9 Kasım 2012 Cuma

CEVİZLİ SOĞANLI POĞAÇA




Malzemeler
4 su bardağı un
1 çay bardağı ılık su
1 çay bardağı ılık süt
1 tane yumurta
1 yumurta akı
42 gr yaşmaya
1 yemek kaşığı toz şeker
75 gr oda sıcaklığında tereyağ
1 tatlı kaşığı tuz
içi için
3 tane soğan
1,5 su bardağı iri kıyılmış ceviz
40 gr tereyağ
tuz
Yapılışı
Soğanı küp doğrayıp tereyağında kavurun. Soğuyunca ceviz ve tuzu ilave edip karıştırın. Hamur için maya, toz şeker, su ve sütü maya eriyinceye kadar karıştırın. Un, tuz, tereyağ, yumurta, yumurta akı ve mayayı karştırıp yoğurun. Üzerine bez örtüp 1-2 saat mayalanmaya bırakın. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp iç harçtan koyun, kapatıp yuvarlak yapıp yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörekotu serpip. Önceden ısınmış fırında pişirin.

3 yorum:

  1. Canim ellerine saglik afiyetler olsun degisik bir tarif .

    YanıtlaSil
  2. beğendim, güzel fikir denemeliyim :))

    YanıtlaSil
  3. Bayildimmmmmmm

    Delissimoo olmusss harika


    Gorunuyor)


    Ellerinize saglik afiyet bal seker

    Olsunn

    Çok seker bir blogunuz var çok

    Birde fotolarin kalitesi çok guzel

    Yemekler çok leziz gorunuyor

    Bende size seve seve bloguma

    Beklerim,

    Bisous bisous




    www.fraise-framboise.blogspot.com

    YanıtlaSil