TAZE NANE 3 YAŞINDA.
Blogu açalı bugün tam 3 yıl oldu. Öncelikle tazenane'yi ziyaret eden herkese teşekkür etmek istiyorum. Ziyaretleriyle ve yorumlarıyla tazenane'yi hiç yalnız bırakmayan bütün blogcu arkadaşlarıma ayrı ayrı teşekkür ederim. İnşallah bundan sonra da sizlerle birlikte sağlıkla, nice yıllarda, güzel tariflerle blogumun devam etmesi dileğiyle.
2 tane yumurta
100 gr tereyağ (eritilmiş)
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 tane kabartma tozu
1 tane vanilya
2-2,5 su bardağı un
1 tüp dr oetker limon aroması
2 yemek kaşığı kakao
ayrıca
1 paket bitter çikolata
toz antep fıstığı
Yapılışı
Yumurtayla toz şekeri köpürünceye kadar çırpın. Kakao hariç bütün malzemeleri ekleyip tahta kaşıkla karıştırın. Gerekirse un ilavesinde bulunun. Kek harcının yarısını tereyağla yağlanmış kalıba dökün. Harcın geri kalanına kakao katıp kalıba dökün. Önceden ısınmış fırında pişirin. Soğuyan kekin üzerine benmari usulü erittiğiniz bitter çikolatayı dökün. Toz antep fıstığı serpin.