. İkinci hamurada aynı işlemi yapın. Üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısınmış fırında pişirin.

5 Eylül 2014 Cuma

DOMATESLİ TART

 
 
Malzemeler
270 gr un
125 gr tereyağ (oda sıcaklığında)
90 ml su
tuz
dolgusu için
1 yemek kaşığı un
100 ml süt
1 tane çırpılmış yumurta
4 yemek kaşığı krema
100 gr beyaz peynir
100 gr muratbey sürmeli peynir
100 gr kaşar peyniri
üzeri için
çeri domates
50 gr badem
tazenane yaprağı
taze öğütülmüş karabiber
Yapılışı
Un, tuz ve tereyağını karıştırıp elinizle ufalayın. Hamura suyu ekleyip yoğurun ve streç filme sarıp yarım saat buzdolabında bekletin. Dolgusu için malzemenin hepsini karıştırın. Tart kalıbını yağlayıp unlandıktan sonra hamuru açıp içine yayın. Çatalla üzerine delikler açın, üzerine yağlı kağıt serin ve kuru bakliyatlardan ağırlık yerleştirin. 200 dereceye ayarlanmış fırında 8 dakika pişirin. Bakliyatları üzerinden alın. Peynir dolgusunu içine doldurup 220 derece fırında 10 dakika pişirip, domates dilimlerini üzerine dizin. Sıcak suda kabuklarını soyduğunuz bademleri dizin. Fırında kızarıncaya kadar pişirin. Nane yaprakları ve taze öğütülmüş karabiberle süsleyin.

31 Ağustos 2014 Pazar

BEYAZ KREMALI CUPCAKE (TAZENANE 6 YAŞINDA)

 
 
Taze Nane 6 yaşında. Bundan sonrada yine sizlerle birlikte, inşallah, sağlıkla, nice yıllarda, güzel tariflerle blogumun devam etmesi dileğiyle.
Malzemeler
3 tane yumurta
1 su bardağı toz şeker
yarım su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2-2,5 su bardağı un
üzeri için
1 paket vanilyalı pasta kreması
1 kutu krema
Yapılışı
Yumurtaları mikserle 5 dakika çırpın. Toz şekeri azar azar ilave edip çırpmaya devam edin. Köpük köpük olunca sıvıyağ ve sütü ekleyip 1 dakika daha çırpın. Azar azar unu, kabartma tozu, kakao ve vanilyayı ekleyip tekrar çırpın. Karışımı muffin kağıtlarına paylaştırın. Önceden ısınmış fırında pişirin. Pasta kremasını, süt kremasıyla çırpıp sıkma torbasına koyup buzdolabında yarım saat bekletin. Soğuyan cupcake'leri kremayla süsleyin.
 

27 Ağustos 2014 Çarşamba

KOLAY EKLER PASTA

 
 
Malzemeler
1 paket kedi dili bisküvi
1 paket muzlu puding
yarım litre süt
1 paket bitter çikolata
toz antep fıstığı
ayrıca
1 su bardağı süt
Yapılışı
Muzlu pudingi yarım kilo sütle pişirin. Alt taban olacak kedi dili bisküvilerini süte batırıp üzerine puding sürün. Üst taban olacak kedi dili bisküvilerini benmari usulü eritilmiş bittere batırıp puding sürdüğünüz kedi dillerinin üzerine koyun. Toz antepfıstığı serpin. Buzdolabında 2-3 saat bekletip servis yapın.
 
 

25 Ağustos 2014 Pazartesi

İÇİ DOLGULU PUDİNGLİ KEK

 
 
Malzemeler
4 tane yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
1 tane vanilya
1 tane kabartma tozu
2-3 yemek kaşığı kakao
3 su bardağı un
içi için
1 paket çilekli puding
1 paket sakızlı muhallebi
1 kilo süt
üzeri için
1 paket kremşanti
1 su bardağı süt
çilolatalı kahve çekirdekleri
Yapılışı
4 tane yumurtayı 1-2 dakika çırpın. Azar azar tozşekeri ekleyip köpük köpük olana kadar çırpın. Sıvıyağ ve sütü ekleyip 5-6 saniye daha çırpın. Elenmiş un, vanilya, kabartma tozu ve kakaoyu ekleyip karıştırın, yağlanmış dikdörtgen bir borcama kek harcını dökün. Pişip soğuduktan sonra dolma çıkartıcı ile kekten yuvarlaklar çıkarın.
 
 
Yarım kilo sütle çilekli pudingi, diğer yarım kilo sütle sakızlı muhallebiyi pişirip borcamdaki yuvarlakların içini doldurun.
 
 
 
1 paket kremşantiyi 1 bardak sütle çırpıp kekik üzerini kaplayın. Dolma çıkartıcı ile çıkardığınız kekleri robottan geçirip kremşantinin üzerine yayın. Çikolatalı kahve çekirdekleriyle süsleyip 1-2 saat bekletip servis yapabilirsiniz.
 
 

22 Ağustos 2014 Cuma

SİMİT POĞAÇA

 
 
Malzemeler
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı eritilmiş soğumuş tereyağ
1 su bardağı yoğurt
1 tane yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
alabildiği kadar un
için için
1 çorba kasesi muratbey beyaz peynir
üzeri için
1 tane yumurta
susam
Yapılışı
Hamur için bütün malzemeleri karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında ele yapışmayan bir hamur hazırlayın. Hamuru 10 dakika dinlendirin. Hamuru ikiye bölün, (açarken zorlanmayın diye) merdaneyle biraz unlayarak açın. Kalıpla yuvarlak şekiller çıkarın. Bir tane yuvarlak hamurun kenarlarına peynir koyun. Diğer ikinci yuvarlak hamuru üzerine kapatıp elinizle kenarlarına bastırın ve ortasına parmağınızla bastırıp delik açın. 1 tane yumurtayı çırpın. Simiti önce yumurtaya bulayın, daha sonra susama bulayıp yağlanmış tepsiye dizin. Diğer yuvarlak hamularada aynı şekilde yapın. Önceden ısınmış fırında pişirin.
 

21 Ağustos 2014 Perşembe

ELMA POĞAÇA


 
 
Malzemeler
2 çorba kasesi un
yarım paket yaşmaya
1 yemek kaşığı toz şeker
2 çay kaşığı tuz
3-4 yemek kaşığı sıvıyağ
ılık su
için için
muratbey naturena fessita fesleğenli,çörekotlu tel peynir
ayrıca
nane yaprağı
çubuk kraker
1 yumurta sarısı
Yapılışı
Hamur için tüm malzemeleri karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın. Üzerine bez örtüp 1-2 saat mayalanmaya bırakın. Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle açın. İçine tel peynirden koyup elinizle yuvarlayıp küçük silikon kalıplarına koyun. Çubuk krakeri ortasına batırın. Bir tane nane yaprağını sıcak suda yumuşatıp kenarına batırıp yaprak şekli verin. Diğer hamurlarada aynı işlemi yapın. Önceden ısınmış fırında pişirin.

14 Ağustos 2014 Perşembe

KAŞARLI SOSLU SANDVİÇ

 
 
Malzemeler
4 tane büyük ekmek dilimi
1 yemek kaşığı hardal
4 dilim salam
sos için
2 yemek kaşığı tereyağ
yarım su bardağı süt
1 yemek kaşığı un
kaşar peyniri
tuz, kekik
Yapılışı
2 tane ekmek diliminin üzerine hardal sürüp üzerine dilimlenmiş kaşar peyniri ve salam koyun. Kalan 2 ekmek dilimini üzerine kapatın. Sosu için, tereyağını eritin, unu ekleyip karıştırın. Un köpük gibi olunca azar azar sütü ekleyip karıştırın. Tuzunu ekleyin. Sos kaynamaya başlayınca ocaktan alın. Ekmek dilimlerini yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye koyun. Üzerine sos gezdirip rendelenmiş kaşar peyniri ve kekik serpin. Önceden ısınmış fırında kaşar peynirleri eriyip üzeri kızarıncaya kadar tutun. Ekmekleri ortadan kesip sıcak servis yapın.