1 kilo hamsi
2 su bardağı pirinç
1 çay bardağı sıvıyağ
2 adet soğan
tuz
karabiber
yenibahar
2 çorba kaşığı kuru üzüm
yarım demet dereotu
yarım demet maydanoz
1 çay kaşığı pulbiber
1 çorba kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı tarçın
Yapılışı
Pirinci tuzlu suda 20 dakika bekletin. Balıkların kılçıklarını ayıklayın. Soğanı yemeklik doğrayıp sıvıyağda kavurun. Yıkadığınız pirinci katıp kavurun. Kuş üzümünü ekleyin. 3 su bardağı sıcak su ekleyip pilavı pişirin. Ocaktan aldıktan sonra baharatlarını katıp, ince kıyılmış dereotu ve maydanozu ekleyin. Pilavı demlenmesi için 15 dakika bekletin. Balıkları üst üste değicek şekilde kaseye yerleştirin. Pilavdan koyup üzerini balıkla kapatın. Yağlanmış tepsiye kaseyi ters çevirin. Bütün malzemeler bitene kadar bu işleme devam edin. Hamsilerin üzerine fındık büyüklüğünde birer parça tereyağ koyun. Kızgın fırında hamsiler kızarıncaya kadar pişirin.
1 çay bardağı sıvıyağ
2 adet soğan
tuz
karabiber
yenibahar
2 çorba kaşığı kuru üzüm
yarım demet dereotu
yarım demet maydanoz
1 çay kaşığı pulbiber
1 çorba kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı tarçın
Yapılışı
Pirinci tuzlu suda 20 dakika bekletin. Balıkların kılçıklarını ayıklayın. Soğanı yemeklik doğrayıp sıvıyağda kavurun. Yıkadığınız pirinci katıp kavurun. Kuş üzümünü ekleyin. 3 su bardağı sıcak su ekleyip pilavı pişirin. Ocaktan aldıktan sonra baharatlarını katıp, ince kıyılmış dereotu ve maydanozu ekleyin. Pilavı demlenmesi için 15 dakika bekletin. Balıkları üst üste değicek şekilde kaseye yerleştirin. Pilavdan koyup üzerini balıkla kapatın. Yağlanmış tepsiye kaseyi ters çevirin. Bütün malzemeler bitene kadar bu işleme devam edin. Hamsilerin üzerine fındık büyüklüğünde birer parça tereyağ koyun. Kızgın fırında hamsiler kızarıncaya kadar pişirin.
Çokkk güzel görünüyor arkadaşım, hep istedim ama bir türlü cesraet edemedim şimdiye kadar bu hamsili pilavı yapamam diye.Sanırım izmirli yada egeli olarak,damak tadımızda hamsiyle pilavı iki lezzeti bir arada bağdaştıramıyoruz,çevremde de şimdiye kadar kimsede ne gördük ne yedik, çocuklara bazen öneriyorum yapayım diye ağzını burnunu büküyorlar, nasıl sevdirmeli bilmem, eline sağlık arkadaşım, sevgiyle kal.
YanıtlaSilHARİKA OLMUŞLAR BİR KERE YAPMIŞTIM PEK SEVMEDİLER BİZİMKİLER EGELİYİZ YA ONDAN MI BİLMEM TEKRAR YAPMADIM:((
YanıtlaSilharika olmuşlar
YanıtlaSilellerine sağlık canım
Çok severim ve hamsi bulunca sık sık yaparım. Ellerinize sağlık, çok nefis görünüyor.
YanıtlaSilElinize sağlık çok güzel görünüyor.bizim yörenin en meşur yemeği:)
YanıtlaSilgörünüşünden belliki çok güzel olmuş.eline sağlık.
YanıtlaSilellerinize sağlıkk nefis görünüyorr:))
YanıtlaSilmerhaba.
YanıtlaSilçok güzel duruyor, bayılırım hamsiye ama pilavını hiç denemedim, sunumun çok güzel olmuş, deniyeceğim.yanlız kızarmamış galiba hamsiler , yada fotoda öyle duruyor.
Canım bu yemek bizim kış aylarında vazgeçemediğimiz bir tat.
YanıtlaSilSevgiler...
sunuma bayıldım canım ellerine saglık afiyet olsun..
YanıtlaSilsevgiler
Ay ay ay yerim ben o hamsileri,hmm canim istedi vallaha biz burda hamsi yiyemiyoruz almaya korkuyorum bayattir diye dipfirzinden cikartiyorlar.Ellerine saglik
YanıtlaSilcanım ya ben bunu denemeyi çok istiyorum ama hiç yemediğim için cesaret de edemiyorum.biz hamsiyi hep aynı şekilde yemeye alışmışız ya.ne dersin her damak zevkine giden bir yemek mi bu.bu arada ellerine sağlık.
YanıtlaSilgorunus mukemmel ellerine saglik ben o hamsilere dolanayim uyyyyyyyyyyy
YanıtlaSilMerhaba ..Görünüm çok şık olmuş.Ellerine sağlık..
YanıtlaSilHepsi çok güzel tariflerin, ellerinize sağlık... Sevgiler, mutlu seneler, görüşmek dileğiyle...
YanıtlaSilBir kaç defa arkadaşlarımda yemiştim çok beğendim. Ama denemek kısmet olmadı. Balık mevsimi bitmeden denemek istiyorum. Küçük porsiyonlarda oluşu çok güzel, iyi düşünmüşsünüz. Ellerine sağlık. Sevgiler...
YanıtlaSilHamsili pilavı tek porsiyonluk hiç denemedim ellerine sağlık canım...
YanıtlaSilEn sevdiğim yemek,cuma günü yemekteki misafirlerime yapacam.Ellerine sağlık,sen dende püf noktalarından yararlanacağıma eminim,ellerine sağlık.Sevgilerrrrr.
YanıtlaSilçok çok güzel görünüyor.davet sofralarını çok güzel süsler bence.ellerine sağlık
YanıtlaSilOlsa da yesek,öylesine istah acici duruyorki.Yeni yilin sana ve sevdiklerine mutluluk getirmesi dilegiyle,sevgiler.
YanıtlaSilCanım döktürmüşsün yine :)))
YanıtlaSilHarikasın becerikli arkadaşım.
Ellerine sağlık canım
sevgiler
Ellerine sağlık, nice senelere her şey istediğiniz gibi olsun sevgiler
YanıtlaSilSade ve şık olmuş.
YanıtlaSilellerine sağlık balık yemem ama nefis görünüyor...
YanıtlaSilBloğumda sizi de içine kattığım bir dostluk bildirisi var okur musunuz ? Sevgiler.Mine
YanıtlaSilBen yapmaya korkuyorum bu pilavı nedense ;)
YanıtlaSilellerine sağlık canım:)
sevgler...
Balık olan herşeyi çok severim. Ellerine sağlık. Nefis görünüyor. En kısa zamanda yapmak istiyorum.
YanıtlaSiluzunca bir aradan sonra merhaba arkadaşım..yine herşey harika görünüyor..özelliklede bu hamsi görünüme bayıldım..ellerine sağlık..görüşmek üzere..sevgiler..
YanıtlaSilHamsili pilavın tek porsiyonluk olması sunum sırasında çok rahat oluyor.
YanıtlaSilHerkesin ağız tadına uygun bir lezzet.
Birde hamsiler kızardı ama benim fotoğraf makinam biraz bozuldu, resme beyaz bir görüntü ve çizgi veriyor, bu yüzden kızarmamış görünebilir.
Ellerine sağlık, çok güzel olmuş, ben de yapmıştım, hamsi canım istedi bak şimdi...
YanıtlaSilSeni izlemeye aldım bana da beklerim ;)
Hamsiyi çok seviyorum aslında balık seviyorum ben ama kızlarım sevmediği için sık sık yiyemiyoruz...
YanıtlaSilHamsili pilavı hiç denemedim ...
Ellerine sağlık...
Bu gördüğüm çiğ hali olmalı.Servis falan değil.inan balık yiyemiyorum nedense .bayağı bi dejenere oldum güneydoğuda.oysa Ordu da balık yiyerek büyüdüm.Ellerine sağlık.
YanıtlaSilellerine saglık canım.
YanıtlaSilSüper görünüyor ellerinize sağlık.Yemesini çok severim ama hiç denemedim.
YanıtlaSilçokk güzel bir görüntüsü var ayrıca sunumuda böyle daha güzel olmuş ellerine sağlık arkadaşım hiç denemedim tadını biliyorum çokkk güzel oluyor bizimkiler hep isteyip dururlardı şimdi tarifide var en kısa zamanda yapacam sevgiyle kal selamlar..
YanıtlaSilFotoğrafı tekrar çekip yeniledim. Hamsili pilavın fotoğrafını çekerken makinam bozuktu, tarif çok beyaz görünüyordu.
YanıtlaSilTekrar hamsili pilav yapınca fotoğrafı yeniledim.