31 Ağustos 2010 Salı

FISTIKLI PARFE (TAZE NANE 2 YAŞINDA)



TAZENANE 2 YAŞINDA.
Blogumuzu açalı bugün tam 2 yıl oldu. Öncelikle bizi ziyaret eden herkese teşekkür etmek istiyorum. Yorumlarıyla bizi hiç yalnız bırakmayan bütün blogcu arkadaşlarıma ayrı ayrı teşekkür ederim. En son teşekkürü de kız kardeşim Fatoş'a yapmak istiyorum. Blogu açma fikri onundu. İnşallah bundan sonra da sizlerle birlikte sağlıkla, nice yıllarda, güzel tariflerle blogumun devam etmesi dileğiyle.

Malzemeler
2 poşet krem şanti
2 su bardağı süt
3 tane yumurta akı
1 fiske tuz
1 çay bardağı antep fıstığı
1 paket pötübör bisküvi
Yapılışı
Bisküviyi robotta un haline getirin. Yumurta akını bir fiske tuzla kar haline getirin. Krem şantiyi süt ile çırpın. Tüm malzemeleri karıştırıp streç film serdiğiniz kaba dökün. Bir gece buzlukta bekletin. Ters çevirip servis yapın.

30 Ağustos 2010 Pazartesi

YOĞURTLU KIRMIZI BİBER SALATASI



Malzemeler
4 tane salçalık kırmızı biber
4 yemek kaşığı yoğurt
2 diş sarımsak
zeytinyağ
Yapılışı
Salçalık kırmızı biberi közleyip kabuklarını soyun. Şeritler halinde doğrayın. Sarımsakları ezip yoğurt ile karıştırın. Kırmızı biberleri servis tabağına alın. Üzerine zeytinyağ gezdirin. Yoğurdu üzerine yayıp servis yapın.

28 Ağustos 2010 Cumartesi

ERZİNCAN ÇORBASI

 



Malzemeler
köftesi için
250 gr kıyma
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
kızartmak için
sıvıyağ
ayrıca
1 çorba kasesi erişte
1 su bardağı yoğurt
1 yumurta sarısı
1 çorba kaşığı un
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı pulbiber
1 çorba kaşığı sıvıyağ
Yapılışı
Kıymaya tuz ve karabiber katıp yoğurun. Nohut büyüklüğünde köfteler yapın. Kızgın sıvıyağda kızartın. 3 litre suyu kaynatıp erişteleri ekleyin. Erişteler yumuşayıncaya kadar pişirin. Yoğurdu yumurtayı ve unu çırpın. Çorbanın suyunda alıp ılıştırın. Yavaşça çorbaya ekleyin. Bir taşım kaynayan çorbaya tuzu ve köfteyi katın. Biraz daha pişirin. Sıvıyağı kızdırıp nane ve pulbiber katın. Çorbaya ekleyin.

26 Ağustos 2010 Perşembe

KAFESLİ PİLAV



Malzemeler
1 su bardağı pirinç
1 çorba kaşığı dolmalık üzüm
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
yarım çay bardağı sıvıyağ
1,5 su bardağı sıcak su
6 tane milföy
Yapılışı
Pirinci sıcak tuzlu suda 30 dakika bekletip iyice süzün. Sıvıyağı kızdırıp dolmalık fıstıkları hafif pembeleştirin. Pirinci ekleyip 3-4 dakika kavurun. Üzümü, sıcak suyu, karabiberi ve tuzu ekleyip kısık ateşte pilavı pişirin. Milföyleri unlayıp biraz inceltin. Şeritler çıkarın. Margarinle yağlanmış kaselere milföy şeritlerini yapıştırın. Soğumuş olan pilavı kaselere paylaştırın. Sarkan milföyleri üzerine kapatın. Tepsiye yerleştirin. Milföyler kızarana kadar pişirin. Kaselerden pilavların çıkarıp servis yapın.

25 Ağustos 2010 Çarşamba

HASANPAŞA KÖFTESİ



Malzemeler
500 gr kıyma
3 dilim bayat ekmek içi
1 tane yumurta
1 tane soğan
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı köfte baharı
1 çay kaşığı toz biber
1 çay kaşığı kimyon
ayrıca
4 tane patates
1 yemek kaşığı tereyağ
tuz
kaşar peyniri
1 yemek kaşığı salça
Yapılışı
Soğanı rendeleyin, ekmeği ufalayın, diğer malzemeleride ekleyip köfteyi hazırlayın. Patatesi haşlayıp ezin. Tereyağını kızdırın patatesi katıp 1-2 dakika çevirip ocaktan alın. Köfteden irice parçalar koparıp elinizle top yapıp ortasını biraz oyun. Yağlanmış tepsiye dizin. Fırında pişirin. Pişen köftelerin ortasına patates püresi koyun. Üzerine dilim kaşar peyniri koyup tepsiye dizin. 1 yemek kaşığı salçayı 1 kase suda ezin. Tepsiye dökün. Fırında kaşar peynirlerinin üzeri kızarana kadar tutun.

24 Ağustos 2010 Salı

YUFKALI MİLFÖYLÜ TAVUK TOPLARI



Malzemeler
2 tane yufka
4 tane milföy
yarım kilo kuşbaşı tavuk eti
1 tane soğan
1 tane havuç
2 tane domates
4 diş sarımsak
3 tane çarliston biber
1 tane kırmızı biber
7 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz
karabiber
pulbiber
üzeri için
1 yumurta sarısı
Yapılışı
Yemeklik doğranmış soğanı ve küp doğranmış havucu 4 yemek kaşığı sıvıyağda kavurun. İçine tavuk etlerini ekleyip, suyunu salıp çekinceye kadar pişirin. Doğranmış çarliston biber ve kırmızı biberi ekleyip biraz daha kavurun. Rendelenmiş domates, dövümüş sarımsak ve tuzu ekleyip domates suyunu çekinceye kadar pişirin. Karabiber ve pulbiber ilave edip ocakta alın. Yufkanın birini tezgaha serin. Üzerini 3 yemek kaşığı sıvıyağ ile yağlayıp ikinci yufkayı üzerine serin. Artı şeklinde dört parça kesin. Her parçayı yuvarlak kesip çukur bir kaseye yerleştirin. İçine tavuklu harçtan koyup kenara sarkan yufkaları üzerine kapatın. Fırın tepsisine ters çevirerek çıkarın. Diğer yufka parçalarınada aynı işlemi uygulayın. Milföyleri unlayarak merdane ile biraz inceltin. Küçük bir şişe kapağıyla aralıklarla yuvarlaklar çıkarın. Milföyleri tavuklu yufkaların üzerine yerleştirip kenarlarını alta kıvırın. Milföy hamurlarının üzerine yumurta sarısı sürün. 200 derece ısıtılmış fırında pişirin.

22 Ağustos 2010 Pazar

İÇLİ SİMİT



Malzemeler
1 su bardağı ılık süt
yarım su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı toz şeker
1 paket yaş maya (42 gr)
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tane yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
4-4,5 su bardağı un
içi için
kaşar peyniri
sosis
zeytin
üzeri için
2 yemek kaşığı pekmez
2 çay bardağı su
susam
Yapılışı
Mayayı ılık süt ve suyun içinde eritin. Toz şeker, yağ, yumurta, tuz ve azar azar un ekleyerek hamuru yoğurun. 1 saat mayalanmaya bırakın. İç malzemesi için istediğiniz miktarda kaşar peyniri rendeleyin, sosisleri ufak doğrayın, zeytinin çekirdeklerini çıkarıp karıştırın. Hamurdan parçalar koparıp unlanmış tezgahta elinizle bastırarak açın. İçine kaşar peynirli karışımdan biraz koyup kapatın. Malzeme bitene kadar aynı işleme devam edin. Önce pekmezli suya daha sonra bolca susama bulayıp yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısınmış fırında pişirin.

21 Ağustos 2010 Cumartesi

BİBERLİ ARPA ŞEHRİYE PİLAVI



Malzemeler
2 adet kırmızı biber
6 adet sivri biber
1 paket arpa şehriye
1 çay bardağı sıvıyağ
1 tane soğan
3 su bardağı sıcak su
1 tane domates
tuz
karabiber
Yapılışı
Biberlerin çekirdeklerini çıkarıp ufak doğrayın. Sıvıyağını tencereye dökün. Yemeklik doğranmış soğanı pembeleşene kadar kavurun. Üzerine arpa şehriyeyi katın. Şehriyeler biraz pembeleşince biberleri katın. 1-2 dakika daha kavurun. Sıcak su, tuz ve karabiberi ekleyip kapağını kapatın. Orta ateşte 5 dakika pişirip ufak doğranmış domatesi katın. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.

CACIK



Malzemeler
2 tane salatalık
2 su bardağı yoğurt
3 diş sarımsak
dereotu
tuz
su
zeytinyağ
Yapılışı
Salatalıkları alacalı soyup rendeleyin veya çok ufak doğrayın. Sarımsakları tuzla havanda ezin. Salatalık, sarımsak ve yoğurdu bir kaseye alın. Suyu yavaş yavaş ilave ederek istenilen kıvamda yoğurtu sulandırın. İnce doğranmış dereotu ve zeytinyağı ilave edin. İsteğe göre içine buz atabilirsiniz.

20 Ağustos 2010 Cuma

MİLFÖY ÇANAĞINDA GARNİTÜRLÜ SALATA



Malzemeler
1 kutu garnitür
3-4 adet kornişon turşu
3 çorba kaşığı mayonez
5 adet milföy
Yapılışı
Milföyleri yağlanmış kalıplara yerleştirin. Üzerine çatalla delikler açın. Kızgın fırında pişirin. Garnitürü süzüp içerisine mayonezi ve küçük doğranmış turşuyu katıp karıştırın. Milföy çanağının içerisine doldurun.

KIZILCIK MARMELATI



Malzemeler
1 kilo kızılcık
1 kilo toz şeker
1 su bardağı su
3-4 damla limon suyu
Yapılışı
Kızılcıkları yıkayıp 1 bardak suyla ocakta kaynatın. Tel süzgeçten geçirip posasından ayırın. Geçirdiğiniz suya toz şekeri ekleyip iyice kaynatın. Limon suyunu ekleyin. Ocaktan alıp blenderdan geçirin.
Sıcak reçeli sıcak kavanozlara koyup kapağını kapatıp kavanozu ters çevirin. Bu şekilde çok uzun süre muhafaza edebilirsiniz. Küflenmez ve bozulmaz.

19 Ağustos 2010 Perşembe

PATLİCANLI KÖFTE SARMA



Malzemeler
6 adet patlican
500 gr kıyma
3 dilim ekmek içi
1 tane soğan
tuz
karabiber
köfte baharı
kimyon
1 tatlı kaşığı salça
domates
biber
kızartmak için
sıvıyağ
Yapılışı
Patlicanları alacalı soyup dörde bölün. Tuzlu suda bekletin. Fazla suyunu süzüp kızgın sıvıyağda kızartın. Soğanı rendeleyin, kıyma, ekmek içi, tuz ve baharatlarla birlikte köfteyi hazırlayın. Uzun köfteler hazırlayıp kızartın. Kızarmış patlicanın ucuna köfteyi koyup rulo şeklinde sarın. Domates ve biber dilimi koyup kürdanla tutturun. Üzerine salçalı su gezdirin. Kızgın fırında domates ve biberler kızarıncaya kadar pişirin.

GÜVEÇTE KREMALI MAKARNA



Malzemeler
1 paket makarna
1 tane soğan
2 tane çarliston biber
1 tane domates
15-20 tane sosis
2 kutu krema
kaşar peyniri
tuz
pulbiber
kekik
sıvıyağ
tereyağ
Yapılışı
Makarnayı kaynar tuzlu suda haşlayıp süzün. Soğanı yemeklik doğrayıp sıvıyağda soteleyin. Küçük doğranmış biber ve domatesi katın. Halka doğranmış sosisi ekleyip, kapağını kapatın. Sosisler yumuşayınca tuzunu ve baharatını katın. Güveçleri tereyağ ile yağlayın. Güvecin altına makarna koyun, üzerine sosisli karışımdan koyup tekrar makarna koyun. Malzemeyi güveçlere pay edin. Kremayı güveçlere paylaştırın. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri koyun. Toz biber serpin. Önceden ısınmış fırında pişirin.

18 Ağustos 2010 Çarşamba

TAVUK ŞİŞ



Malzemeler
1 kilo tavuk kuşbaşı
1 soğanın suyu
2 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı soya sosu
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı kekik
domates
biber
Yapılışı
Tüm malzemeleri karıştırıp harmanlayın. Tavuk etlerini 2 saat dinlendirin. Biber ve domatesleri doğrayın. Şişlere tavuk eti, domates, biber şeklinde dizin. Tüm malzemele bitene kadar bu işleme devam edin. Fırının ızgarasında tavuklar kızarıncaya kadar pişirin.

KIZILCIK KOMPOSTOSU



Malzemeler
yarım kilo kızılcık
2,5 kepçe toz şeker
3 litre su
Yapılışı
Kızılcıkları yıkayıp tencereye koyun. Üzerine suyunu ilave edin. Biraz kaynamaya başlayınca toz şekeri ilave edin. 15-20 dakika daha kaynatıp ocaktan alın.

16 Ağustos 2010 Pazartesi

DONDURMALI KÜMBET PASTA



Malzemeler
1 adet kakaolu pasta keki
1 kilo sakızlı dondurma
1 su bardağı çekirdekleri çıkarılmış vişne
1 çay bardağı damla çikolata
1 su bardağı süt
1 poşet krem şanti
pembe top çikolata
Yapılışı
Dondurmayı hafif yumuşatın içerisine vişneyi ve çikolatayı katıp karıştırın. Borçamı streç film ile kaplayın. kek tabanını yerleştirin. İçine dondurmayı dökün. Diğer kek tabanını üzerine kapatın. Buzlukta 1 gece bekletin. Ertesi gün kalıptan çıkartın. Krem şantiyle kaplayıp çikolata serpin. Tekrar buzluğa kaldırın. 1-2 saat daha bekletin. İstediğiniz zaman servis yapın.

GÜVEÇTE TAVUKLU MANTAR



Malzemeler
500 gr tavuk göğsü
500 gr mantar
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1/2 çay bardağı soya sosu
2 diş sarımsak
2 adet domates
5 adet sivribiber
1 yemek kaşığı salça
tuz
pulbiber
kekik
1 çorba kasesi kaşar peyniri rendesi
Yapılışı
Tavuk göğsünü kuşbaşı doğrayıp soya sosunu üzerine döküp 15 dakika bekletin. Mantarları doğrayın. Sarımsakları ezin. Sıvıyağı kızdırıp sarımsakları soteleyin. Mantarı ekleyin suyunu salıp çekinceye kadar pişirin. Tavuğu ve tuzu ekleyip 5 dakika soteleyin. Domatesi ve biberi ekleyip biraz daha pişirin. Ocaktan almaya yakın baharatını katın. Güveçlere karışımı paylaştırın. Üzerine kaşar peyniri serpin. Sıcak fırında kaşar peyniri eriyene kadar pişirin.

15 Ağustos 2010 Pazar

ÇÖMLEK KEBABI



Malzemeler
500 gr dana kuşbaşı
5 adet sivri biber
2 adet domates
2 adet patlican
3 tane soğan
tuz
karabiber
pulbiber
kekik
6 adet milföy
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tane yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı salça
Yapılışı
Sıvıyağı kızdırıp dana etleri suyunu salıp çekinceye kadar pişirin. Patlicanları alacalı soyup kuşbaşı doğrayıp tuzlu suda 10 dakika bekletin. Kavrulan etlere yemeklik doğranmış soğanı ekleyip 5 dakika pişirin. Sırasıyla biberi, patlicanı, domatesi ve salçayı ekleyip kavurun. Tuzunu ve baharatını ekleyip sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Güveçlere paylaştırın. Üzerini milföy hamurlarıyla kapatın. Yumurta sarısı sürün. Kızgın fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

PEYNİRLİ BİBER RULOSU



Malzemeler
4 adet kırmızı biber
1 küçük kase peynir
2 diş sarımsak
2 çorba kaşığı ceviz
pulbiber
nane
Yapılışı
Kırmızı biberleri közleyip kabuklarını soyun. İkiye bölüp çekirdeklerini temizleyin. Peyniri ve sarımsağı rendeleyin diğer malzemeleri ekleyip karıştırın. Elinizle uzun rulolar yapın. Biberin geniş kenarına peynirli harcı koyup rulo şeklinde sarın. Servis tabağına alıp kürdan batırın.

14 Ağustos 2010 Cumartesi

İNTERTETTE YEMEKTEYİZ MİM-25

Bu güzel yemekteyiz mimiyle beni mimleyen aysultan 'a çok teşekkür ederim.
Ben yemekteyize katılsam nasıl bir masa örtüsü seçerdim. Sanırım beyaz tercihim olurdu.














Yemek takımı olarak, beyaz ve gri




















Bardak takımı olarak bu model

















Çatal-bıçak takımı için














Peçete ve halkası ile masa süsü için































Menüm ise,

GÜL TATLISI



Malzemeler
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı eritilmiş margarin
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı irmik
3 tane yumurta
1 paket kabartma tozu
alabildiği kadar un
2 çorba kaşığı kakao
şerbeti için
5 su bardağı toz şeker
5 su bardağı su
1/4 limon suyu
üzeri için
fındık
Yapılışı
Kakao hariç tüm malzemeleri karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir yoğurun. Hamurun 3' de birine kakao katıp yoğurun. Merdane yardımıyla 2 hamuruda ayrı ayrı 1 cm kalınlığında açın. Su bardağıyla yavurlaklar çıkarın. Bir beyaz, kakao ve tekrar beyaz olucak şekinde 3 yuvarlak hamuru uç uça birleştirip rulo yapın. Ortadan ikiye kesip tepsiye yerleştirin. Ortasına fındık batırın. Önceden ısınmış fırında pişirin. Sıcak tatlıya ılık şerbeti dökün.

KREMALI CİPSLİ TAVUK



Malzemeler
10 adet tavuk bonfile
1 çay bardağı soya sosu
1 çorba kasesi cips
1 kutu krema
Yapılışı
Tavuk etlerini soya sosuna bulayıp 30 dakika dinlendirin. Fırın kabına tavuk etlerini dizin. Üzerine kremayı gezdirin. Cipsleri elinizle kırıp tavukların üzerini kaplayın. Sıcak fırında tavuklar kızarıncaya kadar pişirin.

12 Ağustos 2010 Perşembe

DAVET PİLAVI



Malzemeler
3 tane patlican
300 gr kuşbaşı et
2 tane domates
2 tane biber
1 tane soğan
2 su bardağı pirinç
1 çorba kaşığı tereyağ
2 çorba kaşığı sıvıyağ
tuz
karabiber
Yapılışı
Patlicanları alacalı soyup 4'e bölün. Tuzlu suda bekletin. Sıvıyağda kızartın. Pirinci tuzlu sıcak suda 20 dakika bekletin. Eti sıvıyağda kavurun. Sırasıyla, soğanı, biberi ve domatesi ekleyip kavurun. Tuzunu ve baharatını katıp et soteyi hazırlayın. Tereyağı kızdırıp süzdürdüğünüz pirinçleri katıp tuzunu ekleyip kavurun. 3 su bardağı sıcak su ekleyip pilavı pişirin. Kek kalıbının kenarlarına patlicanları dizin. Pilavı döküp kalan patlicanları pilavın üzerine kapatın. Servis tabağına ters çevirin. Ortasına et soteyi doldurun.

AVCI BÖREĞİ



Malzemeler
içi için
200 gr kıyma
1 kahve fincanı ince bulgur
1 tane soğan
tuz
karabiber
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 kahve fincanı ceviz
yarım demet maydanoz
ayrıca
4 tane yufka
3 tane yumurta
1 çorba kasesi galeta unu
kızartmak için
sıvıyağ
Yapılışı
Soğanı yemeklik doğrayıp sıvıyağda kavurun. Kıymayı ekleyip rengi dönünceye kadar pişirin. Bulguru sıcak suda ıslatın. Kavrulan kıymayı ocaktan alıp içerisine bulguru, cevizi, maydanozu, tuzu ve karabiberi katıp karıştırın. Yufkayı 6 'ya bölün. İçerisine bolca iç malzemeden koyup sigara böreği sarar gibi sarın. Önce yumurtaya, sonra galeta ununa bulayıp kızartın.

11 Ağustos 2010 Çarşamba

ORUK



Malzemeler
500 gr kıyma (dana-kuzu karışık)
1 su bardağı ince bulgur
5 diş sarımsak
1 çorba kaşığı nane
tuz
karabiber
pulbiber
Yapılışı
Bulguru sıcak suda ıslatıp şişmesini için bekletin. Sarımsakları rendeleyin. Tüm malzemeleri karıştırıp köfteyi yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp şişlere takın. Kızgın fırında kızarana kadar pişirin.

BİBERLİ PATLİCAN



Malzemeler
4 adet patlican
6 adet kırmzı biber
tuz
1 küçük kase yoğurt
2 diş sarımsak
kızartmak için
sıvıyağ
Yapılışı
Patlicanları küp küp doğrayıp tuzlu suda bekletin. Kızgın sıvıyağda kızartın. Kırmızı biberleri közleyip kabuklarını soyun. Ağzını kesip çekirdeklerini temizleyin. İçerisine kızarttığınız patlicanları doldurun. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökün.

3 Ağustos 2010 Salı

UĞUR BÖCEĞİ KANEPESİ



Malzemeler
4 tane tost ekmeği
krem peynir
kiraz domates
maydanoz
çörek otu
zeytin
Yapılışı
Geniş bir bardakla tost ekmeklerinden yuvarlaklar çıkarın. Üzerine krem peynir sürün. Kiraz domatesi ikiye bölün. Bölünen yarım domatesleri fazla kesmeden tekrar bıçakla kesin. Ekmeklerin üzerine koyun. Üzerine çörek otu koyun. Zeytini ikiye bölün. Çekirdeklerini çıkarıp uğur böceğinin başını yapın. Kenarlarına maydanoz koyun.