Malzemeler
500 gr iç bakla,
6 tane enginar,
2 tane soğan,
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı un
2 tane küp şeker
1 tane limon
6 tane enginar,
2 tane soğan,
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı un
2 tane küp şeker
1 tane limon
tuz
üzeri için
üzeri için
yarım demet ince kıyılmış dereotu
YapılışıEnginarları limonlu suda kararmaması için bekletin. Soğanı yemeklik doğrayıp, sıvıyağında biraz pembeleştirin. Bir yemek kaşığı unu ekleyip karıştırmaya devam edin. Enginarların çukur kısımları aşağı bakacak şekilde tencereye dizin. Şeker ve tuzu ekleyin. Üzerini biraz geçecek kadar sıcak su döküp enginarları ocağa koyun. On dakika sonra baklaları da tencereye ilave edin ve enginarlar pişinceye kadar devam edin. Enginarlar piştikten sonra biraz ılınınca tencereden alıp servis tabağına dizin. Ortalarına baklaları doldurun ve dereotuyla süsleyip servis yapın.