17 Aralık 2008 Çarşamba

JÖLELİ PASTA



Serdarın doğum günü kutlu olsun.

Malzemeler
4 yumurta
4 fincan şeker
Yarım fincan sıvıyağ
1 yemek kaşığı nişasta
1 kabartma tozu
1 vanilya
4 fincan un
1 paket çikolatalı puding
süt
1 paket çilekli pasta kreması
1 paket jöle
Yapılışı
Yumurtayla şekeri çırpın. Diğer malzemeleride ekleyip karıştırın ve yağlanmış kalıba dökün. 170 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Fırından aldıktan sonra soğutun ve ikiye kesin. 1 paket çikolatalı pudingi sütle pişirin. Kekin içerisine sürün ve diğer kek parçasınıda üzerine kapatın. Çilekli pasta kremasınıda tarife göre hazırlayın. Keki çilekli pasta kremasıyla kaplayın. Jöleyide tarife göre hazırlayın. Tepsiye dökün. Donduktan sonra kare kare kesin. Pastanın üzerine dağınık atın.

16 Aralık 2008 Salı

ORMAN KEBABI



Malzemeler
500 gr dana kuşbaşı
2 adet patates
1 adet soğan
1 adet patlican
1 su bardağı haşlanmış bezelye
2 adet havuç
kızartmak için sıvıyağ
2 adet domates
tuz,pulbiber,keki
rendelenmiş kaşar peyniri
1 yemek kaşığı salça
1 su bardağı su
Yapılışı
Patlicanı alacalı soyup tuzlu suda bekletin. Suyunu süzüp kızgın yağda hafif kızartın. Patates ve havuçları küp küp doğrayıp kızartın. 1 yemek kaşığı sıvıyağda soğanları kavurun. Kuşbaşı etleri ekleyip etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Yemeklik doğranmış domatesleri katıp, domatesler suyunu çekinceye kadar pişirin. Kızarttığınız malzemeleri ve baharatları ete katıp karıştırın. Küçük güveç kaplarına karışımı paylaştırın. Üzerine 1 su bardağı suda erittiğiniz salçayı dökün. Rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Kaşar peyniri kızarıncaya kadar kızgın fırında pişirin.

15 Aralık 2008 Pazartesi

TON BALIKLI SALATA



Malzemeler
1 göbek marul
1 küçük kutu ton balığı
2 haşlanmış yumurta
1 adet kuru soğan
1 küçük kutu konserve mısır
limon suyu
2,3 çorba kaşığı sıvıyağ
tuz
Yapılışı
Ton balığını, ufak doğranmış yumurtaları, ince doğranmış soğanı,mısırı,ince kıyılmış göbek marulları katıp karıştırın. Limon suyu, sıvıyağ ve tuzunuda ilave edin. Göbek marullarında salatayı servis yapın.

14 Aralık 2008 Pazar

PEYNİRLİ PİDE



Malzemeler
2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 paket yaşmaya
2 çorba kaşığı tozşeker
2 yumurta (sarıları üzerine)
2 çay kaşığı tuz
alabildiği kadar un
İçi için
250 gr beyaz peynir
1 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı sıvıyağ
Yapılışı
Ilık sütte mayayı eritin. Diğer malzemeleride ekleyip ele yapışan yumuşak bir hamur hazırlayın. Üzerine bir bez örtüp 1 saat dinlendirin. İçi için peynire yağı ve yoğurdu ekleyip karıştırın. Hamurları ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın. Elinizle hafif açın. İç malzemeden koyup iki ucunu kapatın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün. Yarım saat dinlendirin. 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.

9 Aralık 2008 Salı

ELMA MARMELATI



Malzemeler
1 kilo elma
1 su bardağı tozşeker
Yapılışı
Elmaları soyup rendeleyin. İçerisine tozşekeri döküp ocakta yumuşayıncaya kadar pişirin. Sıcakken kavanoza koyup ters çevirin. Buzdolabında saklayın.
Bu elma marmelatını elinizde böyle hazır bulundurabilirsiniz. Elmalı turta yaparken içerisine fındık,tarçın serpip kullanabilirsiniz.

6 Aralık 2008 Cumartesi

AÇMA



Malzemeler
2 su bardağı süt
2 su bardağı sıvıyağ
1 paket yaşmaya
2 yumurta (birinin sarısı üzerine)
yarım su bardağı tozşeker
1 tatlı kaşığı mahlep
1 çay kaşığı tuz
100 gr yumuşamış margarin
alabildiği kadar un
Yapılışı
Ilık sütle mayayı eritin. Margarin haricindeki bütün malzemeleri içerisine katıp kulak memesinden daha yumuşak bir hamur hazırlayın. Sıcak bir ortamda 1 saat dinlendirin. Cevizden daha büyük parçalara ayırın. Elinizle hafifçe açın. İçerisine yumuşak margarin sürüp şekil verin. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp yarım saat daha dinlendirin. 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

4 Aralık 2008 Perşembe

ELMA TATLISI



Malzemeler
4 tane elma
2 su bardağı şeker
1 çay kaşığı ucuyla kırmızı gıda boyası
1 litre su
4 tatlı kaşığı kaymak
fındık
Yapılışı
Elmaların kabuklarını soyun. Tencereye elmaları dizin. Gıda boyasını suyla sulandırın. Tencereye şekeri dökün. Suyu ve gıda boyalı suyuda dökün. Ocakta kısık ateşte pişirin. Yumuşayan elmaları servis tabağına alın. Üzerlerine 1'er tatlı kaşığı kaymak koyup, fındıkla süsleyin.

1 Aralık 2008 Pazartesi

PORTAKAL ÇANAĞINDA KEREVİZ SALATASI



Malzemeler
1 adet portakal
2 adet kereviz
3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı mayonez
2 yemek kaşığı yoğurt
tuz,limon suyu
Yapılışı
Portakalın ağız kısmını biraz genişçe kesin. İçini oyun. Kerevizi yıkayıp soyun ve rendeleyin. Biraz limon ve tuzla ovun. Sarımsağı ezip yoğurda katın. Mayonezi ve kerevizide yoğurda ilave edip karıştırın. Portakal çanaklarının içerisine doldurun.

29 Kasım 2008 Cumartesi

KAĞITLI PASTA



Malzemeler
3 adet yumurta
3 kahve fincanı tozşeker
3 kahve fincanı un
yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Kreması için
3 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 yemek kaşığı kakao
yarım su bardağı tozşeker
50 gr margarin
Yapılışı
Pandispanyası için yumurtayı tozşekerle çırpın. Diğer malzemeleride ekleyip pandispanyayı hazırlayın. Kağıtların içerisine 1'er yemek kaşığı doldurun. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 8 ila 10 dakika pişirin. Kreması için tüm malzemeleri karıştırıp muhallebi kıvamında pişirin. Soğuyan keklerin üzerine muhallebiden 1'er yemek kaşığı dökün. Soğuduktan sonra üzerini istediğiniz gibi süsleyin.

27 Kasım 2008 Perşembe

PATATESLİ ÇANAK SALATA



Malzemeler
3 adet patates
1 çay bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı mayonez
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı limon suyu
tuz,pulbiber,nane
Yapılışı
Patatesleri haşlayıp rendeleyin. İçerisine tuz,limon suyu,nane ve sıvıyağı ekleyip karıştırın. Ceviz büyüklüğünde toplar alıp içlerini hafifçe parmağınızla oyun. Sarmısağı ezip yoğurt ve mayonezle karıştırın. Patateslerin içerisine doldurun. Pulbiberle süsleyin.

26 Kasım 2008 Çarşamba

MİLFÖYLÜ PEYNİRLİ KANEPE



Malzemeler
8 tane milföy
150 gr beyaz peynir
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı nane
pulbiber
2 çorba kaşığı sıvıyağ
2 çorba kaşığı dövülmüş ceviz
1 yumurta sarısı
Yapılışı
Milföyleri 4'e bölün. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp pişirin. Peyniri çatalla ezin. Dövülmüş sarımsakları ve diğer malzemeleri ekleyip karıştırın. Soğuyan milföyleri bıçakla ortadan ikiye bölün. Peynirli ezmeden sürüp kapatın. Üzerlerine kürdan batırın.

24 Kasım 2008 Pazartesi

KAŞARLI POĞAÇA




Malzemeler
250 gr margarin
1 su bardağı ılık su
yarım paket yaşmaya
2 yumurta
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı tozşeker
1 su bardağı susam
alabildiği kadar un
1 çorba kasesi rendelenmiş kaşar peyniri
Yapılışı
1 su bardağı suda mayayı eritin. Yumuşak margarini, yumurta sarılarını ve diğer malzemeleri ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. Yarım saat dinlendirin. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp içerisine rendelenmiş kaşar peyniri koyup kapatın. Yumurta akına batırıp susama bulayın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

23 Kasım 2008 Pazar

MANTILI ÇORBA



Malzemeler
1,5 su bardağı hazır mantı
1 su bardağı yoğurt
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı un
1 litre su
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı nane
1 çay kaşığı tuz
3 diş sarımsak
Yapılışı
1 litre suda mantılar yumuşayıncaya kadar haşlayın. Ayrı bir kapta yumurtayı, yoğurdu ve unu karıştırın. Mantı suyundan bir kepçe içerisine ekleyip yoğurdu ılıtın. Pişen mantılara yoğurdu yavaş yavaş ekleyerek çorbayı karıştırarak kaynatın. Ocaktan almaya yakın, tuzunu ve ince kıyılmış sarımsakları içerisine katın. Servis yapmadan önce çorbanın üzerine kızdırılmış naneyi dökün.

20 Kasım 2008 Perşembe

İÇİ KROKANLI KALP PASTA



Bu ölçülerle küçük bir pasta oluyor. Siz malzemeyi çoğaltıp daha büyük bir pasta yapabilirsiniz. Çok yumuşak bir pandispanya olduğu için pandispayayı ıslatmaya gerek kalmıyor.

Malzemeler
3 adet yumurta
2 kahve fincanı un
2 kahve fincanı tozşeker
yarım kahve fincanı mısır nişastası
yarım kahve fincanı sıvıyağ
yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Krokan için
1 çay bardağı tozşeker
1 çay bardağı kavrulmuş fındık
ayrıca
1 su bardağı süt
2 poşet kremşanti
renkli gıda boyaları
Yapılışı
Pandispanya için tozşekeri ve yumurtaları kabarıncaya kadar çırpın. Diğer malzemeleri ekleyip karıştırın. Yağlanmış kek kalıbına döküp 170 derece ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin. Keki kalıptan çıkartıp soğutun. Krokanı hazırlamak için 1 çay bardağı tozşekeri teflon tavada eritin. İçerisine fındıkları ekleyip karıştırın. Ocağın altını kapadıktan sonra krokanı bir folyonun üzerine ince bir tabaka haline gelecek şekilde yayın. Soğuduktan sonra iri parçalar halinde kalacak şekilde robottan geçirin. 1 su bardağı sütle kremşantiyi çırpın. Keki ikiye bölün. Arasına kremşanti sürün. Krokanın tamamını üzerine yayın. Diğer kek parçasını üzerine kapatın. Kremşantiyle üzerini sıvayın. Kalan kremşantiyi gıda boyalarıyla renklendirip üzerini süsleyin.

TAVUKLU KOLAY MANTI



Malzemeler
2 adet tavuk butu
3 adet yufka
2 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
1 çorba kasesi yoğurt
2 diş sarımsak
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tozbiber
1 tatlı kaşığı karabiber
Yapılışı
Tavuk butlarını tuzla birlikte 2 su bardağı suda haşlayın. Tavuk butlarını soğuduktan sonra iri parçalar halinde tiftikleyin. Yufkaları 4'e bölüp 12 parça elde edin. Tiftiklediğiniz tavuklara karabiber katın. Yufkaların içerisine koyup sigara böreği sarar gibi sarıp, gül böreği şekline getirin. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Kızgın fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Bütün gül böreklerinin üzerine yarım kepçe soğuk tavuk suyu dökün. Tekrar fırına koyup tavuk suyunu tamamen çekmesini bekleyin. Servis tabağına alıp üzerine yoğurtlu sarmısak döküp. Kızdırılmış tozbiber gezdirin.

PUDİNGLİ KURABİYE



Malzemeler
1 paket çilekli puding
1 çay bardağı süt
125 gr yumuşak margarin
1 paket vanilya
2 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay bardağı pudra şekeri
alabildiği kadar un
Yapılışı
Bir kapta margarin ve sütü iyice karıştırın. Pudra şekeri, kabartma tozu, vanilya, çilekli pudingi ekleyip yoğurmaya devam edin. Gerektikçe unu azar azar ekleyin. Kulak memesinden biraz daha yumuşak bir hamur hazırlayın. Cevizden daha küçük toplar koparıp şekil verin. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. 170 derece ısıtılmış fırında üzeri çatlayana kadar pişirin.

18 Kasım 2008 Salı

YUMURTALI SÜRPRİZ KÖFTE





















Malzemeler
400 gr kıyma
2 dilim ekmek içi
yarım rendelenmiş soğan
yarım demet maydanoz
5 yumurta
1 çay bardağı kaşar rendesi
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
köfte baharı,kimyon
Yapılışı
4 yumurtayı haşlayıp kabuklarını soyun. Diğer malzemeleri karıştırıp köfte harcını hazırlayın. 4'e bölün. Elinize bir parçayı alarak hafif açın. Yumurtayı yerleştirip kapatın. Elinizle top şekli verin. Yağlanmış tepsiye dizin. 180 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Üzerine rende kaşarı ekleyip 5 dakika daha pişirin. Yanında fırın patatesle servis yapın.

16 Kasım 2008 Pazar

FINDIKLI MOZAİK KEK



Malzemeler
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı tozşeker
4 yumurta
3 su bardağı un
1 su bardağı iri kıyılmış fındık
1 adet kabartma tozu
1 adet vanilya
1 yemek kaşığı kakao
Yapılışı
Yumurtayla şekeri kabarıncaya kadar iyice çırpın. Kakao hariç diğer malzemeleride ekleyip karıştırın. Kek malzemesinden 3/1 kadar ayırıp içerisine kakao katın. Kek kalıbını margarinle yağlayın. Beyazlı karışımdan kalıba biraz dökün. Ortasına kakaolu karışımı dökün. Kalan beyaz kek karışımınıda kalıbın üzerine dökün. 170 derece ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişirin.

15 Kasım 2008 Cumartesi

PIRASALI ÇARŞAF BÖREĞİ



Malzemeler
Yarım kilo un
1 çay kaşığı tuz
1 yumurta
alabildiği kadar su
İçin için
Yarım kilo pırasa
250 gr kıyma
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Hamurları yağlamak için
1 su bardağı sıvıyağ
üzeri için
1 yumurta sarısı
Yapılışı
Un,su,tuz ve yumurta ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. Hamuru 4'e bölün. Beze yapıp yarım saat dinlendirin. İçi için sıvıyağda kıymayı kavurun. İnce ince doğranmış pırasaları ekleyin. Pırasalar suyunu salıp çekinceye kadar pişirin. Tuzunu ve karabiberini katıp karıştırın. Hamurları merdaneyle 2 cm kalınlığında açın. Üzerlerine sıvıyağ sürüp üst üste dizin. Daha sonra hamurları bez üzerinde elinizle açabildiğiniz kadar ince açın. İç malzemede üzerine serpin. Bezin iki tarafından tutarak rulo yapın. Kendi ekseni içinde üçe katlayın. Yağlanmış tepsiye dizin. Diğer hamurlarada aynı işlemi uygulayın. Üzerine yumurta sarısı sürün. 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

14 Kasım 2008 Cuma

KABAK TATLISI



Malzemeler
1 kilo kabukları soyulmuş kabak
1,5 su bardağı tozşeker
üzeri için fındık
Yapılışı
Kabakları istediğiniz büyüklükte doğrayın. Üzerine tozşekeri serpip 3-4 saat bekletin. Şekeri sulanmamışsa 1-2 yemek kaşığı su ekleyin. Kısık ateşte kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin. Servis tabağına alıp üzerine fındık serpin.

12 Kasım 2008 Çarşamba

KREP




Malzemeler
1 su bardağı un
1,5 su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
1 yumurta
Yapılışı
Tüm malzemeyi karıştırın. Karışımı blandırda boza kıvamına getirin. Birer kepçe kaşığı alıp az yağlanmış teflon tavada arkalı önlü pişirin.

10 Kasım 2008 Pazartesi

KARADENİZ PİDESİ



Malzemeler
500 gr un
yarım paket yaşmaya
1 çay kaşığı tuz
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı şeker
alabildiği kadar ılık su
iç harcı için
yarım kangal sucuk
250 gr rendelenmiş kaşar
yarım kahve fincanı süt
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yumurta
Yapılışı
Hamuru için tüm malzemeleri karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. Yarım saat dinlendirin. İçi için sucukları halka halka doğrayın. Rendelenmiş kaşarın içerisine sıvıyağ, sütü ve yumurta akını koyup karıştırın. Dinlenen hamuru ikiye bölün. Merdaneyle bir tanesini istediğiniz incelikte açın. Sucukları üzerine dizin. Peynirli harç malzemesini üzerine yayın. Hamurun kenarlarını içine doğru kıvırın. Yağlanmış tepsiye yerleştirin. Diğer hamurada aynı işlemi uygulayın. Üzerine yumurta sarısı sürüp kızgın fırında pişirin.

6 Kasım 2008 Perşembe

ZEYTİNYAĞLI BİBER DOLMASI



Malzemeler
20 adet dolmalık biber
2 su bardağı pirinç
2 soğan
1 çorba kaşığı dolmalık üzüm
1 çorba kaşığı fıstık
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı salça
2 adet domates
tuz,nane,pulbiber,karabiber
Yapılışı
Sıvıyağda dolmalık üzümleri hafif kavurun. Yemeklik doğranmış soğanları ekleyip pembeleşinceye kadar kavurmaya devam edin. Salçasınıda ekleyip bir iki kez çevirin. Yıkanmış pirinci ekleyip biraz daha kavurun. Dolmalık üzümü,tuz ve baharatını ekleyip biraz daha kavurun. 1 su bardağı sıcak su ekleyin. Hafif yumuşayıncaya kadar pişirin. Dolma harcından 2'şer yemek kaşığı kadar biberlerin içine doldurun. Domatesden kapak yapın. Tencereye dizin. Malzeme bitince üzerine dolmaları geçmiyecek tencereye sıcak su ekleyin. Kısık ateşte pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin.

5 Kasım 2008 Çarşamba

TAVADA SU BÖREĞİ






















Malzemeler
3 yumurta
1 çay bardağı su
1 çay kaşığı tuz
alabildiği kadar un
150 gr kaşar peyniri
yarım demet maydanoz
100 gr tereyağ
Yapılışı
Yumurtaları hamur yoğurma kabına kırın. Su ve tuz ile birlikte çırpın. Alabildiği kadar un ilavesiyle orta sertlikte bir hamur yapın. 10 bezeye ayırıp 10 dakika dinlendirin. Bezeleri açabildiğiniz kadar ince açın. Tavanın en altına koyacağınız yufkayı haşlamadan yağladığınız tavaya yayın. Tereyağı eritin. Kaşar peynirini rendeleyip maydanozla karıştırın. Daha sonra açtığınız yufkaları kaynar tuzlu suya atın. 1 dakika haşlayıp kevgirle soğuk suya alın. Soğuk sudan elinizle süzerek alıp tavaya yayın. Aralarına tereyağ gezdirin. 5 yufka bitinceye kadar bu işleme devam edin. Arasına iç malzemeyi koyun. Diğer yufkalarıda haşlayıp soğuk sudan geçirip tavaya yayın. Aralarına tereyağ gezdirin. Haşlanmamış bir yufkayı üzerine kapatın. En üste kalan yağı bolca dökün. Tavada böreği çevirerek ve arkalı önlü pişirin.

4 Kasım 2008 Salı

SOBE 2

Sevgili Armina bendensofralariniza beni sobelemiş.
Kendisine teşekkür ederim.
Sobenin konusu evde en nefret ettiğiniz şeyler.
1- Evde sigara içilmesi. Bizim evde kimse sigara içmediği için misafirlerin hiç sormadan sigarasını yakıp kül tablası beklemesi en nefret ettiğim şey.
2- Evdeki eşyaların şeklinin değişmesi veya kullanılan şeyin bir daha aynı yere konmaması.
3- Annemin çamaşır yıkıcağı zaman bizim odaya gelip yıkanıcak birşeyiniz varmı demesi. Zaten kirliler çamaşır selesindedir. Odada işi ne.
Bende disalce yi sobeliyorum.

HAVUÇLU ARPA ŞEHRİYELİ PİLAV



Malzemeler
1 su bardağı arpa şehriye
2 adet havuç
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz
2 su bardağı sıcak su
Yapılışı
Arpa şehriyeleri sıvıyağda kavurun. Hafif rengi dönünce rendelenmiş havuç ve tuzunu ekleyin. Bir iki kez çevirin. Sıcak suyunu ekleyip suyunu çekinceye kadar pişirin.

3 Kasım 2008 Pazartesi

RAVYOLİ



Malzemeler
2 yumurta
1 çay bardağı su
1 çay kaşığı tuz
alabildiği kadar un
sosu için
1 su bardağı domates püresi
4 diş sarımsak
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz
içerisine
1 kase beyaz peynir
Yapılışı
Hamuru için tüm malzemeleri karıştırıp mantı hamurundan biraz daha sert bir hamur hazırlayın. 20 dakika dinlendirin. Hamuru oklava yardımıyla bıçak sırtı kalınlığında açın. Kare parçalara ayırın. İçerisine birer çay kaşığı kadar peynir koyun. Üçgen olucak şekilde kenarlarını sıkıca kapatın. Kaynar tuzlu suda hamurları haşlayın. Sosu için sarımsakları havanda dövün. Sıvıyağda soteleyin. Sarımsakların rengi hafif dönünce domates püresini ve tuzunu katın. Ravyoliler pişince servis tabağına alın. Üzerine sıcak domates sosunu döküp servis yapın.

2 Kasım 2008 Pazar

MEYVE ŞEKERLEMELİ KEK



Malzemeler
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı meyve şekerlemesi
1 limonun suyu
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 subardağı un
3 yumurta
2 su bardağı tozşeker
Yapılışı
Yumurta ve tozşekeri kabarıncaya kadar çırpın. Meyve şekerlemesini sıcak suda beş dakika bekletin. Çırpılmış yumurtaya sırasıyla diğer malzemeleri ekleyip karıştırın.En son meyve şekerlemesini una bulayıp kek karışımına ekleyin.Yağlanmış kek kalıbına karışımı dökün. 170 derecede ısıtılmış fırında keki pişirin.

31 Ekim 2008 Cuma

SOYALI TAVUK



Malzemeler
Yarım kilo tavuk göğsü
1 kahve fincanı soya sosu
1 tatlı kaşığı mısır nişastası
pulbiber,kekik
sıvıyağ
Yapılışı
Tavuk etlerini jülyen doğrayın. Bir kaba alın. İçerisine soya sosunu, mısır nişastasını ve baharatlarını katıp harmanlayın. Tavuğa tuz eklemeyin soya sosu yeterince tuzlu. Tavuğu en az yarım saat dinlendirin. Bir tavada yaklaşık 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ kızdırın. İçerisine tavuklu karışımı ekleyip kızgın ateşte tavukların rengi hafif dönünceye kadar pişirin.

23 Ekim 2008 Perşembe

VİŞNELİ PASTA



Malzemeler
4 tane yumurta
4 kahve fincanı un
4 kahve fincanı toz şeker
1 kahve fincanı mısır nişastası
yarım kahve fincanı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 kahve fincanı sıcak su
Kreması için
3 su bardağı süt
yarım su bardağı un
yarım su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
50 gr margarin
ayrıca
1 kase vişne
yarım çay bardağı damla çikolata
1 paket kremşanti
1 su bardağı süt
1 çay bardağı hindistan cevizi
yarım ceviz
1 çorba kasesi elle kırılmış iri ceviz parçaları
Yapılışı
Pandispanya için 4 yumurtayı toz şekerle birlikte kabarıncaya kadar çırpın. İçerisine kaynamış 1 fincan su ve sıvıyağı ekleyip karıştırmaya devam edin. Sırasıyla unu, nişastayı, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Karışımı yağlanmış kek kalıbına döküp önceden ısınmış fırında pişirin. Pandispanyayı kalıptan çıkartıp soğutun. Kreması için margarini eritin. Ununu ekleyip kavurun. Rengi dönmeye başlayınca şekerini ekleyip içinde eritin. Sütünü ekleyip krema kıvamına gelinceye kadar pişirin. Ocaktan aldıktan sonra mikser yardımıyla 5 dakika çırpın. Keki ikiye bölüp vişnelerin içinden çıkan suyla ıslatın. Pandispanyanın bir katına kremayı yayın. Her tarafına vişne ve çikolataları serpin. Üzerine diğer pandispanyayı koyun. Krem şantiyle pastanın her tarafını kaplayın.Hindistan cevizini teflon tavada yağ eklemeden sürekli karıştırarak rengi dönene kadar kavurun ve soğutun. Pastanın ortasına vişne tanelerini koyun. Hindistan cevizini serpip yarım cevizleri dizin. Pastanın kenarlarınada elinizle kırdığınız iri ceviz tanelerini batırın. Buzdolabında dinlendirip servis yapın.

22 Ekim 2008 Çarşamba

PATLİCANLI BÖREK




















Malzemeler
1 çay bardağı sıvıyağ
yarım çay bardağı sirke
1 çay kaşığı tuz
1 yumurta
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı toz şeker
alabildiği kadar un
250 gr margarin (yağlamak için)
İçin için
4 adet patlican
1 adet soğan
2 yemek kaşığı sıvıyağ
3-4 adet sivribiber
1 tatlı kaşığı salça
tuz,karabiber
Yapılışı
Hamuru için tüm malzemeleri karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. 30 bezeye bölüp 10 dakika dinlendirin. İçini hazırlamak için, sıvıyağda yemeklik doğranmış soğanları kavurun. İçerisine küp küp doğranmış patlicanları ve ince doğranmış biberleri ekleyip kavurmaya devam edin. Pişmesine yakın salçasını tuzunu ve karabiberini ekleyin. Birkaç dakika daha kavurup ocağın altını kapatın. Dinlenen hamurları servis tabağı büyüklüğünde açın. Aralarına eritilmiş margarin sürerek 15'erli iki grup hazırlayın. Buzdolabında 15 dakika dinlendirin. İlk hamur grubunu alarak elinizle tepsi büyüklüğünde inceltin. Tepsiye yayın. Üzerine harç malzemesini dökün. Diğer hamuruda elinizle açıp üzerine kapatın. Kare dilimler kesip kalan yağı üzerine dökün. Kızdırılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
 

20 Ekim 2008 Pazartesi

ULUSLARARASI ARKADAŞLIK ÖDÜLÜ Friendship Around The World Award 1














Dünya çapında bir arkadaşlık ödülü.
Sevgili
pastayapiyorum
kibelesofrası
nurdanınmutfagı
papatya-sofrasi
çok teşekkür ederim. Beni de bu ödüle layık gördükleri için. Ne kadar mutlu olduğumu anlatamam. Kendilerine tekrar çok teşekkür ediyorum.
Kural gereği benimde ödülü dağıtmam gerekiyor.
Bende bu ödülü ziyaret ettiğim ve beni ziyaret eden bütün arkadaşlarıma yollamak istiyorum.

19 Ekim 2008 Pazar

LAHMACUN İÇLİ GÖZLEME



Malzemeler
500 gr un
1 çay kaşığı tuz
alabildiği kadar su
İçi için
250 gr kıyma
3-4 adet sivri biber
1-2 adet kırmızı biber
2 adet soğan
Yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı salça
2 adet domates
3-4 çorba kaşığı sıvıyağ
tuz, karabiber, pulbiber
Yapılışı
İçini hazırlamak için, tüm malzemeleri karıştırıp robottan geçirin. Hamuru için kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp açabildiğiniz kadar ince açın. İç malzemeden 2 yemek kaşığı kadar içerisine koyup ay şeklinde kapatın. Teflon tavada arkalı önlü pişirin. İç malzemesi yağlı olduğu için üzerini yağlamaya gerek yok.

MISIR ÇORBASI



Malzemeler
2 çorba kasesi taze barbunya
5-6 tane taze mısır
1 yemek kaşığı tereyağ
1 çorba kasesi yoğurt
tuz
yeterince su
Yapılışı
Mısır ve barbunyayı yeterince suyla ayrı ayrı tencerelerde haşlayıp süzün. Mısırları bıçak yardımıyla tanelere ayırın. Mısır ve barbunyayı bir tencerede karıştırın. Üzerini geçecek kadar sıcak su ve tuz ilavesiyle kaynatın. Ocaktan almanıza yakın üzerine kızdırılmış tereyağ dökün. Kaselere aldıktan sonra yoğurt ilavesiyle servis yapın.

17 Ekim 2008 Cuma

TUZLU KURABİYE


 
Her evin yaptığı bir klasik hamur işi tarifi varsa bizimkiside bu sanırım. Her zaman evde bulunur. Genellikle yiyenler hazır pastane kurabiyesi sanıyor. Oldukça lezzetli bir kurabiye. Kurabiyeler bayatlamadan en az 1 ay dayanıyor. İçerisine kabartma tozu konulmuyor. Aklınızı karıştırmasın.

Malzemeler
250 gr oda ısısında yumuşamış margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı mahlep
2 yumurta
alabildiği kadar un
çörekotu
Yapılışı
Tüm malzemeleri karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. İstediğiniz gibi şekil verip yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin. Önceden ısınmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

16 Ekim 2008 Perşembe

PAPATYA KURABİYE




Malzemeler
250 gr oda ısısında margarin
2 su bardağı pudra şekeri
2 su bardağı mısır nişastası
2 yumurta
2 paket vanilya
2 yemek kaşığı kakao
alabildiği kadar un
Yapılışı
Yumuşamış margarinle pudra şekerini elinizle iyice yoğurun. Yumurtalarını ekleyip biraz daha karıştırın. Mısır nişastasını ve vanilyayı ekleyip yoğurun. Gerektiği kadar un ilavesiyle orta sertlikte bir hamur hazırlayın. Hamuru ikiye bölün yarısına kakao karıştırın. Fındık büyüklüğünde toplar yapın. Papatya şekli verin. Yağlanmış tepsiye dizin. 180 derece ısıtılmış fırında fazla kızarmadan pişirin.
Not: Un yaklaşık 1 veya 1,5 su bardağı kadar yeterli geliyor.

15 Ekim 2008 Çarşamba

SAC KAVURMA



Saç kavurmayı bayramda yapmıştık. Ama ancak şimdi yayınlayabildik. Odun ateşinde pişirdiğimizden çok lezzetli oldu. Saç kavurmayı tavuk etiylede yapabilirsiniz.

Malzemeler
1 kilo kuzu eti
5 adet domates
250 gr sivri biber
Yarım çay bardağı sıvıyağ
2 çay kaşığı tuz
pulbiber,kekik
Yapılışı
Etleri sıvıyağda suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. Tuzunu ekleyin. Pişmesine yakın içerisine yemeklik doğranmış, biber ve domatesleri ekleyin. Domatesler suyunu çekinceye kadar pişirin. Baharatlarını ekleyip servis yapın.

14 Ekim 2008 Salı

POFİDİK KIZARTMALAR



Malzemeler
500 gr un
1 paket yaşmaya
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
alabildiği kadar ılık su
İçi için
200 gr beyaz peynir
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı salça
1 çay kaşığı pulbiber
tuz
kızartmak için sıvıyağ
Yapılışı
Hamuru için tüm malzemeleri karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. Üzerine nemli bir bez örtüp, 1 saat dinlendirin. İçi için, soğanları yemeklik doğrayıp bir cimdik tuzla ovun.Diğer malzemeleri ekleyip karıştırın. Hamurdan cevizden daha küçük parçalar koparın. Elinizi yağlayın. Hamuru avucunuz içinde açın. İç malzemeden 1 tatlı kaşığı koyup sıkıca kapatın. Kızgın yağa atıp arkalı önlü kızartın.

11 Ekim 2008 Cumartesi

ÇATAL



Malzemeler
200 gr yumuşamış margarin
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı pudra şekeri
2 yumurta
1 tatlı kaşığı mahlep
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
alabildiği kadar un
Yapılışı
Tüm malzemeleri karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. İstediğiniz uzunlukta çubukları hazırlayıp üç çubuğu birleştirin. Kırmadan tepsiye yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin. 180 derece kızgın fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

10 Ekim 2008 Cuma

BİŞİ



Malzemeler
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı su
Yarım paket kabartma tozu
2,3 damla limon suyu
1 çay kaşığı tuz
1 yumurta
alabildiği kadar un
Yapılışı
Bütün malzemeleri bir kapta karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında yoğurun. Mutfak tezgağında hamuru açın. Kalıplar yardımıyla şekiller çıkarın. Kızdırılmış yağın içerisine hamurları atıp kızartın.

9 Ekim 2008 Perşembe

TAVUKLU MUSKA BÖREĞİ



Malzemeler
4 adet yufka
100 gr margarin
1 su bardağı su
İçi için
500 gr kuşbaşı doğramış tavuk göğsü
1 adet soğan
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay bardağı bezelye
tuz,karabiber
1 tatlı kaşığı salça
Üzeri için
yumurta sarısı
çörekotu
Yapılışı
Soğanı sıvıyağda kavurun. Tavuk göğüslerini ekleyip pişirin. Pişmesine yakın salçasını ve diğer malzemelerini ekleyip karıştırın. Harcı soğutun.
Margarini eritip soğutun içerisine suyu ekleyip karıştırın. Yufkanın birini mutfak tezgahına serin. Üzerine yağlı sudan sürün. İkinci yufkayı üzerine kapatın. Üç parmak enliliğinde şeritler kesin. İç malzemeden koyup çapraz kenarlar birbirlerine değicek şekilde katlayın. Yağlanmış tepsiye dizin. Diğer yufkayada aynı işlemi uygulayın. Muska böreklerinin üzerine yumurta sarısı sürüp. Çörek otu serpin. Sıcak fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

7 Ekim 2008 Salı

KEŞKEK



Malzemeler
2 su bardağı buğday
3 adet tavuk butu
2 adet soğan
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı tereyağ
2 çay kaşığı tuz
yeterince su
Yapılışı
Buğdayları bir gece önceden sıcak suda bekletin. Tavukları bol tuzlu suda haşlayın. Haşlanınca sudan tavukları çıkarın. Kaynayan tavuklu suya buğdayları dökün. Buğdaylar yumuşayıncaya kadar haşlayın. Gerekirse su ilavesi yapın. Tavukları ince ince tiftikleyin. Buğdayları tahta kaşığın arkasıyla vura vura ezin. Ezilen buğdaya tavuk etlerini katıp karıştırın. Soğanları yemeklik doğrayıp tereyağında kavurun. Salçasını ekleyip karıştırın. Keşkekleri tabağa aldıktan sonra üzerine kavrulmuş soğandan döküp servis yapın.

6 Ekim 2008 Pazartesi

NESCAFELİ PUDİNG



 
Malzemeler
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1 yemek kaşığı nescafe
1 yumurta sarısı
Yarım çay bardağı su
çikolatalı kahve çekirdekleri
Yapılışı
Sütü şekerle birlikte ocakta kaynatın. Ayrı bir kapta nisaştayı yarım çay bardağı suyla ezin. İçerisine nescafeyi ve yumurta sarısını ekleyip çırpın. Kaynayan sütün içerisine bu karışımı sicim gibi akıtın ve karıştırın. Puding koyulaşmaya başlayıncaya kadar pişirin. Ocağıktan alıp, sıcakken kaselere koyun. Üzerini çikolatalı kahve çekirdekleri ile süsleyin.

4 Ekim 2008 Cumartesi

KIYMALI TAZE FASULYE



Malzemeler
1 kilo taze fasulye
250 gr kıyma
1 adet soğan
1 yemek kaşığı salça
2 adet domates
Yarım çay bardağı sıvıyağ
tuz
2 su bardağı su
Yapılışı
Fasulyelerin kılçıklarını temizleyip dörde bölün. Soğanı yemeklik doğrayıp sıvıyağda kavurun. İçerisine kıymayı ekleyip rengi dönünceye kadar kavurmaya devam edin. Domatesleride ekleyip bir iki kez çevirin. Salçayı ekleyip kavurun. Fasulyeleri sıcak suyu ve tuzunu katıp, fasulyeler yumuşayıncaya kadar pişirin.

3 Ekim 2008 Cuma

CEVİZLİ BAKLAVA



Malzemeler
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
2 yumurta
1 paket kabartma tozu
Yarım çay kaşığı tuz
alabildiği kadar un
500 gr ceviz içi
açmak için nişasta
üzeri için 250 gr tereyağ
Şerbeti için
4 çorba kasesi şeker
4 çorba kasesi su
Yarım limon suyu
Yapılışı
Tüm malzemeleri karıştırıp kulak memesinden daha yumuşak bir hamur hazırlayın. 40 bezeye ayırın. Bezelerin hepsini nişastayla birlikte pasta tabağı büyüklüğünde açın. Aralarına nişasta serperek 10 'arlı dört grup hazırlayın. Birini alarak merdaneyle tepsi büyüklüğünde açıp tepsiye yayın. Üzerine bolca ceviz serpin. Malzemeler bitinceye kadar bir kat hamur bir kat ceviz dizin. Keskin bir bıçakla baklavanızı kesin. Üzerine tereyağını kızdırıp dökün. Kızgın fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Şerbeti kaynatın. Soğuk baklavaya sıcak şerbeti dökün.

28 Eylül 2008 Pazar

LAHMACUN



Bir kaç gündür internetten uzak kaldım. Çünkü elektriklerimiz kesikti. Ama bu arada boş durmadım lahmacun yaptım. Değişiklik olarak, lahmacunu mayasız hamurdan yaptım. Kıtır kıtır gevrek lahmacunlarım oldu. Bence mutlaka mayasız deneyin. Hoşunuza gidecek.

Malzemeler
500 gr un
1 çay kaşığı tuz
alabildiği kadar su
Harcı İçin
500 gr kıyma
2 adet domates
3-4 adet sivribiber
3-4 adet kırmızı biber
2 adet soğan
1 yemek kaşığı salça
1 demet maydanoz
pulbiber,tuz
Yapılışı
Hamuru için tüm malzemeleri karıştırıp, kulak memesi yumuşaklığından biraz daha sert bir hamur hazırlayın.İçini hazırlamak için, malzemeleri robottan geçirip ince ince kıyılmasını sağlayın. Hepsini karıştırıp hafif sulu bir karışım hazırlayın. Hamurları ceviz büyüklüğünde parçalara ayırıp istediğiniz incelikte hamurları açın.Üzerine harç malzemesinden yayın.Teflon tencerede kapağı kapalı olarak hamurların altı kızarıncaya kadar pişirin. Lahmacunları fazla üst üste koymayınki gevrekliklerini kaybetmesinler.

25 Eylül 2008 Perşembe

SOBE 1

Sevgili ikizlerinannesi beni sobelemiş.
Bende cevaplarımı yazıyorum.
1- İSMİNİZ
FATOŞ
2- NERELİSİNİZ
TRABZON-KÜTAHYA
3- YAŞADIĞINIZ İL
İSTANBUL
4- MESLEK
ŞU ANDA ÇALIŞMIYORUM
5-HOBİLERİNİZ
YEMEK YAPMAK, PASTA YAPMAK, ÇEŞİT ÇEŞİT KURABİYE YAPMAK VE ELİŞİ YAPMAK
6-EVLİMİSİNİZ
BEKAR
7-KAÇ ÇOCUĞUNUZ VAR
YOK
8-SEVDİĞİNİZ YEMEK
TAVUK, MAKARNA,BÖREK
9-SEVDİĞİNİZ TATLI
HER ÇEŞİT DONDURMA
10- SEVDİĞİNİZ MÜZİK TARZI
FARK ETMEZ
11- NERELERİ GEZMEK İSTERSİNİZ
MARDİN, SURİYE
Bende lezzettabagı adlı sitedeki arkadaşımı sobeliyorum.

SUPANGLE



Malzemeler
1 kilo süt
1 yemek kaşığı mısır nişastası
2 yemek kaşığı pirinç unu
1 su bardağı şeker
1 yumurta sarısı
4-5 dilim kek
3 yemek kaşığı kakao
damla çikolata,hindistan cevizi
Yapılışı
Sütü bir tencereye alın. İçerisine nişastayı,pirinç ununu, şekeri, yumurta sarısı ve kakaoyu ekleyip muhallebi kıvamında pişirin. Kekleri elinizle parçalayarak küçük küpler yapın. Kasenin dibine 5-6 parça koyun. Üzerine sıcak muhallebiyi dökün. Soğuduktan sonra süsleyip servis yapın.

24 Eylül 2008 Çarşamba

YUFKADA PAŞA PİLAVI



Malzemeler
2 adet yufka
1 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı kuru üzüm
250 gr kuşbaşı et
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 adet soğan
tuz,karabiber
1 yumurta sarısı
çörekotu
Yapılışı
Pirinci tuzlu sıcak suda 20 dak. bekletin. Sıvıyağ kızdırın yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri yağın içerisine alıp pirinçler saydamlaşıncaya kadar kavurun. Kuş üzümleri ve tuzunu ekleyip 1,5 su bardağı sıcak suyla pilavı pişirin.Ayrı bir tencerede 1 yemek kaşığı sıvıyağla etlerin renkleri dönünceye kadar pişirin. Pişmesine yakın soğanını ekleyip, soğanlarla birlikte kavurun. Pişen eti pilavla karıştırıp karabiberini ekleyin. Yufkayı ikiye bölüp dört parça yufka elde edin. Bir kasenin içine yufkayı yayın. Fazla kenarlarını çıkarıp içine yerleştirin. İçini etli pilavla doldurun. Yufkanın kenarlarını içine kapatın. Kaseyi yağlanmış tepsiye ters çevirin. Diğer yufkalarada aynı işlemi uygulayın. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin. Kızgın fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

22 Eylül 2008 Pazartesi

HÜNKAR BEĞENDİ


 
Malzemeler
4 adet közlenmiş patlican
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 su bardağı süt
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
tuz
Sote için
500 gr kuşbaşı et
1 adet soğan
1 adet domates
4-5 adet sivribiber
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı salça
tuz, kekik, pulbiber
Yapılışı
Közlenmiş patlicanları çatalla ezin. Unu sıvıyağda kavurun. Sütünü ekleyip beşamel sos gibi pişirin. Patlicanları ve kaşar peynirini ekleyip biraz daha pişirin. Et sote için etleri sıvıyağda hafif rengi dönünceye kadar pişirin. Sırasıyla soğanını sivribiberi domatesi ve salçayı ekleyip baharatını katın. Pişen soteyi beğendinin üzerine döküp servis yapın.

21 Eylül 2008 Pazar

ÖRGÜLÜ BÖREK




Malzemeler
3 adet yufka
Yarım kilo ıspanak
250 gr kıyma
1 adet soğan
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı su
2 yumurta
çörekotu
tuz, karabiber
Yapılışı
Ispanakları haşlayıp suyunu sıkın. İnce ince kıyın. Soğanı yemeklik doğrayıp iki yemek kaşığı sıvıyağda kıymayla birlikte kavurun. İçerisine haşlanmış ıspanakları tuz ve karabiberi katın. Sosu için sıvıyağ, yoğurt, su ve bir yumurtayı çırpın. Üç yufayı ortadan ikiye bölün. Altı parça elde edin. Bir parçanın üzerine sos malzemesinden sürün. İç malzemeden geniş kenarına yayıp rulo sarın. Bütün malzemeleri bu şekilde hazırlayın. Üç ruloyu birleştirip saç örgüsü gibi sarın. Yağlanmış tepsiye alın. Diğer üç ruloyada aynı işlemi uygulayın. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpin. 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.

20 Eylül 2008 Cumartesi

İKİ RENKLİ İRMİK TATLISI



Malzemeler
1 kilo süt
1 su bardağı irmik
1 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı kakao
1 çay bardağı fındık
süslemek için kiraz şekerlemesi,tarçın
Yapılışı
500 gr süte yarım bardak irmik ve yarım bardak toz şekeri karıştırın. İçine kakaoyuda ekleyip muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Borcama döküp üzerine fındık serpin. Kalan malzemeyi beyaz muhallebi olarak pişirin. Kakaolu tatlının üzerine dökün. Süsleyip servis yapın.