Malzemeler
4 tane yumurta
4 kahve fincanı un
4 kahve fincanı toz şeker
1 kahve fincanı mısır nişastası
yarım kahve fincanı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 kahve fincanı sıcak su
Kreması için
3 su bardağı süt
yarım su bardağı un
yarım su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
50 gr margarin
ayrıca
1 kase vişne
yarım çay bardağı damla çikolata
1 paket kremşanti
1 su bardağı süt
1 çay bardağı hindistan cevizi
yarım ceviz
1 çorba kasesi elle kırılmış iri ceviz parçaları
Yapılışı
Pandispanya için 4 yumurtayı toz şekerle birlikte kabarıncaya kadar çırpın. İçerisine kaynamış 1 fincan su ve sıvıyağı ekleyip karıştırmaya devam edin. Sırasıyla unu, nişastayı, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Karışımı yağlanmış kek kalıbına döküp önceden ısınmış fırında pişirin. Pandispanyayı kalıptan çıkartıp soğutun. Kreması için margarini eritin. Ununu ekleyip kavurun. Rengi dönmeye başlayınca şekerini ekleyip içinde eritin. Sütünü ekleyip krema kıvamına gelinceye kadar pişirin. Ocaktan aldıktan sonra mikser yardımıyla 5 dakika çırpın. Keki ikiye bölüp vişnelerin içinden çıkan suyla ıslatın. Pandispanyanın bir katına kremayı yayın. Her tarafına vişne ve çikolataları serpin. Üzerine diğer pandispanyayı koyun. Krem şantiyle pastanın her tarafını kaplayın.Hindistan cevizini teflon tavada yağ eklemeden sürekli karıştırarak rengi dönene kadar kavurun ve soğutun. Pastanın ortasına vişne tanelerini koyun. Hindistan cevizini serpip yarım cevizleri dizin. Pastanın kenarlarınada elinizle kırdığınız iri ceviz tanelerini batırın. Buzdolabında dinlendirip servis yapın.