Malzemeler
2 tane yumurta
2 tane yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı ılık su
1 çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı sirke
1 paket eritilmiş margarin (yağlamak için)
alabildiği kadar un
içi için
peynir
maydanoz
Yapılışı
Tüm malzemeleri karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında yoğurun. Hamuru yoğurur yoğurmaz kabarmasını beklemeden 4 parçaya ayırın. Unlu bir zeminde hazır yufka inceliğinde açın. Fırça yardımıyla yufkaları yağlayın. İki yufkayı üst üste getirerek rulo yapın. 5 dakika buzlukta bekletin. Buzluktan çıkarıp 2,5 cm eninde kesin. Kestiğimiz parçaları elimizle büzdürün. Merdane ile yarım parmak kalınlığında açın. Peynirli iç koyup kapatın. Kapattığınız kısmı bastırmayın kabarmasını engeller. Eritilmiş margarinden üzerlerine sürün. Önceden ısınmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.