29 Kasım 2013 Cuma

MAYDANOZLU NOHUT EZMESİ

 
 
 
Malzemeler
200 gr haşlanmış nohut
1 demet maydanoz
1 limonun suyu
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber
Yapılışı
Nohutları ezerek püre haline getirin. Sıvıyağ, limon suyu, tuz ve ince kıyılmış maydanozu ilave edip iyice karıştırın. Üzerine kırmızı pulbiber serpip servis yapın.
 

28 Kasım 2013 Perşembe

ANTEP SALATASI

 
 
Malzemeler
5 tane domates
3 tane soğan
1 diş sarımsak
1 demet maydanoz
3 tane sivri biber
1 tane kornişon turşu
1 limonun suyu
1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber
1 yemek kaşığı nane
1 yemek kaşığı sumak
1 yemek kaşığı nar pekmezi
tuz
Yapılışı
Domateslerin, soğanların ve sarımsağın kabuklarını soyup ince doğrayın. Sivribiberler, maydanoz ve kornişon turşuyu ince doğrayın. Tüm malzemeyi bir kaba alıp harmanlayın. Limon suyu, pulbiber, nane, sumak, nar pekmezi ve tuzu ekleyip harmanlayıp servis yapın.
 

25 Kasım 2013 Pazartesi

ISPANAKLI İRMİK TATLISI

 
 
Malzemeler
8 çorba kaşığı irmik
250 gr toz şeker
750 gr süt
250 gr ıspanak püresi
tarçın
ceviz
Yapılışı
Sütün içine ıspanak püresi, irmik ve toz şekeri ekleyip ocakta fokurdayana kadar pişirin. Fokurdayınca 1-2 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. İstediğiniz kalıba ıspanaklı irmik tatlısının yarısını döküp tarçın ve ceviz serpin. Kalan harcı tekrar üzerine dökün. Soğuyunca kalıptan ters çıkarıp servis yapın.
 

21 Kasım 2013 Perşembe

MANDALİNA PELTELİ SAKIZLI MUHALLEBİ

 
 
Malzemeler
1 litre süt
2 yemek kaşığı mısır nişastası
2 yemek kaşığı un
1 su bardağı toz şeker
2 tane damla sakızı
pelte için
2 su bardağı taze sıkılmış mandalina suyu
4 yemek kaşığı toz şeker
2 tatlı kaşığı mısır nişastası
Yapılışı
1 litre sütü tencereye koyun. Üzerine toz şekeri, unu ve nişastayı ekleyip hızlı hızlı karıştırıp topaklanmadan pişirin. Ocaktan almadan sakızı ekleyip eriyene kadar karıştırın. Kaselerin yarısına muhallebi koyun. Pelte için mandalina suyu, toz şeker ve nişastayı karıştırıp pişirin. Sakızlı muhallebilerin üzerine paylaştırın. İstediğiniz gibi süsleyip servis yapın.

19 Kasım 2013 Salı

CEVİZLİ TARÇINLI KEK

 
 
Malzemeler
3 tane yumurta
1 su bardağı kefir
2 su bardağı toz şeker
100 gr tereyağ
1 çay kaşığı tarçın
1 su bardağı çekilmiş ceviz
2,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Yapılışı
Yumurta ve toz şekeri iyice çırpın. Sırasıyla diğer malzemeleride ekleyip yağlanmış kalıba dökün. Önceden ısınmış fırında pişirin.
 

14 Kasım 2013 Perşembe

ISLAK KURABİYE

 
 
Malzemeler
1 paket margarin (oda sıcaklığında)
2 tane yumurta
2 kahve fincanı toz şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
4 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
alabildiği kadar un
şerbeti için
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
Yapılışı
Şerbeti için süte şeker ilave edin, şeker eriyene kadar bir kasede karıştırın. Hamur için oda ısısında iyice yumuşamış margarine, yumurta, toz şeker, sıvıyağ, kakao, vanilya, kabartma tozu ve aldığı kadar un ilave edip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayıp yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısınmış fırında üzeri çatlayana kadar pişirin.  Pişen kurabiyeleri 2-3 dakika bekletip kasedeki sütlü şerbete tek tek batırıp 3-4 kez çevirip alın ve servis tabağına dizin. Üzerini istediğiniz gibi süsleyin.
 

13 Kasım 2013 Çarşamba

BAKLAVA YUFKASINDAN PATATESLİ BÖREK

 
 
Malzemeler
20  tane hazır baklava yufkası
2 tane yumurta
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
için için
5-6 tane haşlaşmış patates
2 tane soğan
2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı salça
tuz, karabiber, pulbiber
üzeri için
1 yumurta sarısı
susam, çörekotu
Yapılışı
Yumurta, süt ve sıvıyağını karıştırın. Baklava yufkasının bir tanesini tezgaha serin, üzerine fırçayla biraz sostan sürün, diğer 1 tane baklava yufkasınıda üstüne koyup sostan sürün.Yemeklik doğranmış soğanı sıvıyağda kavurun, salçayı, haşlanıp çatalla ezilmiş patatesi ve baharatlarını katıp karıştırın. Yufkasının bir kenarına patatesli harçtan yayın. Yufkayı rulo yaparak sarıp gül şekli verin. Yağlanmış tepsiye dizin, diğer baklava yufkalarınada aynı işlemi uygulayın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörekotu ve susam serpin. Önceden ısınmış fırında pişirin.

8 Kasım 2013 Cuma

DAMAT PAÇASI

 
 
Malzemeler
3 tane yufka
2 tane tavuk butu
tuz
sosu için
3 bardak tavuk suyu
3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı sirke
1 tane yumurta
1 çay kaşığı tuz
ayrıca
2 yemek kaşığı muratbey tereyağ
1 tatlı kaşığı toz biber
Yapılışı
Yufkaları elinizle parçalayın. Cam tepsiye yerleştirin. Sıcak fırında kızarıncaya kadar pişirin. Tavukları haşlayıp tiftin. Pişen yufkanın üzerine, 2 su bardağı tavuk suyu döküp tiftiğiniz tavuk etlerini serpin. Sosu için tüm malzemeyi karıştırıp pişirin. Tiftiğiniz tavukların üzerine sosu yayın. Sıcak fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fırından aldıktan sonra üzerine kızdırılmış yağlı biberi gezdirin.
 
 

2 Kasım 2013 Cumartesi

TON BALIKLI TART SALATA

 
 
Malzemeler
4 tane milföy hamuru
1 kutu ton balığı
1 kutu mısır
1 çay bardağı rendelenmiş muratbey kaşar peyniri
akdeniz yeşillikleri
Yapılışı
4 tane milföy hamurunu birleştirip hafifçe açın. Tart kalıbına hamuru yayın. Çatalla delikler açın. Üzerine yağlı kağıt serip, 1 su bardağı fasulye serpin. Önceden ısınmış fırında pişirin. Pişen tartın üzerine yeşillikleri serpin. Parça parça ton balığı yerleştirin. Aralıklarla rendelenmiş kaşar peynirini yerleştirip, mısır serpin.