Malzemeler
20 tane hazır
baklava yufkası
2 tane yumurta
1 su bardağı
süt
1 çay bardağı sıvıyağ
için için
5-6 tane haşlaşmış patates
2 tane soğan
2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı salça
tuz, karabiber, pulbiber
üzeri
için
1 yumurta
sarısısusam, çörekotu
Yapılışı
Yumurta, süt ve sıvıyağını karıştırın. Baklava yufkasının bir tanesini tezgaha serin, üzerine fırçayla biraz sostan sürün, diğer 1 tane baklava yufkasınıda üstüne koyup sostan sürün.Yemeklik doğranmış soğanı sıvıyağda kavurun, salçayı, haşlanıp çatalla ezilmiş patatesi ve baharatlarını katıp karıştırın. Yufkasının bir kenarına patatesli harçtan yayın. Yufkayı rulo yaparak sarıp gül şekli verin. Yağlanmış tepsiye dizin, diğer baklava yufkalarınada aynı işlemi uygulayın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörekotu ve susam serpin. Önceden ısınmış fırında pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder