2 Ocak 2013 Çarşamba
KATIKLI EKMEK
Malzemeler
3 su bardağı un
1/2 paket yaş maya
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz
alabildiği kadar ılık su
1 çorba kaşığı toz şeker
içi için
1 çorba kasesi lor peyniri
2 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı susam
Yapılışı
Hamur için tüm malzemeleri karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. 1 saat dinlendirin.Yağlanmış tepsiye hamuru elinizle bastırarak yayın. Harcı için tüm malzemeleri karıştırıp hamurun üzerine yayın. Kızgın fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
yeni yılda katıksız günün olmasın!
YanıtlaSilTam benim damak tadıma uygun bir ekmek.bu kış günlerine birde acılı oldumu ne iyi gider.ellerine sağlık..
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim.
YanıtlaSilEllerine sağlık.
YanıtlaSil