9 Kasım 2012 Cuma
CEVİZLİ SOĞANLI POĞAÇA
Malzemeler
4 su bardağı un
1 çay bardağı ılık su
1 çay bardağı ılık süt
1 tane yumurta
1 yumurta akı
42 gr yaşmaya
1 yemek kaşığı toz şeker
75 gr oda sıcaklığında tereyağ
1 tatlı kaşığı tuz
içi için
3 tane soğan
1,5 su bardağı iri kıyılmış ceviz
40 gr tereyağ
tuz
Yapılışı
Soğanı küp doğrayıp tereyağında kavurun. Soğuyunca ceviz ve tuzu ilave edip karıştırın. Hamur için maya, toz şeker, su ve sütü maya eriyinceye kadar karıştırın. Un, tuz, tereyağ, yumurta, yumurta akı ve mayayı karştırıp yoğurun. Üzerine bez örtüp 1-2 saat mayalanmaya bırakın. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp iç harçtan koyun, kapatıp yuvarlak yapıp yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörekotu serpip. Önceden ısınmış fırında pişirin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Canim ellerine saglik afiyetler olsun degisik bir tarif .
YanıtlaSilbeğendim, güzel fikir denemeliyim :))
YanıtlaSilBayildimmmmmmm
YanıtlaSilDelissimoo olmusss harika
Gorunuyor)
Ellerinize saglik afiyet bal seker
Olsunn
Çok seker bir blogunuz var çok
Birde fotolarin kalitesi çok guzel
Yemekler çok leziz gorunuyor
Bende size seve seve bloguma
Beklerim,
Bisous bisous
www.fraise-framboise.blogspot.com