31 Mayıs 2010 Pazartesi

MİDYE POĞAÇA



Malzemeler
2 tane yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı ılık su
1 çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı sirke
1 paket eritilmiş margarin (yağlamak için)
alabildiği kadar un
içi için
peynir
maydanoz
Yapılışı
Tüm malzemeleri karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında yoğurun. Hamuru yoğurur yoğurmaz kabarmasını beklemeden 4 parçaya ayırın. Unlu bir zeminde hazır yufka inceliğinde açın. Fırça yardımıyla yufkaları yağlayın. İki yufkayı üst üste getirerek rulo yapın. 5 dakika buzlukta bekletin. Buzluktan çıkarıp 2,5 cm eninde kesin. Kestiğimiz parçaları elimizle büzdürün. Merdane ile yarım parmak kalınlığında açın. Peynirli iç koyup kapatın. Kapattığınız kısmı bastırmayın kabarmasını engeller. Eritilmiş margarinden üzerlerine sürün. Önceden ısınmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

29 Mayıs 2010 Cumartesi

ÜZÜMLÜ KAKAOLU KURABİYE



Malzemeler
1 su bardağı toz şeker
150 gr tereyağ
1 su bardağı mısır nişastası
3 yemek kaşığı hindistancevizi
3 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 tane yumurta
1 su bardağı kuru üzüm
alabildiği kadar un
Yapılışı
İyice yumuşamış tereyağ ve diğer malzemeleri bir kaba alıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısınmış fırında pişirin.

27 Mayıs 2010 Perşembe

KAPLUMBAĞA SALATASI



Malzemeler
yarım paket kuskus makarna
1 tane havuç
1 su bardağı haşlanmış bezelye
4-5 tane kornişon turşu
yoğurt
mayonez
tuz
ayrıca
1 tane yumurta
salatalık
maydanoz
tane karabiber
Yapılışı
Kuskusu kaynar tuzlu suda haşlayıp süzün. Havucu haşlayın. Havucu ve kornişon turşuyu ufak doğrayın. Bir kabın içinde kuskus, bezelye, turşu ve havucu karıştırın. Mayonez, yoğurt ve tuz ilave edip tekrar karıştırın. Yumurtayı haşlayın. Salatalıkların kabuklarını soymadan dilimleyin. Maydanozu ince kıyın. Yuvarlak bir cam kabı streç filmle kaplayın. Kuskusu koyup biraz bastırın. Üzerini tekrar streç filmle sarıp buzdolabında yarım saat bekletin. Kuskus salatasını servis tabağına ters çevirip çıkarın. Üzerini salatalık dilimleriyle kaplayın. Tabağın kenarlarına maydanoz serpin. Yumurtayı kaplumbağanın kafası olarak kullanın. Göz olarak tane karabiber takın. Ağzına havuç koyun. Salatalıklardan ayak yapıp servis yapın.

25 Mayıs 2010 Salı

AĞIZDA DAĞILAN KURABİYE



Malzemeler
250 gr yumuşak margarin
1 su bardağı pudra şekeri
2 tane yumurta sarısı
2 yemek kaşığı dövülmüş fındık
2 yemek kaşığı toz antep fıstığı
1 çay bardağı kuru üzüm
1 çay bardağı damla çikolata
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
alabildiği kadar un
üzeri için
yumurta sarısı
file fındık
Yapılışı
İyice yumuşamış margarini bir kaba alın. Pudra şekerini ekleyip biraz yoğurun. Diğer malzemeleride ekleyip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp top şekli verin. Yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp, file fındık serpin. Önceden ısınmış fırında pişirin.

23 Mayıs 2010 Pazar

PATATESLİ KIYMALI BÖREK



Malzemeler
yarım paket baklava yufkası
5 adet haşlanmış patates
250 gr kıyma
2 tane soğan
2 çorba kaşığı sıvıyağ
tuz
karabiber
ayrıca
100 gr margarin
Yapılışı
Soğanları doğrayıp sıvıyağda kavurun. Kıymayı ekleyip suyunu çekinceye kadar pişirin. Tuz ve karabiber katın. Ezilmiş patatesleri ekleyip karıştırın. Baklava yufkalarını ikişer kat şeklinde alın. İç malzemeden koyup rulo yapın. Yağlanmış tepsiye dizin. Diğer malzemelerede aynı işlemi uygulayın. Dört parmak enliliğinde börekleri kesin. Üzerine eritilmiş margarin gezdirip. Kızgın fırında pişirin.

21 Mayıs 2010 Cuma

KADINBUDU KÖFTE



Malzemeler
500 gr kıyma
1 çay bardağı pirinç
1 tane soğan rendesi
1 tane yumurta
tuz
karabiber
kızartmak için
sıvıyağ
ayrıca
2 tane yumurta
1 çorba kasesi un
tuz
Yapılışı
Pirinci haşlayıp süzün. Diğer malzemeleri ekleyip yoğurun. Köfte şekli verin. Yumurtaları tuzla çırpın. Köfteleri önce una sonra yumurtaya bulayıp kızgın yağda kızartın.

20 Mayıs 2010 Perşembe

KRAL TACI SALATASI



Malzemeler
hamuru için
2 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
yarım çay kaşığı karbonat
alabildiği kadar su
salata için
kıvırcık
taze soğan
maydanoz
taze nane
domates
salatalık
sivri biber
iri kıyılmış ceviz
keş peyniri
sosu için
sıvıyağ
nar ekşisi
tuz
kızartmak için
sıvıyağ
Yapılışı
Hamur için tüm malzemeleri karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında yoğurun. Merdane yardımıyla mantı hamuru inceliğinde açın. Ruletle verevine kesin. Kızgın sıvıyağda kızartın. Salata malzemelerini istediğiniz miktarda ve şekilde doğrayın. Servis tabağına alın. Keş peynirini rendeleyip cevizi elinizle kırıp salatanın üzerine gezdirin. Sosunu üzerine dökün. Hamurları etrafına dizin.

19 Mayıs 2010 Çarşamba

SALÇALI KURABİYE



Malzemeler
1 tane yumurta
250 gr yumuşak margarin
2 çorba kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1-2 yemek kaşığı salça
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un
tuz
Yapılışı
Yumurtanın sarısı ve beyazını ayırın. İyice yumuşamış margarin, yumurtanın sarısı, sirke, tuz, kabartma tozu ve 1 su bardağı unu bir kaba alıp yoğurmaya başlayın. Hamurdan limon büyüklüğünde bir parça koparıp üzerine top yapmak için ayırın. Pulbiber, toz kırmızı biber, salça ve yeterince un ekleyip hamuru yoğurmaya devam edin. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Hamuru 15 dakika dinlendirin. Düz bir zeminde hamuru yapışmaması için çok az unlayarak açın. Kenarı tırtıklı rulo ile hamurdan kare parçalar kesin. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Ortalarına serçe parmağınızla biraz bastırın. Üzerine yumurta akı sürün. Ayırdığınız beyaz hamura tekrar un ekleyip elinizle yoğurun. Fındık büyüklüğünde parçalar koparıp salçalı hamurun tam ortasına koyun. Önceden ısınmış fırında pişirin.

18 Mayıs 2010 Salı

GALETA UNLU MUSKA BÖREĞİ



Malzemeler
3 tane yufka
1 çorba kasesi galeta unu
1 tane yumurta
1 kahve fincanı süt
içi için
200 gr beyaz peynir
1 tane yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
Yapılışı
Yufkaları uzun şeritlere bölün. Peyniri ezip diğer malzemeleri ekleyip karıştırın. Yufkanın her tarafına gelicek şekilde iç malzemeden yayın. Muska şeklinde sarın. Diğer yufkalarada aynı işlemi uygulayın. Yumurtayı sütle çırpın. Börekleri önce sütlü karışıma ardından galeta ununa bulayıp yağlanmış fırın tepsisine dizin. Kızgın fırında pişirin.

16 Mayıs 2010 Pazar

GÜLLÜ PASTA



Malzemeler
6 tane yumurta
4 kahve fincanı toz şeker
1 kahve fincanı su
1 kahve fincanı sıvıyağ
2 kahve fincanı mısır nişastası
4 kahve fincanı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
arası için
1 poşet çilekli krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
vişne taneleri
üzeri için
1 poşet kremşanti
1 su bardağı soğuk süt
antep fıstığı
şeker hamurundan güller
Yapılışı
6 tane yumurtayı kırıp toz şekerle kabarıncaya kadar çırpın. Diğer malzemeleride ekleyin. Yağlanmış tepsiye döküp pişirin. Soğuyan keki ikiye bölün. Çilekli kremşantiyi sütle çırpın. Üzerini süslemek için biraz ayırın. Kalanını pandispanyanın arasına sürün, çekirdekleri çıkarılmış vişne taneleri serpin. Diğer pandispanya tabanını üzerine kapatın. Sade kremşantiyi sütle çırpın. Pastayı sıvayın. Antep fıstığı serpin. Ayırdığınız çilekli kremşantiyle süsleyin. Gülleri dizin. Pastayı 1 gün buzdolabında bekletirseniz, ertesi gün daha lezzetli olur.

15 Mayıs 2010 Cumartesi

KAZAYAĞI KÖFTESİ



Malzemeler
1 bağ kaz ayağı
1 çorba kasesi lor peyniri
tuz
karabiber
pulbiber
1 su bardağı galeta unu
2 tane yumurta
kızartmak için
sıvıyağ
Yapılışı
Kazayaklarını temizleyip yıkayın. Haşlayıp ince ince kıyın. Diğer malzemeleri ekleyip karıştırın. Gerekirse galeta unu ekleyin. Köfte şekli verin. Kızgın sıvıyağda kızartın.

14 Mayıs 2010 Cuma

ÜZÜMLÜ ÇAY KURABİYESİ



Malzemeler
250 gr yumuşamış margarin
1,5 su bardağı pudra şekeri
2 tane yumurta
1 su bardağı kuru üzüm
1 paket vanilya
yarım paket karbonat
alabildiği kadar un
üzeri için
susam
1 yumurta sarısı
Yapılışı
Margarin, pudra şekeri, yumurta, üzüm, vanilya, karbonat ve unu bir kaba alın. İyice yoğurun. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. Hamuru 10 dakika dinlendirin. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın. Her bir parçayı iki elinizle ovarak inceltin ve "n" şekli verin. Saç örgüsü şeklinde örün. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin. Önceden ısınmış fırında pişirin.

6 Mayıs 2010 Perşembe

YUMURTA YAHNİSİ



Malzemeler
4 tane yumurta
1 tane soğan
1 tane yeşil biber
1 tane kırmızı biber
1 tane sarı biber
1 tane domates
kekik
pulbiber
tuz
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Yapılışı
4 tane yumurtayı haşlayın. Soğanı piyazlık doğrayın. Biberleri jülyen doğrayın. Sıvıyağda soğanları 1-2 dakika karıştırıp tuz ve renkli biberleri ekleyip soteleyin. Rengi dönmeye başlayınca küp doğranmış domatesi katın. Ocaktan alırken kekik ve pulbiberi katın. Haşlanan yumurtaları uzunlamasına kesip daha sonra dilimleyip servis tabağına alın. Üzerine soğanlı renkli biber karışımını yayıp servis yapın.

4 Mayıs 2010 Salı

ŞEFTALİ KURABİYE



Malzemeler
250 gr margarin
1,5 su bardağı pudra şekeri
2 tane yumurta
1 paket vanilya
alabildiği kadar un
ayrıca
kırmızı gıda boyası
yeşil gıda boyası
sarı gıda boyası
1 kase toz şeker
nutella
Yapılışı
Tüm malzemeleri karıştırıp hamuru yoğurun. Cevizden daha küçük parçalara ayırın. Yağlanmış tepsiye dizin. Fazla kızarmadan pişirin. Pişen kurabiyeleri soğutun. Aralarına nutella sürüp iki kurabiyeyi birbirine yapıştırın. Gıda boyalarını ayrı ayrı sulandırın. Kurabiyeleri gıda boyasına batırıp toz şekere bulayın. Kurabiyelerin etrafını dönerek diğer renklerede bulayın. Nane yaprağı ve çalılarla süsleyin.

3 Mayıs 2010 Pazartesi

GAZETE TATLISI




Malzemeler
3 tane yumurta
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
yarım su bardağı su
1 yemek kaşığı sirke
yarım çay kaşığı tuz
alabildiği kadar un
şerbeti için
7 su bardağı toz şeker
7 su bardağı su
limon suyu
ayrıca
ceviz
nişasta
üzeri için
250 gr tereyağ
2 su bardağı sıvıyağ
Yapılışı
Hamuru için bütün malzemeleri karıştırın, un ilave edip yoğurun. Hamuru yarım saat dinlendirin. Hamuru 40 bezeye ayırın. Bir bezeyi alıp nişastayla ince açın. Oklavaya sarın burma baklava yapar gibi ortaya büzün. Oklavayı çıkarıp gazete kağıdı üzerinde hamurun kırışığını bozmadan yavaşça geri açın. Üzerine dövülmüş ceviz serpin. İkinci yufkayada aynı işlemi yapın, diğer hamurun üzerine yayın. Gazetenin iki ucundan tutup ortaya doğru sallayarak rulo haline getirin. 2 parmak enliliğinde kesin. Yağlanmış tepsiye dizin. Diğer bezelerede aynı işlemi uygulayın. Tereyağ ve sıvıyağı bir kaba alıp kızdırın. Hamurların üzerine gezdirin. Önceden ısınmış fırında pişirin. Şerbeti hazırlayın. Ilık tatlıya ılık şerbeti dökün.



2 Mayıs 2010 Pazar

SOSLU KIZARTMA














Malzemeler
2 tane patlican
5-6 tane sivri biber
3 tane domates
2-3 diş sarımsak
kekik
sıvıyağ
Yapılışı
Patlicanı alacalı soyun. Sivribiberi ve patlicanı jülyen doğrayın. Kızgın sıvıyağda kızartın. Domatesi rendeleyin, 2-3 yemek kaşığı zeytinyağında ince kıyılmış sarımsağın rengi dönünce domatesi ekleyin. Suyunu çekene kadar pişirip ocaktan alırken kekik katın. Kızartmanın üzerine döküp servis yapın.

1 Mayıs 2010 Cumartesi

HAŞHAŞLI ÇUBUKLAR



Malzemeler
150 gr yumuşak tereyağ
1 tane yumurta(sarısı üzeri için)
1 çay bardağı yoğurt
1 tane kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı haşhaş
alabildiği kadar un
Yapılışı
İyice yumuşamış tereyağ ve diğer malzemeleri karıştırıp yoğurun. Hamuru 15-20 dakika dinlendirin. Hamuru streç film arasında merdaneyle açın. Uzun şeritler kesin. Üzerine yumurta sarısı sürün. Üzerine tekrar haşhaş serpin. Önceden ısınmış fırında pişirin.